Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επιδημία θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων έχει πέσει στην χώρα μας. Μέσα στο 2009 κατά μέσο όρο, κάθε 3 μέρες έχουμε κι έναν εργάτη νεκρό. Σύνολο 53 εργάτες, Έλληνες και ξένοι, που πλήρωσαν με την ζωή τους την έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Τα εργατικά ατυχήματα δυστυχώς έμεναν και μένουν στην σκιά της δημοσιότητας, ξεχνιούνται ηθελημένα από τους φορείς και τους εργοδότες, με αποτέλεσμα κανείς να μην παίρνει μέτρα για την ασφάλεια όσων δουλεύουν σε πάρα πολλά έργα ανά χώρα.
Το τελευταίο 3ήμερο είχαμε ένα νεκρό στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στην Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου τραυματίστηκαν ακόμα 3 εργάτες, ενώ ένας ακόμα μετανάστης από το Μπαγκλαντές καταπλακώθηκε από σκουπίδια σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο κι ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ τραυματίστηκε σοβαρά στον υποσταθμό υπερύψηλης τάσης στην Λάρυμνα.
Ειδικότερα η περίπτωση της ΛΑΡΚΟ αναδεικνύει τα αδιέξοδα και την απαξίωση της βιομηχανίας σε μια περίοδο που προωθείται η ιδιωτικοποίησή της.
Πριν ένα μήνα περίπου η Υπουργός Απασχόλησης με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο απέκτησε το δικαίωμα να διαμορφώσει η ίδια τη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, οι εργάτες στην βιομηχανία ζυμαρικών Alfa στην Κοζάνη βομβαρδίζονταν ο ένας μετά τον άλλον από διαρροή αμμωνίας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μια μητέρα εργαζόμενη και να μεταφερθούν περισσότεροι από 25 συνάδελφοί της στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: