Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

1)Ηλιοθεραπεία

ΕΙΠΑΝ:
Εκτός από εγκαύματα, η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

ΙΣΧΥΕΙ:
Η καλύτερη προστασία κατά του καρκίνου του είναι η αύξηση στον οργανισμό των επιπέδων της βιταμίνης D, της βιταμίνης που συντίθεται από την έκθεση του δέρματος στον ήλιο. Πρέπει να φροντίζουμε να μας <<βλέπει >> ο ήλιος έστς και για 15 λεπτά την ημέρα, συμβουλεύουν στην επιθεώρηση << Χρονικά Επιδημιολογίας>> ο Καθηγητής Σέντρικ Γκάρλαντ και συνάδελφοί του από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο.


2)Κρασί

ΕΙΠΑΝ:
Ένα με δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί την ημέρα ενισχύουν τα επίπεδα των λιπαρών οξέων ω-3 του οργανισμού μας σύμφωνα με Ιταλούς ειδικούς του Καθολικού Πανεπιστημίου του Καμπομπάσο. Δύο ποτηράκια κρασάκι την ημέρα τις πέτρες στη χολή κάνουν πέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου East Anglia.

ΙΣΧΥΕΙ:
Ακόμα και ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου κατά 168%, υποστηρίζουν ειδικοί του Γαλλικού Ινστιτούτου για τον καρκίνο (INCA).

3)Ασπιρίνη

ΕΙΠΑΝ:
Θαυματουργό χάπι η ασπιρίνη, είναι ικανή να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Βίγκο στην Ισπανία.

ΙΣΧΥΕΙ:
Μπορεί να μειώνει τις πιθανότητες καρδιακών επεισοδίων, όμως αυξάνει τον κίνδυνο στοματικής αιμορραγίας, προειδοποιούν τώρα Βρετανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

4)Ντομάτα

ΕΙΠΑΝ:
Μετά-ανάλυση 21 μελετών, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό <> επιβεβαιώνει ότι η κατανάλωση ντομάτας, και ειδικότερα μαγειρεμένης ντομάτας, παρέχει αυξημένη προστασία έναντι του καρκίνου του προστάτη.

ΙΣΧΥΕΙ:
Βρετανοί επιστήμονες εταιρείας βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ παρασκεύασαν με ουσία από ντομάτες μια κάψουλα που, εφόσον λαμβάνεται καθημερινά, είναι αποτελεσματική στην πρόληψη καρδιακών νόσων και εγκεφαλικών.

5)Δίαιτες

ΕΙΠΑΝ:
Οι δίαιτες-εξπρές αλλά και η κραιπάλη στο φαγητό μπορεί να μειώσουν το προσδοκώμενο όριο ζωής, υποστηρίζουν Σκοτσέζοι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης στο επιστημονικό έντυπο << Proccedings of the Royal Society>>.

ΙΣΧΥΕΙ:
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Ταφτς της Μασαχουσέτης, οι δίαιτες-αστραπή μπορεί στην πραγματικότητα να λειτουργούν καλύτερα από ότι η αργή απώλεια βάρους.

6)Αυγά

ΕΙΠΑΝ:
Τα αποφεύγουμε λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε χοληστερίνη. Από την άλλη μεριά όμως, το αυγό είναι θρεπτικότατο. Παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και είναι μια πολύ καλή πηγή σεληνίου, ιωδίου και βιταμίνης Β2.

ΙΣΧΥΕΙ:
Τα αυγά δεν ανεβάζουν τη χοληστερίνη μας, βεβαιώνουν ειδικοί του Βρετανικού Ιδρύματος για την Διατροφή, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η συχνή κατανάλωση αυγού όχι μόνο δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων αλλά είναι άκρως ασφαλής.

7)Ζάχαρη

ΕΙΠΑΝ:
<<Ρίξτε στον καφέ σας κάτι πέρα από τύψεις>>, είναι το σλόγκαν της νέας <<φυσικής>> γλυκαντικής ουσίας της αμερικάνικης Cargill Inc. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η κατανάλωση του εκχυλίσματος του βοτάνου είναι ασφαλής.

ΙΣΧΥΕΙ:
Τα προϊόντα που διαφημίζονται ως <> δεν είναι και τόσο διαιτητικά όσο παρουσιάζονται. Στο Βρετανικό περιοδικό Which, με βάση τους ειδικούς, οι θεωρούμενες πιο υγιεινές εκδοχές τροφίμων οι οποίες έχουν δήθεν λιγότερα λιπαρά, νάτριο, σάκχαρα και φυσικά χαμηλότερη θερμιδική αξία, πολλές φορές, συγκεντρώνουν ακόμα υψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

8)Βήχας



ΕΙΠΑΝ:
Αν υποφέρετε από έναν ενοχλητικό βήχα, κόψτε σε 3 ροδέλες πράσα και βάλτε τα να βράσουν πολύ καλά με λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν, σουρώστε τα και αναμείξτε τα καλά με 2 κουταλιές μέλι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.

ΙΣΧΥΕΙ:
Αν το παιδί σας βασανίζεται από βήχα, δώστε του να πιεί ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό από φρέσκο, ώριμο ανανά περίπου κάθε 2 ώρες. Το ένζυμο βρομελίνη που περιέχει ο ανανάς, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αποσυμφοριτική δράση.

9)Αντικαταθλιπτικά

ΕΙΠΑΝ:
Στον περιορισμό των συμπτωμάτων της κατάθλιψης βοηθά σημαντικά το βαλσαμόχαρτο, σύμφωνα με δημοσίευμα της επιστημονικής επιθεώρησης << Cochrane Library>>.

ΙΣΧΥΕΙ:
Το αλάτι είναι αντικαταθλιπτικό, <<ανεβάζει>> την διάθεση και ίσως γι αυτό κάνουμε συχνά κατάχρησή του, βάσει ερευνητών του Πανεπιστημίου της Αιόβα.

10)Ύπνος

ΕΙΠΑΝ:
Ο ύπνος αδυνατίζει. Το μυστικό της κομψότητας ίσως τελικά να κρύβεται σε κάτι τόσο απλό όσο ένας καλός νυχτερινός ύπνος, εκτιμούν Ευρωπαίοι επιστήμονες.

ΙΣΧΥΕΙ:
Ο ύπνος καθαρίζει το μυαλό. Σύμφωνα με μελέτη των ειδικών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, κατά την διάρκεια του ύπνου ο εγκέφαλος <<ξεφορτώνεται>> όλες τις άχρηστες πληροφορίες τις οποίες είχε <<φορτωθεί>> κατά την διάρκεια της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: