Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ COLPO GROSSO ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Ο πρόσφατος πανικός στο χώρο της υγείας συμπίπτει με το γεγονός ότι οι τεράστιες παραγγελίες του Tamiflu, πρόκειται να λήξουν σύντομα, να μην ισχύουν πια και να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Χωρίς τον τελευταίο πανικό, δισεκατομμύρια δολλάρια που ξοδεύτηκαν για την δημιουργία του στοκ Tamiflu, θα έπρεπε να πεταχτούν στα σκουπίδια.
Αντίθετα, οι γραφειοκράτες της υγείας μπορούν να λένε τώρα ότι είναι καλώς προετοιμασμένοι για την επιδημία της γρίπης των χοίρων και μπορούν να αρχίζουν να μοιράζουν αυτά που είχαν αποθηκεύσει, στα παιδιά του σχολείου, τους ταξιδιώτες και στο υγειονομικό προσωπικό.
Οι κυβερνήσεις μόνο της Αγγλίας και των ΗΠΑ έχουν στόκ αξίας πάνω από 3 δις δολάρια, που πρέπει να χρησιμοποιήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ σχεδόν κάθε ανεπτυγμένη χώρα αγόρασε υπολογίσιμα στοκ στη διάρκεια του πανικού της γρίπης των πτηνών, το 2005.
Δεν πιστεύουμε τα νούμερα που βγάζουν συνέχεια στον τύπο, ότι εκατ/ρια θα νοσήσουν και πολλοί θα πεθάνουν. Ολα αυτά είναι εικασίες που αποσκοπούν στη τρομοκράτηση των πολλών για να τρέξουν να πάρουν φάρμακα ή και να κάνουν τα εμβόλια. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2005, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ.Μπούς έλεγε ότι θα πεθάνουν δύο εκατ/ρια αμερικάνοι.
Από πληροφορίες το 2003, έλεγαν ότι το SARS (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο) θα προκαλούσε εκατ/ρια θανάτους, παρ’ όλα αυτά σκότωσε παγκοσμίως 251 ανθρώπους.
Ας μη ξεχνάμε ότι ετήσια εποχιακή γρίπη σκοτώνει γύρω στους 500 χιλ. Ανθρώπους κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: