Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Πώς προσδιορίζεται μια σχέση αγάπης;

1.Μια σχέση αγάπης είναι μια επιλογή συντροφικότητας.Ν΄αγαπάς ,δηλαδή,κάποιον στον οποίον ακόμα και οι ατέλειες είναι ομορφιά.
2.Μια σχέση αγάπης είναι εκείνη όπου οι άνθρωποι εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον τόσο , ώστε να μην γίνονται τρωτοί και να νιώθουν σίγουροι ότι κανένας δεν θα εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο άλλος.Η σχέση αυτή δεν δέχεται την εκμετάλλευση ούτε παίρνει σαν δεδομένο το άλλο πρόσωπο.Περιλαμβάνει μεγάλο βαθμό επικοινωνίας , συμμετοχής και τρυφερότητας.
3.Μια σχέση αγάπης είναι εκείνη όπου ο ένας μπορεί να είναι ανοιχτός και ειλικρινής με τον άλλον, χωρίς τον φόβο να κριθεί.
4.Μια σχέση αγάπης είναι εκείνη όπου τα ατομα που περικλείει αναπτύσσονται μέσα σε κλίμα κατανόησης και αποδέχονται με συμπάθεια ο ένας τις διαφορές του άλλου.
5.Μια σχέση αγάπης είναι εκείνη όπου οι διαφορές στα προσωπικά δικαιώματα, στα υπάρχοντα, στις σκέψεις και στα συναισθήματα, ακόμα και στις πράξεις , χάνουν την διαχωριστική τους γραμμή και δεν παρεμβαίνουν , γιατί μοιραζόμαστε τους ίδιους τελικούς σκοπούς.
6.Μια σχέση αγάπης είναι εκείνη όπου το κάθε άτομο άφοβα επιτρέπει μια βαθιά γνώση του άλλου.Ενώ η ευαισθησία που αναπτύσσεται ανάμεσά τους στηρίζεται στην κατανόηση ότι κανένας δεν είναι τέλειος,η αγάπη όμως είναι τέλεια και σαν βασικό εργαλείο στις ανθρώπινες σχέσεις μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.
7.Μια σχέση αγάπης είναι εκείνη όπου το αγαπημένο πρόσωπο είναι ελεύθερο να είναι ο εαυτός του.Να γελάει μαζί μου , αλλά ποτέ σε βάρος μου,να κλαίει μαζί μου, αλλά ποτέ εξαιτίας μου, ν΄αγαπά την ζωή και τον εαυτό του ,να του αρέσει να τον αγαπούν.Μια τετοια σχέση βασίζεται στην ελευθερία και ποτέ δεν μπορεί να ανθίσει και να μεγαλώσει σε μια ζηλόφθονη καρδιά.
8.Μια σχέση αγάπης είναι ικανή να εκφράσει συναισθήματα με ειλικρίνεια και τιμιότητα,με παιδικό αυθορμητισμό,εμπιστοσύνη και ανυποκρισία.
9.Μια σχέση αγάπης δεν προσδιορίζεται από την χρονική της διάρκεια ,αλλά μάλλον από την ποιότητα της φροντίδας.Στην καλύτερη περίπτωση, είναι μια υγιής,αμοιβαία ανταλλαγή σκέψεων,συναισθημάτων και εμπειριών.Είναι <<το σπίτι της ψυχής>>….ένα μέρος όπου μπορούμε να εξερευνούμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας , τις ελπίδες, τους φόβους και τις χαρές μας, χωρίς τον φόβο της καταδίκης, της απόρριψης, ή της εγκατάλειψης.Είναι ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορούμε να χαλαρώσουμε, να παρηγορηθούμε και να κερδίσουμε τη δύναμη για την καθημερινή μάχη της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: