Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Η μεγαλύτερη συλλογή δίσκων στον κόσμο;

Ο παράδεισος είναι εδώ. με καταμετρημένα πάνω από 2 εκατομμύρια σε ταινίες, cds και βινύλια η συλλογή του κυρίου Bob George είναι κατά πάσα πιθανότητα (και πριμοδοτεί υπέρ αυτού και το έγκυρο Record Collector) η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή στον κόσμο.

Η συλλογή βρίσκεται στην Tribeca της Νέας Υόρκης και φυσικά ο χώρος, ένα παλιό αστικό σπίτι, έχει διαμορφωθεί κατάλληλα σε επίπεδο όχι μόνο ραφιών καταχώρησης αλλά και θερμοκρασίας. Πρόσφατα η Columbia ζήτησε επισήμως τη βοήθεια του κυρίου George στην ανασύσταση κάποιων ηχογραφήσεων που τα master tapes έχουν χαθεί στο χρόνο.

Επίσης άλλοι διάσημοι έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη της συλλογής. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Keith Richards που δώρισε την προσωπική του συλλογή από δίσκους blues (όπου και ανάμεσα τους παρελαύνουν 78άρια του Robert Johnson για παράδειγμα) αλλά και ο David Bowie, o Paul Simon, ο Nile Rogers και ο Youssou N’Dour.

Ο Θεός να έχει καλά αυτόν τον άνθρωπο για τη δουλειά που κάνει, μιας και την εποχή (στα 80s) που οι κοντόφθαλμοι των εταιρειών και υπεύθυνων βιβλιοθηκών έβαζαν στα αζήτητα tapes και βινύλιο λόγω του ότι τα μετέγραφαν σε ψηφιακή μορφή, ο κύριος George τα έπαιρνε πριν καταστραφούν. Όπως λέει και ο ίδιος "το μόνο που μου έχουν ζητήσει πίσω είναι οι πρώτες ηχογραφήσεις της Laurie Anderson. Μου είπαν [Αυτό είναι τέχνη, είναι διαφορετικό]". Είμαστε σίγουροι ότι ακόμα και η Laurie Anderson γελάει με τον ακαδημαϊσμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: