Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.....


Η πείνα στον κόσμο σκοτώνει 1 παιδί κάθε 6 δευτερόλεπτα, ενώ περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πείνα και φτώχεια, την ίδια στιγμή που 1 δις δεν έχουν να φάνε.
Τραγικές διαπιστώσεις , που ειπώθηκαν σε Ολομέλεια του Ευροκοινοβουλίου στην διάρκεια μιας συζήτησης ενόψει της διάσκεψης κορυφής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και για την επισιτιστική αφάλεια, όπου ομολογήθηκε και η αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος της πείνας στον κόσμο.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα, μια επένδυση ύψους 30 δις ευρώ τον χρόνο θα ήταν αρκετή για να κατοχυρωθεί η επισιτιστική ασφάλεια ενός παγκόσμιου πληθυσμού που αναμένεται να φτάσει τα 9 δις το 2050, την ίδια ώρα που τα παγκόσμια επισιτιστικά αποθέματα μειώθηκαν σημαντικά φτάνοντας σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, αφού αυτά μετά τον Β ΄Παγκόσμιο Πόλεμο επαρκούσαν για 1 έτος, το 2007 για 57 ημέρες και το 2008 για μόλις 40 ημέρες.
Για να τραφεί ο πληθυσμός της Γης, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 9 δις το 2050, η γεωργική  παραγωγή θα πρέπει να έχει αυξηθεί κατά 70% έως τότε.
Σύμφωα με τις προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, η απότομη αύξηση των τιμών των τροφίμων και η σημερινή ενεργειακή και επισιτιστική κρίση θα ωθήσουν άλλα 130-155 εκατ ανθρώπους σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια σε σύγκριση με το 2008. Χαρακτηρίζοντας την παγκόσμια επισιτιστική κρίση ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, το Ευροκοινοβούλιο ζητάει την ενίσχυση του θεματικού προγράμματος επισιτιστικής ασφάλειας (2007-2010), στο οποίο έχουν διατεθεί σήμερα 925 εκατ ευρώ για ολόκληρη την περίοδο προγραμματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: