Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Όπως όλα δείχνουν, η ελεύθερη πρόσβαση στις ιστοσελίδες των εφημερίδων, τέλος. Ακόμα ένας κολοσσός της διεθνούς δημοσιογραφίας, η << New York Times>>, ενέδωσε στον πειρασμό και δρομολογεί τις διαδικασίες ώστε να χρεώνει το υλικό που θα χρησιμοποιούν οι χρήστες που επισκέπτονται την σελίδα του οργανισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα των <>, που βασίζεται, σε πολύ καλά πληροφορημένη πηγή.
Πρωτεργάτης της on-line <<καινοτομίας>> είναι ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ, που έχει ήδη επιβάλλει χρέωση για την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας <>, ενώ σκοπεύει να κάνει το ίδιο και για τις υπόλοιπες εφημερίδες που διαχειρίζεται η εταιρεία του.
<<Μπορεί ο κόσμος να συνήθισε στην τσάμπα ανάγνωση μέσω Ίντερνετ, αλλά αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει συντόμως>> , τονίζει με έμφαση ο Αυστραλός μεγιστάνας.
Πλέον όλο και περισσότεροι αναγνώστες των εφημερίδων στρέφονται στην << εύκολη>> λύση της γρήγορης ανάγνωσης από το διαδίκτυο, καθώς μόνο με μερικά κλικ, μπορούν να εντοπίσουν το θέμα που τους απασχολεί και να ενημερωθούν άμεσα.
Σε καιρούς που το <<χαρτί>> κατά γενική ομολογία έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, γεννιέται μια μεγάλη πρόκληση για τον <<στρατηγό>> της ενημέρωσης.
Στην νέα πραγματικότητα που δημιουργείται, οι εφημερίδες καλούνται να μεταβούν ομαλά από την έντυπη στην ηλεκτρονική μορφή και να μετατραπούν σε διαδικτυακούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς, χωρίς ταυτόχρονα να χάσουν την αξιοπιστία τους.
Έτσι, από την μία, θα καταφέρουν να διατηρήσουν την βάση των αναγνωστών που είχαν και από την άλλη, θα επιστρέψουν στα θετικά πρόσημα στους ισολογισμούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: