Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Το δυστυχώς Επτοχεύσαμεν Δεν το διαβάζουμε στα ιστορικά βιβλία το ζούμε

Νομίζω ότι μας κοροϊδεύουν, ζούμε σε αυτή την χώρα τραγικές καταστάσεις αλλοδαποί δολοφονούν κόσμο εν ψυχρώ ,βλέπουμε όλο και ποίο συχνά πλέον αυτοκτονίες σε λίγο καιρό δεν θα μας κάνει έκπληξη το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος προτίμησε να αφαιρέσει την ζωή του για οικονομικούς λόγους  , το θέμα "υγεία" στην Ελλάδα βιώνει την δικιά του κρίση οπού είναι ποίο βαθειά και απ την οικονομική και είναι σε τέτοιο σημείο οπού μας κάνει να απορούμε εάν ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή στον τριτοκοσμικό Νίγηρα που τόσο αρέσει στην κυρία Λανγκάρντ
 Σε εμπάργκο σε έξι μεγάλα νοσοκομεία και παύση των επί πιστώσει παραδόσεων υλικών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία προχωρούν οι προμηθευτές αναλώσιμων υγειονομικών υλικών.

Σε έκτακτη γενική συνέλευσή σύμφωνα με το News247 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), αποφάσισε την πλήρη διακοπή τροφοδοσίας με υλικά (σύριγγες, γάζες, γάντια κ.ά.) από την Τρίτη 5 Ιουνίου στα νοσοκομεία "Ευαγγελισμός", "Γ. Γεννηματάς", "Σωτηρία", νοσοκομείο Ρόδου και στα πανεπιστημιακά "Αττικόν" και Αλεξανδρούπολης. Και επίσης απο την Τρίτη θα πρέπει όλα τα νοσοκομεία της χώρας να πληρώνουν επί τόπου την παραλαβή των υλικών

Και οι προμηθευτές δεν το κάνουν αυτό επειδή είναι κακοί άνθρωποι άλλα υπάρχουν χρωστούμενα 1,5 χρόνου  τα οποία αγγίζουν το αστρονομικό πόσο τον 150 εκατομμυρίων ευρώ

Και ενώ έχουμε αυτή την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία ,οι φαρμακοποιοί αμετακίνητοι αναστέλλουν την χορήγηση φαρμάκων  πίστωση στους ασφαλισμένους του ταμείου του ΕΟΠΥΥ λόγω των οφειλών του ταμείου  

απόφαση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, Γ. Σακελάκου, που έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την απόφαση των φαρμακοποιών, με στόχο να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης σε κίνδυνο σε βάρος ασφαλισμένων.
Και ερωτώ εγώ το πετρέλαιο έχει πάει στα ύψη απλησίαστο έχει γίνει το άτιμο ,η υγεία παραπαίει ,η φτώχεια αυξάνετε με γρήγορους ρυθμούς καθώς η ανεργία μεγαλώνει μέρα με την μέρα ,άνθρωποι αυτοκτονούν σε τι διαφέρει η χρεωκοπία από αυτό που βιώνει η Ελληνική κοινωνία σήμερα; 

Ιστορικές αποφάσεις για την Ελληνοτουρκική φιλία


Και ενώ στην Ελλάδα επικρατεί ο γνωστός πλέον  αναβρασμός μέχρι της εθνικές εκλογές της 17 Ιούνη,Εχεί ήδη υπογραφεί πρωτοκολλο φιλίας από την Ένωση των Δήμων των παραλιακών τουρκικών πόλεων του Αιγαίου και των Δήμων των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, αναφέρει είδηση που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Dogan με τίτλο «Ιστορικές αποφάσεις για την ελληνοτουρκική φιλία».

Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ

Μετά την 6 Μαΐου το κόμμα της Χρυσής Αυγής
μπήκε στην βουλή και  επομένως οι βουλευτές της παίρνουν μέρος σε τηλεοπτικές συζητήσεις  , Σαν μπλόκ διαφωνούμε με την πολιτική βίας κατά του οποιουδήποτε είτε Έλληνα είτε αλλοδαπού για το θέμα των λαθρομεταναστών το κράτος έχει ένωμα όργανα να ασχοληθούν με αυτό το πρόβλημα..πάντως έχει πολύ γέλιο οι μέλλοντες βουλευτές πως σταματήσαν να μιλάνε   απ την στιγμή που ο κυριός  Κασιδιάρης πήρε το λόγο ..Μήπως και ο άγιος φοβέρα θέλει;

Κάτω από το μισό το εισόδημα των Ελλήνων

Κάτω από το μισό το εισόδημα των Ελλήνων


Σε μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ελλήνων κατά 55% θα οδηγούσε ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνική Τράπεζας.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Άλλο ένα χτύπημα στην αμφιλεγόμενη συμφωνία ACTA από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο | Θετική η έκβαση των ψηφοφοριών σε τρεις Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου

Τρεις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν γνωμοδοτήσεις που απορρίπτουν την αμφιλεγόμενη εμπορική συμφωνία ACTA για την καταπολέμηση της παραποίησης. Συγκεκριμένα, οι Επιτροπές Βιομηχανίας, Νομικών Θεμάτων και Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν τις γνωμοδοτήσεις τους για την ACTA, που όλες συνιστούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αρνηθεί τη συγκατάθεσή του. Η αρμόδια Επιτροπή Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ψηφίσει στις 21 Ιουνίου. Στη συνέχεια η οριστική απόφαση θα ληφθεί στην τελική ψηφοφορία της ολομέλειας για το αν πρέπει ή όχι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δώσει τη συγκατάθεσή του για τη συμφωνία.


Η Ελίτ τρέμει…Tο πείραμα απέτυχε
Μήπως τελικά βρισκόμαστε λίγα βήματα πριν να συμβεί το αναπόφευκτο; Δηλαδή το ευρώ να υποστεί την ολοκληρωτική του κατάρρευση; Και τελικά μήπως ήρθε η ώρα να δούμε επιτέλους το τέλος της ηγεμονικής στάσης των πρώην αποικιοκρατών;
Ποιος ξέρει; Εκείνο που ξέρουμε πλέον είναι ότι σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο γεγονός δεν θα το έχει δημιουργήσει η χώρα μας αλλά η αδιαλλαξία και ηεπιμονή των κερδοσκόπων για περισσότερη συσσώρευση χρήματος στα ταμεία του!

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΟΚ – ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ: Σκοτώνουν και τρώνε τα ζώα της Αθήνας!

ΣΟΚ – ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ: Σκοτώνουν και τρώνε τα ζώα της Αθήνας!Αναφορά με την οποία ζητά την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατέθεσε σήμερα η Φιλοζωική Εταιρία, ώστε να σταματήσει «ο βάναυσος αφανισμός των ζώων της Αθήνας από αλλοδαπούς, προς βρώσιν».
Όπως καταγγέλλει η Φιλοζωική, «συνάνθρωποί μας, αλλοδαποί, μη έχοντας πλέον τα προς το ζην λόγω της οικονομικής κρίσης, σκοτώνουν με οποιονδήποτε τρόπο, όσα ζώα βρουν στο διάβα τους, προκειμένου να τραφούν με αυτά, οδηγώντας τη ζωή στο έσχατο σκαλοπάτι της». Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία προχώρησε στην αναφορά μετά από καταγγελίες που συνοδεύτηκαν από «φρικτές φωτογραφίες για το θέμα της σφαγής σκύλων, του τεμαχισμού τους και πώς οδηγούνται στην πυρά».

Στο φως τα πρακτικά του κατοχικού δανείου

Το «Εθνος της Κυριακής» παρουσιάζει τα ντοκουμέντα της σύμβασης με την οποία Ιταλοί και Γερμανοί επέβαλαν στην Ελλάδα να χρηματοδοτήσει τη διαβίωση των στρατευμάτων τους

Στο φως τα πρακτικά του κατοχικού δανείου
Η Ελλάδα διατηρεί κάθε δικαίωμα διεκδίκησης για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που υποχρεώθηκε να καταβάλει στους δυνάστες της. Το θέμα του κατοχικού δανείου παραμένει πάντα ανοικτό και σήμερα το ύψος της οφειλής ανάγεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, αναλόγως του τρόπου υπολογισμού. Μόνο από την πρώτη αποτίμηση που έγινε αμέσως μετά τον πόλεμο, από την Τράπεζα της Ελλάδος, φαίνεται ότι το ποσό αντιστοιχούσε σε 4,5 εκατ. χρυσές λίρες Αγγλίας.

Θανατηφόρα Chemtrails και στην Τρίπολη

 kalimera-arkadia
Μπορεί προσφάτως το Γενικό Επιτελείο της Αεροπορίας να ξεκαθάρισε ότι «καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος», όμως οι καταγγελίες για τους αεροψεκασμούς, πάνω από την Τρίπολη, συνεχίζονται.
Στο kalimera-arkadia.gr έφτασε νέο βίντεο, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, με σοβαρές καταγγελίες για χημικούς αεροψεκασμούς στον ουρανό της Αρκαδικής Πρωτεύουσας!
Δείτε το βίντεο…


Λαθρομετανάστες- Ρομά: Δύο "αγκάθια" για την τοπική αυτοδιοίκηση

Μεγάλος ο κίνδυνος εξάπλωσης της ελονοσίας σε όλη την Πελοπόννησο
Το θέμα των λαθρομεταναστών αλλά και των Ρομά θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση των δημάρχων της Πελοποννήσου, αφού το πρόβλημα είναι μεγάλο και υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών και δη της ελονοσίας με επιπτώσεις τόσο στον τουρισμό της περιοχής όσο και στην παραγωγή. Ενώ όσον αφορά τους Ρομά η κατάσταση με την εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο τουλάχιστον σε συγκεκριμένες περιοχές.
Όπως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔ, με αφορμή την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΥ Βλαχιώτη το οποίο αποψιλώνεται διαρκώς (τελευταία πήραν και το ασθενοφόρο) ο κίνδυνος για εξάπλωση της ελονοσίας σε όλη την Πελοπόννησο είναι ορατός. Και δεν είναι κινδυνολογία, ενώ στην περιοχή της Λακωνίας αν υπάρξουν κρούσματα τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν ενώ θα χρειαστεί και η ενίσχυση από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μίλησε για ανάγκη λήψης μέτρων και κυρίως υγειονομικών ελέγχων στους λαθρομετανάστες και θεωρεί πως πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να κάνει το καθήκον της και ελπίζει βέβαια να προκύψει Κυβέρνηση ώστε να υπάρχει αξιόπιστος συνομιλητής.
Μάλιστα για το θέμα των Ρομά το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο, ενώ υπάρχει διαφορετική αντιμετώπισή τους από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας το πρόβλημα είναι οξύτατο και έχει απασχολήσει επανειλημμένως τα Δημοτικά Συμβούλια όπως εσχάτως το ΔΣ Σπαρτιατών. Ενώ ας μην ξεχνάμε τι είχε συμβεί και στην Αρκαδία τα προηγούμενα χρόνια με τον καταυλισμό στου Τζίβα…

arcadiaportal

 

Δημοψηφίσματα: και δημοκρατία και μείωση των δαπανών!


CC photo by Till Westermayer
CC photo by Till Westermayer

Τους τελευταίους 6 μήνες η λέξη δημοψήφισμα έχει ακουστεί ίσως όσο ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας.
Πρόκειται για ένα παράδοξο γεγονός αν αναλογιστεί κανείς πως το τελευταίο δημοψήφισμα στην Ελλάδα έγινε το 1974 και αφορούσε τη μορφή του πολιτεύματος.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Νέο φάρμακο - αντίσωμα κατά του καρκίνου

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο αντικαρκινικό φάρμακο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αντίσωμα που εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων ενώ παράλληλα ωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα να τα... καταστρέψει. Αρχικά το «φάρμακο-αντίσωμα» φάνηκε αποτελεσματικό μόνο κατά της λευχαιμίας και άλλων καρκίνων του αίματος αλλά σε έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα σχεδόν σε όλα τα είδη καρκινικών όγκων.

Υπο διάλυση ο ΛΑ.Ο.Σ φευγουν και οι Ανεξάρτητοι και πάνε στη Νέα Δημοκρατία




Την προσχώρησή τους στη ΝΔ ανακοίνωσαν τέσσερα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δύο στελέχη του ΛΑΟΣ.
Από τον ΛΑΟΣ είναι ο κ. Χρήστος Μακρίδης, υποψήφιος βουλευτής νομού Πέλλας και η κα. Ολυμπία Αντύπα, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ο...

κ. Ιωάννης Βαγγέλης, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων, ο κ. Σπύρος Ρομποτής, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών, ο κ. Παύλος Σαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών και ο κ. Νίκος Χιδίρογλου, δημοσιογράφος

news24

Γερμανική εταιρία «συμβουλεύει» τους τουρίστες για τη… δραχμή

Μία «περίεργη», αλλά και καθησυχαστική συμβουλή δίνει η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI στους πελάτες της, απαντώντας στις ανησυχίες που εκφράζουν όσοι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Γερμανική εταιρία «συμβουλεύει» τους τουρίστες για τη… δραχμή
Ο επικεφαλής του τμήματος για διακοπές στην Ανατολική Μεσόγειο Μάρκους Μπρουχμίλερ, σε σημείωμά του στην ιστοσελίδα της εταιρείας, εξηγεί στους υποψήφιους τουρίστες ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί άμεσα σε όλη την επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες είναι καλό να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά. Θα μπορούν ωστόσο, επισημαίνεται, να χρησιμοποιήσουν τις πιστωτικές κάρτες τους, ενώ τους δίδεται η συμβουλή, πριν αναχωρήσουν από την Γερμανία, να απευθυνθούν στην τράπεζά τους.