Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Η συνύπαρξη και η ανατροφοδότηση της αγάπης και του έρωτα είναι, κάποιες φορές δύσκολη υπόθεση. Ο έρωτας μπορεί να χαθεί όταν υπάρχουν διάφοροι λόγοι όπως μερικοί από τους ακόλουθους:
-Η ταύτιση της ερωτικής αποκλειστικότητας με την κτητική προσκόλληση. Σταδιακά η ερωτική σχέση γίνεται ¨γονική¨ με τα μέλη του ζευγαριού να ¨εναλλάσσουν ρόλους¨ μητέρας και πατέρα μεταξύ τους.
-Οι εδραιωμένες πεποιθήσεις που έχει το ζευγάρι για το ρόλο του φύλου και την σχέση και που δυστυχώς τείνουν να τις επιβεβαιώνουν μέσα στην σχέση.
-Οι ¨οικογενειακοί κανόνες¨ που κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά, για το τι σημαίνει αγάπη, έρωτας και συνύπαρξη.
-Οι προσδοκίες του ζευγαριού ότι η σχέση τους θα διαφοροποιηθεί από τις γονικές τους σχέσεις και που τελικά τις επαναλαμβάνουν σαν να πρόκειται για ¨οικογενειακό σενάριο¨ από το οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν.
-Η αντίληψη για τον εαυτό τους και τους άλλους.
-Το κυνήγι του ¨ιδανικού¨. Κάποιοι στερούνται τον έρωτα και την αγάπη πιστεύοντας ότι εκεί έξω δεν υπάρχει κανένας κατάλληλος σύντροφος γι αυτούς.
Αυτοί και φυσικά πολλοί άλλοι λόγοι μπλοκάρουν το ερωτικό συναίσθημα. Όταν τα ζευγάρια ξεκαθαρίζουν τα εμπόδια που μπαίνουν μέσα στο ερωτικό τους συναίσθημα, βρίσκουν τον τρόπο να ανανεώσουν την ερωτική τους σχέση και να αγαπηθούν ξανά.
Βασική προϋπόθεση είναι να επιλέξουμε τον κατάλληλο σύντροφο, για να τον ερωτευτούμε και να τον αγαπήσουμε, για να διατηρήσουμε υγιείς σχέσεις και για να μπορέσουνε μέσα σε αυτές να διατηρούμε την αυτονομία μας, είναι να έχουμε πρώτα γνωρίσει και αγαπήσει τον εαυτό μας. Όσοι δεν αγαπούν τον εαυτό τους και δεν ξέρουν τις ανάγκες του, τείνουν να σχετίζονται επιφανειακά, να εξαρτώνται, να προσφέρουν λόγω της ανάγκης τους να πάρουν, να συγχωρούν χωρίς να είναι έτοιμοι, να υπομένουν κρύβοντας τον θυμό τους, να στερούνται, να γίνονται ένα με τον σύντροφό τους χάνοντας την αυτονομία τους, να κατηγορούν τον άλλον για την δυστυχία τους και να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη τους απέναντι στον εαυτό τους και την σχέση τους. Αρχίστε να ¨χτίζετε¨ την σχέση με τον εαυτό σας. Αγαπήστε τον για να μπορέσετε να ερωτευτείτε και να σας ερωτευτούν!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: