Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Απειλές κατά πάντων

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκεται η προκήρυξη της "Σέχτας Επαναστατών", με την οποία η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Αντώνη - Νεκτάριου Σάββα, 41 ετών, πριν από μία εβδομάδα στα Ανω Πατήσια. Η προκήρυξη είναι γραμμένη σε σε υπολογιστή και περιλαμβάνεται σε CD, που έστειλε η οργάνωση στην εφημερίδα "Τα Νέα".

Πρόκειται για ένα 10σέλιδο κείμενο (σε σελίδες Α4), στο οποίο ο συντάκτης της προκήρυξης εξαπολύει απειλές κατά πάντων, ενώ όπως υποστηρίξουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, γίνεται προσπάθεια για να υπάρξει μια ιδεολογική προσέγγιση των πραγμάτων.

"Η λίστα είναι μεγάλη. Θα σας χτυπάμε χωρίς κανένα έλεος" αναφέρεται χαρακτηριστικά. "Θα χτυπάμε όλους τους κυρίαρχους μηχανισμούς, τους θεσμικούς φορείς και τα πληρεξούσια άτομα", αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γίνονται εκτενείς αναφορές σε άλλες οργανώσεις του λεγόμενου "αντάρτικου πόλεων", κάτι που είχε γίνει και σε μία από τις δύο προηγούμενες προκηρύξεις, οι οποίες απευθυνόταν επικριτικά στον «Επαναστατικό Αγώνα".

"Κάνουμε πόλεμο, όχι πάρτυ για να μας κατηγορείτε ότι ήρθαμε ακάλεστοι", αναφέρουν κυνικά οι τρομοκράτες που περιγράφουν τη δολοφονία του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής ως εξής: "Ενας ένοπλος σχηματισμός του εκτελεστικού μας βραχίονα πλησίασε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και εκτελέσαμε με 24 σφαίρες τον μπάτσο που φρουρούσε το σπίτι της ψευδο-μάρτυρος Σοφίας Κυριακίδου. Προσεγγίσαμε, λοιπόν, το στόχο και αφού ελέγξαμε περιμετρικά το χώρο της επίθεσης, εκτελέσαμε το σχέδιο της οργάνωσής μας και αποχωρήσαμε με επιτυχία".

Οι τρομοκράτες αναφέρονται με απαξιωτικό τρόπο στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, που "αυτοπαρουσιαζόταν ως η ελίτ του αστυνομικού σώματος, παρόλο που έχει μηδαμινές επιτυχίες στο ενεργητικό της".

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη (''είναι οι επιστάτες της πολυκατοικίας όπως λέει ο Αδόλφος Καρατζαφέρης") και στον Αντώνη Καφετζόπουλο (''Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν τη νέα εκδοχή πολιτικής κενότητας, καιροσκόποι κάθε είδους και συνταξιούχοι μιας αποσυρμένης ανατροπής, όπως ο πρώην ΕΚΚΕτζης, Αντώνης Καφετζόπουλος").

Η οργάνωση, χρησιμοποιεί για πρώτη φορά και λογότυπο με δύο πολυβόλα όπλα τύπου "Σκόρπιον" και ένα αστέρι να βρίσκεται ανάμεσά τους.

Το κείμενο μελετάται από τους ειδικούς αναλυτές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας.

Βενιζέλος-Παναγιωτόπουλος: "Στυγεροί δολοφόνοι"

"Η ελληνική κοινωνία αντιδρά ομόθυμα και αντιτάσσεται σε κάθε προσπάθεια επιβολής του νόμου της βίας", τόνισε χθες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης στοιχείων της προκήρυξης της οργάνωσης.

Ο κ.Βενιζέλος είπε ότι οι στυγεροί δολοφόνοι προσπαθούν με απειλές να δημιουργήσουν ένα κλίμα γενικευμένου φόβου, στο οποίο πρέπει όλοι να αντιδράσουν.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε: "Οι στυγνοί δολοφόνοι επικαλούνται άλλοθι ιδεολογικά και πολιτικά τα οποία δεν είναι ικανά στα μάτια του πιο απλού μέσου πολίτη να δικαιολογήσουν έστω και κατ’ ελάχιστον τη χρήση βίας.



Η ελληνική κοινωνία πρέπει να παραμείνει ένας ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών, ακόμη και των πλέον αντισυστημικών, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με τα φαινόμενα βίας και αυτούς που τη χρησιμοποιούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: