Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Περικοπές-σοκ στο Myspace

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Myspace, η οποία ανήκει στον όμιλο News Corp, του βαρώνου των μίντια, Ρούπερτ Μέρντοχ, ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να περικόψει τα 2/3 του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως και να κλείσει τουλάχιστον τέσσερα γραφεία του, εκτός των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, από τους 450 εργαζομένους θα παραμείνουν μόλις οι 150. Μία εβδομάδα πριν, η εταιρεία είχε προαναγγήλει τη μείωση του 30% των εργατικών θέσεων στις ΗΠΑ, το οποίο αντιστοιχεί σε 1.000 άτομα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μισή, περίπου, βάση χρηστών της ιστοσελίδας προέρχεται από χώρες εκτός των ΗΠΑ. Το αντίπαλο δέος του Myspace, το Facebook έχει υπερδιπλάσια βάση χρηστών παγκοσμίως, σύμφωνα με το comScore, που κάνει σχετικές έρευνες.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ιστοσελίδας, Όουεν βαν Νάττα ανέφερε ότι το δυναμικό της εταιρείας στις ΗΠΑ ήταν πολύ μεγάλο και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις αναγκες της αγοράς.

Το σχέδιο για το Myspace δε θα επηρεάσει τα παραρτήματά του σε Κίνα και Ιαπωνία. Η εταιρεία, με γραφεία σε 15 χώρες παγκοσμίως δεν θέλησε να σχολιάσει τον αριθμό των υπαλλήλων σε κάθε ένα από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: