Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Τον ήπιαμε μάγκες.

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται και όποιος βρεθεί στο διάβα της μαύρο φίδι που τον έφαγε.

Στη Βουλή περνάνε νέα κατασταλτικά μέτρα που τιμωρούν με αυστηρές ποινές τη χρήση κουκούλας και την περιύβριση αρχής, ενώ ετοιμάζεται ήδη νέο πακέτο που περιλαμβάνει τράπεζες DNA, κάμερες παρακολούθησης και άρση ανωνυμίας στα καρτοκινητά. Σιγοντάροντας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κος Σανιδάς λέει ότι η αστυνομία επιβάλλεται να εκτοξεύει χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σε διαδηλωτές προκειμένου να προστατέψει ακόμα και ακίνητη περιουσία. Κι όποιος τυφλωθεί, κουφαθεί, σακατευτεί ή σαπίσει στη φυλακή άδικα, ας μην κατέβαινε σε πορείες ο αλήτης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προτείνει την απέλαση κάθε αλλοδαπού που προβαίνει σε αδίκημα το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης τριών μηνών και άνω, την κράτηση των “παράνομα” νεοεισελθέντων μεταναστών για 12 μήνες (αντί για 7 ημέρες που ορίζει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και την κάθειρξη έως 10 έτη σε όσους διευκολύνουν την είσοδο ή έξοδο ξένων από τη χώρα (ακόμα κι αν το κάνουν χωρίς αμοιβή). Δεν ξέρω αν αυτά τα μέτρα αφορούν και άτομα που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και στερούνται οποιασδήποτε υπηκοότητας…

Οι αγανακτισμένοι νεοναζί συλλέγουν υπογραφές για να γκρεμιστεί η παιδική χαρά στον Αγ. Παντελεήμονα, προκειμένου να μην έρθουν τα “γνήσια” ελληνόπουλα σε επαφή με τα παιδιά των μεταναστών και μολυνθούν. Ζητάνε να γίνει συντριβάνι, καθώς ο ανδριάντας του Αδόλφου Χίτλερ κοστίζει περισσότερο και ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις στους μουσολινικούς. Στην εξωτική Μανωλάδα, κάποιοι κτηνοτρόφοι αφέθηκαν ελεύθεροι για το “πλημμέλημα” να δέσουν δύο αλλοδαπούς στο μηχανάκι τους και να τους σύρουν στους δρόμους για παραδειγματισμό. Οι αλλοδαποί δικάστηκαν για κακούργημα, χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι υπέπεσαν στο ειδεχθές έγκλημα της ζωοκλοπής.

Στο μεταξύ, η “Σέχτα Εξουσιαστών” απειλεί να σκοτώσει μπάτσους, δημοσιογράφους, αυτόπτες μάρτυρες και το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας (με εξαίρεση τη μεγαλοαστική τάξη), ενώ παραληρεί για “επαναστατικό εμφύλιο”, τανκς στους δρόμους, εμπρησμούς και ποτάμια αίματος. Τα κανάλια σπεύδουν να συνδέσουν τους καινούργιους μπαμπούλες μας με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, τις “παρυφές της αριστεράς” (δεν ξέρω αν αυτό συμπεριλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ) και τις αυθόρμητες εξεγέρσεις νέων παιδιών τον περασμένο Δεκέμβρη. Το γεγονός ότι είναι ολοφάνερο πως οι δράστες είναι φασίστες του κερατά σε εντεταλμένη υπηρεσία κρίνεται ως δευτερεύον.

Ο Καρατζαφέρης θέλει να αγοράσει τον Ελεύθερο Τύπο για να τον μετατρέψει σε καθωσπρέπει φερέφωνο της κεντροακροδεξιοφασιστικής του ιδεολογίας, και οι μαχόμενοι συνδικαλιστές που έχουν για πρόεδρο τον Σόμπολο λουφάζουν για να μη μείνουν άνεργοι οι συνάδελφοι τους. Στο κυριακάτικο “Βήμα” (και όχι μόνον) δημοσιεύτηκε καραμπινάτη ψευδής είδηση για επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν και τάχα μου τσαμπουκαλεμένη υποδοχή του από τον Καραμανλή – σύμφωνα πάντα με τις “διαρροές” των “έγκυρων” πηγών που δίνουν κρατικές διαφημίσεις στις εφημερίδα. Ο Ερντογάν τη σακουλεύτηκε και δεν ήρθε, η ΕΣΗΕΑ δεν βρήκε τίποτα επιλήψιμο σε μία 100% κατασκευασμένη είδηση, κανείς δεν παραιτήθηκε και το δημοσιογραφικό λειτούργημα συνεχίζει το έργο του με αντικειμενικότητα και αίσθημα ευθύνης.

Να συνεχίσω;

Όλα τα παραπάνω (και υπάρχουν ακόμα πάρα μα πάρα πολλά άλλα) συνέβησαν μέσα σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας. Συνυπολογίζοντας την εντεινόμενη οικονομική κρίση, τα νέα φορολογικά μέτρα, την υπό διάλυση αριστερά και το νέο τσουνάμι καθεστωτικής προπαγάνδας που ετοιμάζεται για μετά το καλοκαίρι, με μία απλή μέθοδο των τριών μπορεί να συμπεράνει κανείς με ασφάλεια ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε χούντα. Κανονική, σαν αυτή που ονειρεύονται τα μπουμπούκια της “Σέχτας”:

Θα κάνουμε το κράτος ν’ αποκλείσει τις επικίνδυνες περιοχές, οι μπάτσοι θα περιπολούν μέσα σε τεθωρακισμένα, στρατιώτες θα φυλάνε τις πλατείες, το ένδοξο σύμβολο του Ρarabellum 38 θα ξαναγυρίσει στις διαδηλώσεις ενώ αυτοί θα σπάνε πόρτες στα σπίτια για έρευνες εμείς θα τους σπάμε τα κεφάλια, οι αντάρτικες ομάδες θα οργανώσουν την νύχτα και ολόκληρος ο πληθυσμός των αστικών κέντρων θα συνηθίσει να ζει με τους μαύρους καπνούς στον αέρα απ’ τις βόμβες και τους εμπρησμούς. Θέλουμε να θέσουμε σε ισχύ την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τον εμφύλιο επαναστατικό πόλεμο. Η ουδετερότητα στο εκτελεστικό απόσπασμα καργιόληδες.”

Σας σφίχτηκε η καρδιά; Η σύγκριση της σημερινής κατάστασης με αυτή που βιώνατε πριν από ελάχιστα μόνο χρόνια σας φαίνεται εξωπραγματική; Φοβάστε;

Να πάτε να γαμηθείτε μαλακισμένα! Αυτό ακριβώς θέλουν. Να χεστείτε πάνω σας. Να τρέμετε τη μέρα που σας ξημερώνει. Να παραλύσετε και να μην κάνετε τίποτα. Μόνο να κουκουλωθείτε στο κρεβάτι σας και να προσεύχεστε ότι όλα αυτά είναι ένα κακό όνειρο και τίποτα παραπάνω…

Επειδή δεν είναι κακό όνειρο όμως, αφήστε τα κλαψουρίσματα, σταματήστε να φαντασιώνετε αιματοβαμμένους ηρωισμούς και σβήστε τον προβολέα γιατί ο Μπάτμαν έχει δουλειές και δεν πρόκειται να έρθει.

Συσπειρωθείτε. Οργανωμένα ή ανεξάρτητα. Στις γειτονιές, στους δημόσιους χώρους, στη δουλειά, στο διαδίκτυο, παντού. Συζητείστε μεταξύ σας. Όχι θεωρίες, μικροπολιτικές αηδίες και μαλακίες τούμπανα, αλλά έξυπνες και ρεαλιστικές προτάσεις για να αναχαιτιστεί αυτή η σκατοθύελλα άμεσα.
Εξοπλιστείτε με φωτογραφικές μηχανές και κάμερες, έτσι ώστε να έχετε πάντα τη δυνατότητα να καταγράψετε ντοκουμέντα που μπορούν να διαδωθούν ελεύθερα και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Και μη φοβάστε ότι θα σας φακελώσει η ασφάλεια – το έχει κάνει ήδη.
Γράψτε και αναδημοσιεύστε τις ειδήσεις σας και τις ιδέες σας, στείλτε τις ο ένας στον άλλον με mail και SMS. Σπάστε την ομερτά των ΜΜΕ, ενημερώνοντας ανοιχτά για μικρά και μεγάλα θέματα όπου η αυθαιρεσία, η ασυδοσία, η διαπλοκή και ο απολυταρχισμός πάνε σύννεφο. Και κλείστε το ρημάδι το Facebook, εκτός κι αν είναι να το χρησιμοποιήσετε σαν μέσο αντιπληροφόρησης.
Πιάστε τους συγγενείς και τους φίλους σας και εξηγείστε τους τι παίζεται, μιλήστε τους για τη “Στρατηγική της Έντασης” που οδήγησε την Ιταλία μέσα από το αίμα αθώων στον Μπερλουσκόνι και τα σημερινά τάγματα εφόδου, δώστε τους να καταλάβουν ότι η άνοδος της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη δεν είναι τυχαία, βάλτε τους τις φωνές όταν σας πουν ότι στην τηλεόραση τα λένε αλλιώς.
Και μιας και μιλάμε για τηλεόραση, οργανώστε μια ωραία συμβολική διαμαρτυρία: Ξηλώστε τη την πουτάνα και μαζευτείτε χιλιάδες στο Σύνταγμα να τις κάνετε στίβα και να τις κάψετε. Δικές σας θα είναι, δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Στην ανάγκη, βρείτε μια παλιά συσκευή ή αν σας περισσεύουν λεφτά αγοράστε μία μεταχειρισμένη για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Το μήνυμα είναι το μέσο – στην κυριολεξία.
Ξεχάστε την πεπατημένη της ντουντούκας, της αφίσας και των σκουριασμένων συνθημάτων. Ζούμε στον 21ο αιώνα γαμώτο. Μην παίξετε το παιχνίδι με τους όρους τους, αιφνιδιάστε τους γιατί είναι το μόνο που δεν είναι ικανοί να εκμεταλλευτούν προς όφελος τους. Και ξεκολλήστε επιτέλους από τις αποκλειστικότητες, τις καθαρολογίες και τις λοιπές παθογένειες που μας διχάζουν σε καιρό ειρήνης.
Και όσον αφορά τους αριστερούς ηγέτες και τα στελέχη που μάχονται για καρέκλες, τάσεις, συνιστώσες και επιτροπές: Σταματήστε να παίζετε το πουλί σας και δώστε μάχη ενωμένοι γιατί θα σας πάρουνε φαλάγγι κι εσάς, κι εμάς, κι όλο μας το σόι. Τέρμα οι καλοί τρόποι στα πάνελ, τέρμα ο ξύλινος λόγος και τα αόριστα ευχολόγια, τέρμα οι προσωπικές και μικροκομματικές έριδες. Αν θέλετε να δείτε έδρα (και με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν εκλογές), σοβαρευτείτε.
Μη φοβάστε παιδιά. Είμαστε πολλοί, πολύ περισσότεροι από όσους καταγράφουν οι κάλπες και οι δημοσκοπήσεις. Απλά δεν είμαστε ενωμένοι γιατί κάποιους τους συμφέρει να τρωγόμαστε για μαλακίες. Ας δώσουμε λοιπόν το καλό παράδειγμα σε μία κοινωνία που φαίνεται να έχει ξεχάσει βασικές έννοιες όπως “δημοκρατία”, “αξιοκρατία” και “εντιμότητα”. Ας πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, όχι για να αυτοδικήσουμε αλλά για να προσφέρουμε λύσεις στο σύνολο. Με πράξεις, άλλοτε συμβολικές και άλλοτε όχι.

Μόνο μην κάνουμε το λάθος να πέσουμε στην παγίδα της “βίας στη βία της εξουσίας” και των μεγαλοστομιών τύπου “Βάρκιζα τέλος”. Αυτό ακριβώς περιμένουν για να βάλουν λουκέτο σε ένα ολόκληρο κίνημα. Αυτό ακριβώς επιδιώκουν. Να μας ανάψουν τα λαμπάκια και να τους πάρουμε με τις πέτρες, παίζοντας πια στο δικό τους γήπεδο. Εκεί που με τη δύναμη των όπλων τους και της προπαγάνδας τους είναι σίγουροι ότι αποκλείεται να ηττηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: