Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ


Την εγκατάσταση διπλογραφικού συστήματος στο Δημόσιο, αρχής γενομένης από την κεντρική Κυβέρνηση, καθώς και στους τομείς δημόσιων δαπανών στους οποίους μπορούν να επέλθουν σημαντικές περικοπές σε κόστος, εισηγείται το σχέδιο δημοσιονομικής ανασυγκρότησης που υπέβαλαν στο Υπουργείο Οικονομικών οι 5 μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες και οι Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές (ΣΟΛ). Με διαδικασίες εξπρές, συνέταξαν το τελευταίο δίμηνο μια ολοκληρωμένη πρόταση 30 δράσεων άμεσης και μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής ανασυγκρότησης.
Αυτή την στιγμή, η κεντρική κυβέρνηση υπολογίζει ταμειακά και μόνο τα μεγέθη των απαιτήσεων και υποχρεώσεών της, εξ ου και η ΤτΕ αναφέρεται σε ταμειακό έλλειμμα του Δημοσίου. Ταυτόχρονα, οι ελεγκτικές εταιρείες εισηγούνται την κατάρτιση και δημοσίευση ισολογισμών από όλους τους οργανισμούς του δημόσιου τομέα καθώς και τους εποπτευόμενους, στους χρόνους που ισχύουν και για τις επιχειρήσεις.
Με δεδομένο ότι η κατάρτιση προϋπολογισμού από μηδενική βάση αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό του 2011 και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει την εγκατάσταση διπλογραφικού συστήματος σε κρατικά νοσοκομεία και γενικά στο Δημόσιο, η πρόταση των ελεγκτικών εταιρειών θεωρείται ότι θα γίνει αποδεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: