Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Το 38ο Φεστιβάλ βιβλίου


Ανοίγει τις πύλες του στις 11 Σεπτεμβρίου το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που φέτος θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο.

Δεκάδες εκδοτικοί οίκοι και χιλιάδες τίτλοι θα δώσουν το ''παρών'' στην καθιερωμένη γιορτή του βιβλίου, που φέτος είναι αφιερωμένη στις κλιματικές αλλαγές.

Mε το αφιέρωμά του, ανταποκρίνεται στην παγκόσμια ανησυχία των κλιματικών αλλαγών και λόγω της επικείμενης συνόδου κορυφής για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, συμπράττει για την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος με την Πρεσβεία της Δανίας.

Το αφιέρωμα εκφράζει την ευχή για ένα πράσινο μέλλον και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την καταλυτική δύναμη του βιβλίου να αγγίζει και να ευαισθητοποιεί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδική βιβλιοθήκη και διαδραστικά δρώμενα, συναυλία, οικολογικά ντοκιμαντέρ, ξένη και ελληνική λογοτεχνία, που προβάλλουν τον προβληματισμό υπογραμμίζοντας την ωραιότητα και τα θαύματα του κόσμου που θέλουμε να κληροδοτήσουμε. Επίσης θα φιλοξενηθεί και μία έκθεση κόμικς με τίτλο ''Χημεία και Τέρατα'' και θέμα τις επιπτώσεις της χημικής μόλυνσης.

Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.).

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου

Δευτέρα - Πέμπτη : 6:00 μ.μ. - 10:30 μ.μ.
Παρασκευή & Σάββατο: 6:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.
Κυριακή: 11:00 π.μ. - 10:30 μ.μ.

Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα διαρκέσει από 11 έως 27 Σεπτεμβρίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: