Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ....


Η μεταφορά ενός στρατιώτη με αλλεργικό σοκ  από την Καλόλυμνο στην Κάλυμνο λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία, όταν  η ψαρόβαρκα χτύπησε σε ξέρα και οι 3 επιβαίνοντες, ο καπετάνιος, ένας ταγματάρχης και ο ασθενής φαντάρος βρέθηκαν για 3 ώρες μέσα στα παγωμένα νερά.
Πως είναι δυνατόν  στρατιωτικό προσωπικό από ακριτικές μάχιμες μονάδες νε μεταφέρεται με βάρκες? Στο Πεντάγωνο λένε ότι η επιλογή για τις <<βαρκάδες>> έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο από τους προηγούμενους κυβερνώντες και συνεχίζεται από τους τωρινούς, επειδή δεν θέλουμε να προκαλούμε τους <<απέναντι>> με την χρήση στρατιωτικών μέσων μεταφοράς!!!!
Από το τέλος του 2008, όταν οι Τούρκοι άρχισαν να απειλούν με κατάρριψη τα μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook, που μετέφεραν στρατιώτες μας στο Φαρμακονήσι για την επάνδρςση του φυλακίου, ο τρόπος μεταφοράς άλλαξε. Η αλλαγή φρουράς γίνεται με πλωτά μέσα(βάρκες), όχι στρατιωτικα.
Ίδια λογική επικρατεί και στα υπόλοιπα μικρονήσια όπως η Καλόλυμνος!!!!!
Σημασια έχει ότι  ευτυχώς για τους 3 ανθρώπους, με την συμλήρωση ακριβώς 3 ωρών από την εκπομπή του SOS, ένα Super Puma εντόπισε  2 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα τους ναυαγούς.
Και οι 3 ήταν καλά στην υγεία τους.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: