Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013


Η τρόικα θέλει απολύσεις (και όχι μόνον!)
Σκληρή στάση κρατά -όπως όλα δείχνουν- η τρόικα αφού δεν φαίνεται ικανοποιημένη από τις προτάσεις της κυβέρνησης και ιδιαίτερα όσον αφορά τις «απομακρύνσεις» δημοσίων υπαλλήλων, όπως αυτές εκφράζονται από το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Οι δανειστές φαίνεται ότι ζητούν δέσμευση της κυβέρνησης με συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων ή υποχρεωτικών εξόδων από το Δημόσιο με βάση αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Παράλληλα φαίνεται πως απαιτούν να καλυφθεί και το «έλλειμμα» των 200ων εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτει από την εφαρμογή των νέων υπολογισμών για το χαράτσι των ακινήτων.

Ορισμένες μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο για αφαίρεση του «χαρτοφυλακίου» των απολύσεων και της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων από τον κ. Μανιτάκη ώστε να τον αναλάβει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Όπως αναφέρεται οι κύριοι Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Κλάους Μορς (ΕΕ) χαρακτηρίζουν τουλάχιστον ασαφές το πλάνο των υποχρεωτικών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων.
Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει και για το θέμα των τραπεζών και συγκεκριμένα της
συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.

Για τα θέματα αυτά πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόντος του υπουργού Οικονομικών.

Σε ερώτηση αν «θα υπάρξει λύση στο αδιέξοδο;» ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου δήλωσε: «Προς αυτό δουλεύουμε. Συζητήσαμε όλα τα θέματα και τις εκκρεμότητες που είχαμε με την τρόικα», απάντησε ο κ. Στουρνάρας.

Όσον αφορά το θέμα της δόσης στην ερώτηση γιατί καθυστερεί, απάντησε: «Γιατί συζητούμε. Γιατί υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που δεν έχουν κλείσει».

Σημειώνεται πως το επόμενο ραντεβού του πρωθυπουργού με την τρόικα έχει οριστεί για την Κυριακή το πρωί.
 
http://topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: