Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την τρόικα στο υπ. Οικονομικών - Τετάρτη η νέα συνάντηση
Ολοκληρώθηκε, περίπου στις 8 το βράδυ της Τρίτης, η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας. Από τη συνάντηση είχε αναχωρήσει νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμιση Αντώνης Μανιτάκης.
Όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την έγκριση των δύο δόσεων (των 2,8 δισ. ευρώ που αποτελεί το «υπόλοιπο» της μεγάλης δόσης του περασμένου Δεκεμβρίου και των 6 δις. ευρώ που πρέπει να δοθούν για το Α΄ τρίμηνο εφέτος).

 Δεν απαιτεί απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων η τρόικα

Δεν απαίτησε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων η τρόικα στη συνάντηση με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, αναφέρουν συνεργάτες του Αντ. Μανιτάκη.

Με το δημόσιο να αναδεικνύεται το μεγαλύτερο "αγκάθι" στη διαπραγματευση με την τρόικα, η συμμέτοχή του Αντώνη Μανιτάκη στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης, ο Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δανειστών, ήρθε να βάλλει τέλος στα σενάρια περί διάστασης απόψεων με τον υπουργό Οικονομικών.
Ανοιχτό θέμα παραμένει και η ανακεφάλαιοποιηση των τραπεζών η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Δεν μπήκε κανένα νέο θέμα από την πλευρά της τρόικας στο ζήτημα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο και πολύ περισσότερο δεν απαίτησαν την απομάκρυνση 20.000 υπαλλήλων, όπως ανέφεραν κάποιες πληροφορίες των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη συνάντηση που διεξήχθη με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας στο υπουργείο Οικονομικών.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών περιορίστηκε στα όσα έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι των δανειστών της χώρας και σε όσα προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κάτι που έχει εκπληρώσει η κυβέρνηση, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ μικρή αναφορά έγινε και για το θέμα των επίορκων, για τους οποίους ο κ. Μανιτάκης τους δήλωσε κατηγορηματικά ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης να τους απομακρύνει χωρίς καθυστερήσεις.

Τέλος, πέρα από την κοινή εμφάνιση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των φιλοφρονήσεων που είχαν μεταξύ τους μπροστά στους φωτογραφικούς φακούς, συνεργάτες του κ. Μανιτάκη επισημαίνουν ότι ποτέ δεν υπήρξε προσωπική διαφορά με τον κ. Στουρνάρα.

Σχετική είδηση: Α. Μανιτάκης: Συζητούμε τα τελευταία σημεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: