Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Οριστικοποίηση της αγοράς της Chrysler από τη Fiat

Το Associated Press αναφέρει σήμερα ότι οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για την εξαγορά της Chrysler από τη Fiat, παρά την προσπάθεια ανακοπής της διαδικασίας. Τι είχε συμβεί; Αν και η πώληση είχε εγκριθεί από το πτωχευτικό δικαστήριο του Michigan και το Εφετείο της Νέας Υόρκης, τρία ασφαλιστικά ταμεία (συγκεκριμένα τα ταμεία των δασκάλων και των αστυνομικών της Indiana και αυτό μιας κρατικής κατασκευαστικής εταιρείας) προσέφυγαν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου ζητώντας να ακυρωθεί η πώληση ως αντισυνταγματική.

Αυτά τα ταμεία είχαν συνολικές απαιτήσεις της τάξης των 42 εκατομμυρίων δολλαρίων κατά της Chrysler (0,6% των συνολικών απαιτήσεων κατά της εταιρείας) και δεν αποδέχθηκαν το κυβερνητικό σχέδιο διάσωσής της, γιατί με την τιμή των 29 cents/δολλάριο θα έχαναν 5 εκατομμύρια δολλάρια. Ζήτησαν λοιπόν (με την υποστήριξη των ρεπουμπλικάνων που δεν δίστασαν να ασκήσουν επικίνδυνη μικροπολιτική παίζοντας κορώνα-γράμματα τις θέσεις εργασίας του προσωπικού της Chrysler) την πλήρη διάλυση και ρευστοποίηση της εταιρείας!

Εν τω μεταξύ, κάθε μέρα που περνούσε χωρίς να πραγματοποιείται η πώληση στοίχιζε στην Chrysler 100 εκατομμύρια δολλάρια, ενώ, σύμφωνα με σχετική ρήτρα στη συμφωνία, η Fiat είχε κάθε δικαίωμα να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία, εάν η πώληση δεν είχε ολοκληρωθεί ως τις 15 Ιουνίου.

Παρ'όλα αυτά, η Fiat ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα γυρνούσε την πλάτη στην Chrysler.

Αυτά μέχρι χθες, όπως αναφέρει το Associated Press και αναμεταδίδει το Yahoo! News.

Δεν υπάρχουν σχόλια: