Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

digg Στείλτο Email

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ψαλιδίζοντας, ανοίγει η όρεξη.
Κανείς και ποτέ δεν διασφάλισε υπεύθυνα και σοβαρά τον Ελληνικό λαό ότι αυτές είναι οι τελευταίες άγριες, άκομψες «ψαλιδιές» στα εισοδήματά του.
Αφού «τακτοποιήσουν» ενστόλους ,γιατρούς, δικαστικούς, καθηγητές και κληρικούς, θα εφορμήσουν και στις άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

meolaialaos

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων «εθελοντών»






Μεταξύ 11 και 17 Ιουλίου του 1995, στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη σε αριθμό σφαγή αμάχων στην Ευρώπη, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην πόλη είχαν καταφύγει χιλιάδες μουσουλμάνοι από γειτονικές περιοχές και παρότι είχε κυρηχθεί ασφαλής ζώνη από τον ΟΗΕ, φυλασσόμενη από 100 περίπου Ολλανδούς κυανόκρανους, οι δυνάμεις του Σέρβου στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς πάνω από 7.000 άμαχους μουσουλμάνους, θάβοντάς τους στη συνέχεια σε ομαδικούς τάφους. Το 2007, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αναγνώρισε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα ως γενοκτονία. 
Τα λόγια δεν επαρκούν για να περιγράψουν και να σχολιάσουν μια τόσο ασύλληπτη κτηνωδία. Θα περιοριστώ απλά στην ευχή να μην ξανασυμβούν εγκλήματα σαν κι αυτό στον κόσμο... Ιστορικό (και όχι μόνο) ενδιαφέρον έχει η συμμετοχή ομάδας Ελλήνων «εθελοντών» στην σφαγή, οι οποίοι συνέδραμαν στο έργο των Σέρβων. Νομίζω πως είναι σημαντικό να ξαναθυμηθούμε αυτήν την ιστορία, ειδικά σήμερα που ο λόγος της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» είναι αποδεκτός από σημαντικό τμήμα των πολιτών. Ακολουθεί ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου του 2005 στον Ιό της Ελευθεροτυπίας:

Ιντερνέτ-μέσο επικοινωνίας?


Το διαδίκτυο δεν είναι ‘’μαζικό’’ μέσο επικοινωνίας. Είναι ένα πολυπρόσωπο μέσο με βασικό χαρακτηριστικό τις διαφορετικές μορφές επικοινωνίας. Το ιντερνέτ αμφισβητεί τα βασικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής επικοινωνιακής σχέσης ανάμεσα στην πηγή, το μήνυμα και τον δέκτη. Η επικοινωνία μέσω ιντερνέτ μπορεί να πάρει αρκετές μορφές οι οποίες μπορούν να αλληλοδιαπλέκονται, καθώς κάθε πόλος μπορεί να είναι ταυτόχρονα πομπός και δέκτης. Οι πομποί των μηνυμάτων ενδέχεται να αποτελούνται ή από ένα άτομο ή από μία κοινωνική ομάδα. Τα μηνύματα μπορεί να είναι παραδοσιακά, δημοσιογραφικά ή και απλές συνομιλίες. Οι αποδέκτες των μηνυμάτων αυτών μπορεί να αποτελούνται από ένα ή περισσότερα άτομα.

Το ιντερνέτ αποτελεί μία νέα μορφή επικοινωνίας, γιατί μεταβάλει την παθητική σχέση του αποδέκτη. Για πρώτη φορά στα χρόνια της μαζικής επικοινωνίας, βρίσκουμε έναν μεγάλο αριθμό ατόμων, να μεταδίδει πληροφορίες σε έναν τεράστιο αριθμό ατόμων. Όποιος διαθέτει υπολογιστή και ιντερνέτ μπορεί να γίνει εκδότης, παραγωγός, κτλ. Το ιντερνέτ είναι η μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία της επικοινωνίας. Δεν είναι μονόδρομη ή αμφίδρομη αλλά πολυεπίπεδη, πολυπρόσωπη, μαζική… Είναι ένα μοναδικό μέσο επικοινωνίας, γιατί δεν σέβεται σύνορα, κυβερνήσεις, κτλ. 

Το θέμα της αξιοπιστίας είναι κάτι διαφορετικό…. Τα ΜΜΕ, μπορούν λίγο πολύ να ελεγχθούν για την αξιοπιστία τους. Στο ιντερνέτ δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πολλοί μπορούν να παρέμβουν στα μηνύματα των πομπών και να περάσουν ψευδή στοιχεία. Η διαφορά είναι ότι τα ΜΜΕ ελέγχονται από ανώτερους παράγοντες πριν βγουν στον αέρα, κάτι που δεν συμβαίνει στο διαδίκτυο.

Η γνώση μπορεί ως δύναμη υπέρβασης του εαυτού μας να ανακοινωνικοποιήσει τα ακοινώνητα μέρη του πληθυσμού παρέχοντας την ποθητή χαρά και ελπίδα για το αύριο.

 

Οπότε επιλέγετε τον τρόπο ενημέρωσής σας και ανακυκλώστε τον..