Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Η Ώρα της Γης  ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ήταν μια εκστρατεία που καλούσε του πολίτες του Σίδνεϊ να σβήσουν τα φώτα τους για μισή ώρα, με στόχο να κινητοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν για το μείζων πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη αλλά και για να τους καλλιεργήσει ανάλογη στάση ζωής , όσο αφορά την καθημερινότητά τους.  Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη αφού 2,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα.
Την επόμενη χρονιά στην διαμαρτυρία συμμετείχε σχεδόν  όλη η γη. Εκατό εκατομμύρια άνθρωποι σε 35 χώρες έκλεισαν το διακόπτη. Γνωστά κτίρια όπως το Golden Gate και το Κολοσσαίο σκοτείνιασαν για μια ώρα θυμίζοντας σε όλους το πρόβλήμα που αντιμετωπίζει η γή μας.
Το 2009 οι συμμετοχές αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο αφού περισσότερες από 64 χώρες έλαβαν μέρος στην διαμαρτυρία για τον πλανήτη μας, επισημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τις ευθύνες μας αλλά και την υποχρέωση που έχουμε όλοι οι άνθρωποι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον.     
Στις 27 Μαρτίου ημέρα Σάββατο στις 20:30 έρχεται ξανά η Ώρα της Γης, πόλεις και χωριά σε όλη τη γή θα σβήσουν για άλλη μια φορά τα φώτα τους για μια ώρα, στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. 

By Elf

Δεν υπάρχουν σχόλια: