Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ S-300 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Η ατολμία της ελληνικής κυβέρνησης να ασκήσει τα αυτονόητα δικαιώματα σε θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας, αρχίζει να παίρνει τεράστιες και εξοργιστικές διαστάσεις.

Οι Τούρκοι δεν αλωνίζουν απλώς στο Αιγαίο, αλλά έχουν επιβάλλει καθεστώς χαμηλών πτήσεων πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά, όπως σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι. Την ίδια ώρα μάλιστα που ο Πρωθυπουργός βρισκόταν πάνω στην φρεγάτα <<Ψαρά>> στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Οι αμερικάνικες <<καρπαζιές>> , με την παράδοση του ΝΑΤΟ στους Τούρκους, την συνάντηση του Ομπάμα με τον Πατριάρχη και τα συγχαρητήρια του Μπάρακ σους Τούρκους για την σφαγή των Ελλήνων στην Σμύρνη, φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έχουν ταρακουνήσει στο ελάχιστο την ελληνική διπλωματία και την στρατιωτική ηγεσία, αλλά μάλλον έχουν προκαλέσει τρόμο.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να μην πραγματοποιηθεί ούτε καν εκπαιδευτική βολή των αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 , οι οποίοι …. Σκουριάζουν στην Κρήτη.!!!!

Ο Στρατηγός Δημήτρης Γράψας σε συνομιλία του είχε υποστηρίξει ότι η βολή << θα πραγματοποιηθεί όταν έρθει η ώρα>>. Όταν ρωτήθηκε πότε θα έρθει αυτή η ώρα, απάντησε: - Όταν το αποφασίσω εγώ. Άρα μάλλον αργούμε κι αυτό γιατί είναι αυτονόητο ότι η εκπαιδευτική βολή των S-300 είναι κάτι παραπάνω από μια απλή στρατιωτική δραστηριότητα.

Η χρησιμοποίηση των Ρωσικών συστημάτων, η αγορά των οποίων από την Κυπριακή Δημοκρατία προκάλεσε κρίση στο τετράγωνο Αθήνας – Άγκυρας – Λευκωσίας – Ουάσιγκτον, θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Οι μεν πρώτες θα καταλάβουν ότι στην ευρύτερη περιοχή κυκλοφορεί και <<άλλος>>, η δε δεύτερη θα επιβεβαιώσει ότι οι δεσμοί με την Αθήνα παραμένουν ισχυροί και δεν έχουν χαλαρώσει μετά την εκλογή Ομπάμα.

Τους τελευταίους μήνες εκδηλώθηκε μια κίνηση από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας για να πραγματοποιηθεί η πρώτη εκπαιδευτική βολή S-300. Τα συστήματα, ουσιαστικά δεν λειτουργούν και γι αυτό ζητήθηκε η συνδρομή των Ρώσων κατασκευαστών για να τεθούν μέσω εργασιών συντήρησης σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Οι Ρώσοι έκαναν μια καταγραφή όσων έπρεπε να ελεγχθούν μετά την πολύχρονη κατάσταση απραξίας των S-300 και μεταξύ άλλων διαπίστωσαν ότι είχαν λήξει και τα βλήματα των συστημάτων. Πρότειναν λοιπόν την υπογραφή ενός ιδιωτικού συμφωνητικού για την τεχνική υποστήριξη των συστημάτων, ώστε αυτά να τεθούν αμέσως σε ισχύ και να γίνει η βολή.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΒΟΛΗ????

Δεν υπάρχουν σχόλια: