Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

The secret








Το Μυστικό κληροδοτήθηκε μέσα από τους αιώνες, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν με αντίτιμο τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό ήταν προσβάσιμο σε κάποιους ανθρώπους ―εφευρέτες, επιστήμονες, θεολόγους, επιχειρηματίες, στοχαστές, καλλιτέχνες― κι ανάμεσα σε αυτούς που κατανόησαν τη θαυματουργή δύναμή του συγκαταλέγονται ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, ο Μπλέικ.

Η Rohnda Byrne στο βιβλίο της «The secret” αναλύει τη θεωρία του Νόμου της έλξης. The Law of attraction. Τι είναι? Μια New Age ιδέα «mind over matter», δηλαδή η αντίληψη ότι η σκέψη μπορεί να επηρεάσει την ύλη. Η κεντρική ιδέα είναι ότι μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε, αρκεί να το θελήσεις και να το πιστέψεις πραγματικά — και το σύμπαν θα σε ακούσει και θα σε ανταμείψει. Πως οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σου είναι γιατί το προσελκύεις ο ίδιος. Και συμβουλεύει : Να νιώθεις ευγνωμοσύνη γι αυτά που έχεις, να κάνεις τη σκέψη σου εικόνα με τη νοερή απεικόνιση, να αισθάνεσαι καλά όταν ζητάς κάτι. Έτσι είσαι στη συχνότητα που ορίζει ο νόμος της έλξης για να λάβεις αυτά που θες. Το αίσθημα της αγάπης είναι η υψηλότερη συχνότητα στην οποία μπορείς να εκπέμψεις.

Μοιάζει απίθανο αλλά χάνεις κάτι να το ψάξεις? Όχι. Υπάρχουν πολλοί φανατικοί οπαδοί του μυστικού και άλλοι τόσοι πολέμιοι. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι εύκολο να ζεις τη ζωή σου καταβάλοντας καθημερινά προσπάθεια να βλέπεις τα πάντα θετικά. Τελικά ίσως αποδειχθεί πως είναι εξαιρετικά δύσκολο…….

Έγραψε η συνεργάτης μου Elegia

Δεν υπάρχουν σχόλια: