Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ??????


Τελικά ποιος ευθύνεται για το ότι γίναμε στο ίδιο έργο θεατές στην φωτιά της ΒΑ Αττικής, όπως πριν 2 χρόνια στην Ηλεία και στην Πάρνηθα? Τότε έφταιγε ο <<στρατηγός>> άνεμος και τώρα τα πεύκα που καίγονται εύκολα. Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση ήταν συντονισμένη και έκανε ότι ήταν δυνατόν για να σβήσει την φωτιά και να περιορίσει την καταστροφή.
-Αλλά για ποιο συντονισμό να μιλήσουμε όταν μπορεί σε ένα σημείο να ήταν 20 υδροφόρες και 500 μέτρα πιο πάνω να τελειώνει το νερό στο Πυροσβεστικό Όχημα και αυτό να πάει να ξαναγεμίσει σε άλλη κατεύθυνση?
-Όταν χιλιάδες εθελοντές πήγαν να βοηθήσουν και καμία Αρχή δεν ήθελε να τους αξιοποιήσει?
-Όταν ο γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας το Σάββατο το μεσημέρι μιλούσε στην τηλεόραση <<για ένα μικρό προβληματάκι που υπήρχε στο Γραμματικό>> και ότι <<κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Νομός Αττικής, που σημαίνει ότι θα ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και θα βοηθήσουν>>!!!
-Όταν ο πρωθυπουργός δεν αφήνει τους πιλότους να ξεκουραστούν μετά από 15 ώρες συνεχόμενες μάχες με τις φωτιές, γιατί ήθελε να τους ευχαριστήσει!!!!!!
-Για ποια Πυρόσβεση και Δασοπροστασία μιλάμε όταν κανείς από τους αρμοδίους δεν ασχολείται με την πρόληψη και κανείς στην Πυροσβεστική δεν θέλει να μάθει δασοπυρόσβεση? Μια Πυροσβεστική που μετά από 10 χρόνια ανάληψης της ευθύνης, παραμένει δασοφοβική?
-Γιατί η Πυροσβεστική δεν έχει κάνει μελέτη για το τι συνέβη το 2007 ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να ξανασυμβεί? Γιατί εδώ και 2 χρόνια δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες ούτε διοικητικά αλλά ούτε και ποινικά στους υπεύθυνους εκείνης της καταστροφής?
-Γιατί την μελέτη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δασικές πυρκαγιές του 2007, με τίτλο ForestFires, δεν την έχουν διαβάσει εδώ και 2 χρόνια?
-Γιατί παρόλο που η Αττική καιγόταν 3 μέρες κανένας δασάρχης δεν έκανε διάνοιξη ζωνών στα βουνά και σε σημεία που εύκολο και χωρίς περιβαλλοντικό κόστος?
-Γιατί ακόμα και στην περιοχή από το ύψος της Νέας Μάκρης μέχρι το Πικέρμι δεν ανοίχτηκε πουθενά καμία ζώνη ώστε να σταματήσει το μέτωπο με αποτέλεσμα να διανύσει 20 χιλιόμετρα? Σε 10 χρόνια, είναι η τρίτη φορά που φωτιά κάνει την ίδια διαδρομή…
Τελικά ξέρετε για τι μιλάμε? Για φωτιά που έκαψε 10.000 στρέμματα κυρίως χαμηλής και θαμνώδους βλάστησης και ελάχιστες δασικές και δενδρώδεις εκτάσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: