Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Το φάρμακο που σκότωσε τον Τζάκσον

Σε ενα ισχυρό ναρκωτικό που βρέθηκε στο σπίτι του Τζάκσον, ίσως οφείλεται ο θάνατος του καλλιτέχνη. Αποκαλύψεις από πρώην νοσοκόμα του.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα TMZ ένα πολύ ισχυρό και επικίνδυνο ναρκωτικό που χρησιμοποείται για αναισθησία σε εγχειρίσεις βρέθηκε στο σπίτι του Μάικλ Τζάκσον και ίσως σε αυτό οφείλεται ο θάνατος του "βασιλιά της ποπ". Το φάρμακο ονομάζεται Propofol, είναι πολύ ισχυρό και χορηγείται μόνο από ιατρούς σε νοσοκομεία.

Το φάρμακο αυτό χορηγείται με ένεση και σε συνδυασμό με το ναρκωτικό λιδοκαΐνη, που χρησιμοποιείται για να μειώνει τον πόνο, από το κάψιμο που προκαλεί το Propofol. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα λιδοκαΐνη είχε βρεθεί δίπλα στον Μάικλ Τζάκσον.

Μια από τις κυριότερες παρενέργειες του Propofol είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε ανακοπή καρδιάς, αν ληφθεί μαζί με παυσίπονα, αν και είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να σκοτώσει κάποιον ακόμα και αν δεν έχει πάρει κανένα άλλο φάρμακο.

Η αποκάλυψη αυτή δένει με τις αποκαλύψεις πρώην νοσοκόμας Σερλίν Λι του Μάικλ Τζάκσον, η οποία είπε ότι ο Τζάκσον την ικέτευε να του δώσει το ναρκωτικό Diprivan, το οποίο είναι η εμπορική ονομασία του Propofol, ώστε να μπορέσει να κοιμηθεί, καθώς υπέφερε από αϋπνία.

Η νοσοκόμα δήλωσε στο CNN ότι αρνήθηκε να του το δώσει παρά τις εκκλήσεις του. "Θέλω απλώς να κοιμηθώ. Δεν με καταλαβαίνεις. Θέλω να είμαι αναίσθητος και να κοιμάμαι" της έλεγε. "Του είπα ότι αυτό είναι τόσο ισχυρό που αν το πάρεις μπορεί να μην ξυπνήσεις ξανά" δήλωσε η Σερλίν.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, είναι εντελώς ανεύθυνο να χορηγηθεί το συγκεκριμένο φάρμακο σε ασθενή, εκτός από ειδικές συνθήκες και πάντα από ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομείο.

Λαϊκό προσκύνημα στη "Νέβερλαντ"

Στο διάσημο ράντσο της "Χώρας του Ποτέ", στην κεντρική Καλιφόρνια, αναμένεται να μεταφερθεί την Πέμπτη η σορός του Μάικλ Τζάκσον καθώς την Παρασκευή θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, όπως μετέδωσε το CNN.

Αυτοκινητοπομπή η οποία θα αποτελείται από περίπου 30 οχήματα θα συνοδεύσει τη σορό του Μάικλ Τζάκσον μέχρι το ράντσο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Λος Ολιβος, βόρεια της Σάντα Μπάρμπαρα.

Σύμφωνα με το CNN και την ιστοσελίδα TMZ.com, η οικογένεια του "βασιλιά της ποπ" θα τελέσει ιδιωτική επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή, η οποία επίσης θα πραγματοποιηθεί στη "Χώρα του Ποτέ".

Η οικογένεια θα πραγματοποιήσει την κηδεία σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στο παραμυθένιο καταφύγιο του Τζάσκον στην κεντρική Καλιφόρνια. Άλλες λεπτομέρειες για τη νεκρώσιμη ακολουθία δεν έχουν γίνει γνωστές

Δεν υπάρχουν σχόλια: