Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Κινδυνεύουν οι περιφανές ρωσικές τίγρεις..

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την περιβαλλοντική ομάδα «Εταιρεία Προστασίας της Άγριας Ζωής (WCS) με έδρα την Νέα Υόρκη και κάποιους ρωσικούς οργανισμούς, την τελευταία δωδεκαετία έχει παρατηρηθεί μείωση της τάξης του 41% στον πληθυσμό των τίγρεων Αμούρ.
Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε το χειμώνα του 2009 κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρχαν λιγότερες τίγρεις από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Η μείωση του συγκεκριμένου είδους είναι ιδιαίτερα ανησυχητική μια και θεωρείται είδος -πρότυπο, αφού κατάφερε να διασωθεί από την εξαφάνιση. Σύμφωνα με τον Τζόν Ρόμπινσον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της WCS ο αριθμός των τίγρεων ανά τον κόσμο είναι πολύ μικρός. Η τίγρης Αμούρ ζει στην λίμνη Βαϊκάλη 3000 χλμ από τον Ειρηνικό ωκεανό, στην Κίνα και την Β. Κορέα. Πριν από τη δημοσίευση της έρευνας, επικρατούσε η άποψη ότι υπήρχαν 400 με 500 τίγρεις στις περιφέρεις Προμόρσκι και Χαμπάροβσκ στο νότιο τμήμα του ρωσικού Διαμερίσματος της Άπω Ανατολής.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το 65-80% των θανάτων οφείλεται στη λαθροθηρία. Οι ντόπιοι κυνηγούν την τίγρη για τη γούνα και τα μουστάκια της αλλά και για τα οστά και τα εσωτερικά όργανά της , αφού θεωρούνται υψηλής θρεπτικής αξίας.
Οι ποινές, που θα ήταν το μέσο κατά κάποιο τρόπο, για να περιοριστεί η λαθροθηρία είναι πολύ μικρές και δεν αποτρέπουν αυτούς τους αδίστακτους εγκληματίες. Οι οποίοι ακόμα και αν συλληφθούν επ αυτοφώρω το πρόστιμο που καλούνται να καταβάλλουν για την παράνομη πράξη τους, είναι πολύ μικρό σε σχέση με το κέρδος που θα τους αποδώσει η εμπορία του θηράματός τους.

by Elf

Δεν υπάρχουν σχόλια: