Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Ο.Σ.Ε

Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να χάσουμε και τα τρένα….. Μετά τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή, ο ΟΣΕ ένας οργανισμός με περιουσία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, έχει πάρει τον δρόμο της πώλησης.

Η κυβερνητική μέθοδος είναι πλέον αναγνωρίσιμη. Αναλύθηκε μάλιστα λεπτομερώς μερικές μέρες πριν σε ειδική συνέντευξη Τύπου στο ΠΑΣΟΚ από τους: Ν. Σηφουνάκη, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Χάρη Τσιόκα.

Πριν αρχίσει η πώληση των κομματιών του ΟΣΕ, αρχίζει η απαξίωση. Ο ΟΣΕ συγκεκριμένα, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του εδώ και πολλά χρόνια. Δρομολογημένα έργα υποδομής στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας ματαιώθηκαν.

Το ίδιο και τα έργα ηλεκτροκίνησης και της διπλής γραμμής Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι. Υπήρξαν εγκληματικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του δεσμευτικού προγράμματος Γ΄ΚΠΣ με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμες πιστώσεις. Οι εργαζόμενοι μειώθηκαν, αλλά το έλλειμμα υπερδιπλασιάστηκε.
Πανάκριβοι σύμβουλοι, φίλοι φίλων, στελέχωσαν την γαλάζια παράγκα των σιδηροδρόμων. Καθένας από τους 3 υπουργούς αναίρεσε επιλογές του προηγούμενου. Η κακοδιαχείριση χτύπησε κόκκινο. Και έρχονται αυξήσεις στα εισιτήρια…

Το αποκορύφωμα όλης αυτής της αρνητικής προσπάθειας ήταν το ασύλληπτο εφεύρημα της <<μισθωτής εφεδρείας>>, το οποίο θα αποτελέσει κακό προηγούμενο για το σύνολο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το Υπουργείο αποκαλεί τις αναγκαστικές απολύσεις, αναγκαστικές εφεδρείες.

Οι άνω των 55 υπάλληλοι είναι αναγκασμένοι να μπουν σε αυτό το πρόγραμμα, που με διαχειριστή τον ΑΟΑΕΔ θα στέλνει ευκαιριακά εργαζόμενους από την λίστα αναμονής για κάποιο διάστημα στον ΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: