Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!!!

Άνοιξε το θέμα της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της  Βουλής. Πρώτο βήμα είναι η κλήση των εκπροσώπων της Digea, της εταιρείας που έχουν συστήσει οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας.
Σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Απόστολο Κακλαμάνη, συμφέρει την κυβέρνηση πριν να βρεθεί στο στόχαστρο εκβιασμών  από τους επιχειρηματίες των μέσων, να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη αδειών ψηφιακής. Τόνισε μάλιστα ότι θα είναι ντροπή αν αυτοί οι κύριοι, εν όψη της ψηφιακής, επαναλαμβάνουν το καθεστώς  της αναλογικής με βάση τα συμφέροντα της τσέπης τους.
Είναι γνωστό ότι στον αέρα βρίσκονται μια σειρά από ζητήματα που θέλουν απαντήσεις, όπως η τελική μορφή του ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων, η προκήρυξη του αριθμού των αδειών εμβέλειας, η διαδικασία αδειοδότησης, το οικονομικό αντάλλαγμα για την χρήση της άδειας καθώς και το τι θα γίνει με τα πάρκα κεραιών ψηφιακής τηλεόρασης.
Ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση χάρισε τα <<ενοίκια>> συχνοτήτων του 2009 που έπρεπε να πληρώσουν τα κανάλια της Digea στο κράτος, ενώ ζητάνε και κρατική επιδότηση για τα μηχανήματα υποδομής που απαιτούνται. Παρόλη την διαφήμιση  που μας έχει πάρει τα αυτιά καιρό τώρα, δεν αποτελεί νέο ότι ο στόχος που έχει οριοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για οριστικό τέλος της αναλογικής μετάδοσης το 2012 έχει χαθεί μια και καλή για την Ελλαδα και χωράει πολύ κουβέντα αν η χώρα μας τα καταφέρει το 2015 και βάλε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: