Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΤΩΡΑ: 25χρονη έπεσε από τον Ισθμό!


undefinedΣοκ! 25χρονη βρέθηκε μέσα στο κανάλι του Ισθμού πριν από λίγη ώρα...
Το πτώμα της 25 χρονης περισυνέλεξαν άνδρες του λιμενικού, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια..
 
 
 

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

«Έφυγε» ο 14χρονος Πάνος Τζαβάρας – Θρήνος στην Πάτρα


Τη θλίψη έχει σκορπίσει στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα, σήμερα το πρωί.

«Έφυγε» ο 14χρονος Πάνος Τζαβάρας – Θρήνος στην Πάτρα
Ο γιός του Κώστα Τζαβάρα και της Φαίδρας Δούρου και εγγονός του βιομηχάνου Ανδρέα Δούρου έδινε σκληρή μάχη για να παραμείνει στη ζωή από τις 2 Μαΐου στην Εντατική του νοσοκομείου του Ρίου.
Ο εγγονός του αείμνηστου δημοτικού συμβούλου Πάνου Τζαβάρα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν ο Πάνος επέστρεφε από το σχολείο μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Ανδρέα και πήγαιναν σε κομμωτήριο της περιοχής. Αμφότεροι επέβαιναν στα ποδήλατά τους και μόλις είχαν διασχίσει τη γέφυρα κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Ρίου.
Τότε παρασύρθηκε από ένα τζιπ, με οδηγό μία γυναίκα, που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα ήταν ο 14χρονος να εκτοξευθεί πολλά μέτρα και να καταλήξει κάτω από τις ρόδες δύο αυτοκινήτων με οδηγούς δύο γυναίκες.
Λεπτό δεν έφυγαν από το νοσοκομείο, όλο αυτό διάστημα οι γονείς του μικρού Πάνου αλλά και οι παππούδες του Ανδρέας και Λίλα Δούρου και Μαρία Τζαβάρα.
Παράλληλα, φίλοι και συγγενείς, αλλά και οι συμμαθητές κατέκλυζαν τον διάδρομο της Εντατικής, όπως και δεκάδες πολίτες που έσπευδαν να συμπαρασταθούν.
newsbomb

Τρισέ: Αφήστε όσους θέλουν να χρεοκοπήσουν, να το κάνουν...

undefined 
 
Ενα τολμηρό σχέδιο για τη σωτηρία του ευρώ παρουσίασε ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να ενισχύσει τη νομισματική ένωσή της δίνοντας στους ευρωπαίους πολιτικούς την εξουσία να κηρύσσουν σε χρεοκοπία ένα κράτος και να αναλαμβάνουν τη δημοσιονομική πολιτική του.

Ασανσέρ τα ποσοστά των κομμάτων

ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ MARC

Σε διελκυστίνδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η σκληρή αναμέτρηση για την πρώτη θέση στις προσεχείς εκλογές. Η δημοσκόπηση της MARC, που παρουσιάστηκε από τον Alpha, εμφανίζει νεοδημοκρατικό προβάδισμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει σχεδόν 4 μονάδες σε σύγκριση με το γκάλοπ της 9ης Μαΐου

Ασανσέρ τα ποσοστά των κομμάτων
«Φωτιά» παίρνει το πολιτικό σκηνικό, παραμονές της επίσημης έναρξης της νέας προεκλογικής περιόδου, καθώς και η νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ALPHA δείχνει συνεχείς εναλλαγές στη δύναμη που συγκεντρώνουν τα κόμματα, συμπίεση των μικρών κομμάτων και επιβεβαιώνει ότι η μάχη μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης, η οποία οδηγεί και στο κρίσιμο μπόνους των 50 εδρών.
Η έρευνα, την οποία παρουσίασε χθες ο ALPHA, αποτυπώνει την τάση του εκλογικού σώματος με την ενίσχυση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος των μικρότερων κομμάτων σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου, αλλά δείχνει σαφή ανατροπή των ευρημάτων της προηγούμενης δημοσκόπησης (της 9ης Μαΐου) που είχε φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση.
Η πρόθεση ψήφου (χωρίς υπολογισμό άκυρων, λευκών και αποχής) φέρνει στην πρώτη θέση τη ΝΔ με 26,1%, τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,7% και να έπονται το ΠΑΣΟΚ με 14,9%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 8,1%, η ΔΗΜΑΡ με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8% και η Χρυσή Αυγή με 4,8%.
Ασανσέρ τα ποσοστά των κομμάτων
Σε αντίθεση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που κατέγραφε ακόμη τη δυναμική της εκλογικής έκρηξης του ΣΥΡΙΖΑ, η χθεσινή έρευνα αποτυπώνει και την ανησυχία που προκαλούν στο εκλογικό σώμα οι αντιφατικές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του και η στάση του στις διερευνητικές επαφές (σε σχέση με τη δημοσκόπηση της 9ης Μαΐου χάνει σχεδόν 4%). Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως αναδεικνύεται καθαρά ως ο ένας πόλος της πολιτικής σύγκρουσης, συμπιέζοντας ακόμη και το ΚΚΕ σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά...
Η απειλή εξόδου της χώρας από το ευρώ προκαλεί ανησυχία, στρέφοντας ένα τμήμα των ψηφοφόρων στη ΝΔ που έχει ισχυρότερη προοπτική νίκης. Η συρρίκνωση ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ δημιουργεί ευνοϊκότερες συνθήκες για τη διεύρυνση που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς.
Ασανσέρ τα ποσοστά των κομμάτων
Το εκλογικό σώμα δείχνει σαφή προτίμηση σε λύση οικουμενικής (σε ποσοστό 41,8%, με το 28,7% να επιθυμεί κυβέρνηση αριστεράς με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ και το 23,4% να θέλει κυβέρνηση κεντροδεξιάς με βασικό πόλο τη ΝΔ.
Ο υπολογισμός των εδρών με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δίνουν σαφές προβάδισμα στην προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ (123+41 έδρες), ενώ η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και ακόμη και του ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει παρά 148 έδρες.
Γκρεμίζονται κομματικά «σύνορα»
Τρελές μετακινήσεις δεξιά και αριστερά
Εντυπωσιακές είναι οι μετακινήσεις που καταγράφονται μεταξύ των κομμάτων, καθώς φαίνεται πλέον ότι το αίσθημα οργής και της επιβολής τιμωρίας από τους ψηφοφόρους γκρεμίζει ιδεολογικές περιχαρακώσεις και κομματικά «σύνορα».
Η ΝΔ με συσπείρωση 85% κερδίζει από όλα τα κόμματα εκτός ΚΚΕ, με το 16,7% των «εισροών» να έρχονται από τους Ανεξάρτητους Eλληνες, το 8,3 % από τη Χρυσή Αυγή, το 4,3% από τη ΔΗΜΑΡ και το εντυπωσιακό 21,8% από τα «άλλα κόμματα» (στα οποία περιλαμβάνεται ο ΛΑΟΣ, η ΔΗΣΥ και η ΔΡΑΣΗ, των οποίων οι ψηφοφόροι τους στέλνουν μήνυμα επανακάμπτοντας σε μεγάλο βαθμό στη ΝΔ).
Ο ΣΥΡΙΖΑ με συσπείρωση 76,2% πλαγιοκοπεί το ΚΚΕ, καθώς από τους νέους ψήφους του το 31,9% προέρχεται από το ΚΚΕ και το 14,5% από τη ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως κερδίζει ψήφους και από τη Χρυσή Αυγή (8,3%, όσο δηλαδή και η ΝΔ).
Στο ΠΑΣΟΚ, που έχει συσπείρωση 77,2%, κερδίζει το 5,9% από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 10,1% από τη ΔΗΜΑΡ, 2,8% από τη Χρυσή Αυγή και το 6,2% από «άλλα κόμματα».
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες φαίνεται να μη βρίσκουν δεξαμενή άντλησης νέων ψήφων, καθώς από τις μετακινήσεις προς το κόμμα, το 2,4% προέρχεται από τη ΝΔ, το 3,8% από το ΠΑΣΟΚ και το 2,8% από τη Χρυσή Αυγή.
Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για το ΚΚΕ, για το οποίο η μεγαλύτερη «εισροή» είναι 2,8% από τη...Χρυσή Αυγή.
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ethnos

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Νεκρή η σύζυγος του Ρόμπερτ Κένεντι junior



Η εν διαστάσει σύζυγος του 58χρονου Ρόμπερτ Κένεντι του νεότερου, φέρεται να απαγχονίστηκε
Picture 0 for Νεκρή η σύζυγος του Ρόμπερτ Κένεντι junior
Νεκρή βρέθηκε η δεύτερη σύζυγος του Ρόμπερτ Κένεντι του νεότερου, η Μέρι Κένεντι, 52 ετών στο σπίτι της στο προάστιο Μπέντφορντ της Νέας Υόρκης.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο της πολυαγαπημένης μας αδελφής Μέρι, της οποίας το λαμπρό και δημιουργικό πνεύμα θα λείψει πολύ σε όσους την αγαπούσαν», αναφέρει ανακοίνωση της οικογένειάς της την οποία μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Journal News, η εν διαστάσει σύζυγος του 58χρονου Ρόμπερτ Κένεντι του νεότερου, φέρεται να απαγχονίστηκε.

Η αστυνομία του Μπέντφορντ ανακοίνωσε ότι βρέθηκε ένα πτώμα σε κατοικία που βρίσκεται μέσα στο κτήμα των Κένεντι στην περιοχή Μάουντ Κίσκο, στη διεύθυνση της κατοικίας της Κένεντι, αλλά δεν είχε αναφέρει το όνομα, μέχρι να ειδοποιηθεί η οικογένεια. Η επιβεβαίωση του θανάτου της Κένεντι έγινε από τις ιατροδικαστικές αρχές.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι είναι ο γιός της Εθελ και του Ρόμπερτ Κένεντι, του γερουσιαστή που δολοφονήθηκε στο Λος Αντζελες το 1968 και ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι που δολοφονήθηκε το 1963.

Η Μέρι και Ρόμπερτ Κένεντι ο νεότερος είχαν κάνει αίτηση διαζυγίου το 2010 ύστερα από 16 χρόνια, και ζούσαν σε διάσταση τα τελευταία δύο χρόνια. Είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Σύμφωνα με τη Journal News, μερικές ημέρες μετά την αίτηση του διαζυγίου, η Μέρι Κένεντι είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι ο νεότερος είναι παρουσιαστής ραδιοφωνικής εκπομπής, διαπρεπής περιβαλλοντολόγος της Νέας Υόρκης, δικηγόρος ειδικός σε θέματα περιβάλλοντος.

Προσοχή επιδείνωση του καιρού!!!


Μεταβολή θα παρουσιάσει από σήμερα Πέμπτη 17/5 ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα Βορειοδυτικά-Ηπειρωτικά όπου η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.
Για την Δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες.
Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι έντονα ενώ τη νύχτα στη Δυτική Μακεδονία θα εξασθενίσουν.

"Όχι" εισαγγελέα στην αποφυλάκιση Σταμάτη


 Όχι  εισαγγελέα στην αποφυλάκιση Σταμάτη
Αρνητικά απάντησε ο εισαγγελέας στην αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ανικανότητα και αλαζονεία καταλόγισε ο Σαμαράς στον ΣΥΡΙΖΑ


Ανικανότητα και αλαζονεία καταλόγισε ο Σαμαράς στον ΣΥΡΙΖΑ

Μίλησε για φόβο και ανικανότητα ανάληψης ευθυνών και αλαζονεία και τόνισε ότι με την καταγγελία του μνημονίου που προτείνουν στην ουσία "μας προτείνουν να πηδήξουμε στο κενό".


Σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το πρωί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Μεταξύ άλλων, μίλησε για φόβο και ανικανότητα ανάληψης ευθυνών και αλαζονεία και τόνισε ότι με την καταγγελία του μνημονίου που προτείνουν στην ουσία "μας προτείνουν να πηδήξουμε στο κενό". Παράλληλα έριξε βολές και κατά ΠΑΣΟΚ, ενώ άφησε αιχμές για τη μέχρι σήμερα στάση των εταίρων μας.

Ορκίστηκε η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Παν. Πικραμμένο






Στις 17 Ιουνίου, όπως όλα δείχνουν, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια. 

Η ορκωμοσία του κ. Πικραμμένου έγινε την Τετάρτη το βράδυ από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία του Καρόλου Παπούλια, ενώ οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης θα ορκιστούν την Πέμπτη το πρωί στις 10. Μία ώρα αργότερα θα γίνει η ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Όταν οι διακοπές γίνονται εφιάλτης…


Σε ταξίδι χωρίς επιστροφή μετατράπηκε το όνειρο ενός 24χρονου Βρετανού και της συντρόφου του.

Όταν οι διακοπές γίνονται εφιάλτης…
Το ζευγάρι τέσσερα χρόνια σχεδίαζε να κάνει ένα ταξίδι που θα διαρκούσε δέκα μήνες. Οι γονείς του Brandley Coker, μόλις έμαθαν πως ο γιός τους με τη σύντροφό του θα πραγματοποιούσαν το όνειρό τους ανησύχησαν, ωστόσο δεν μπορούσαν όπως οι ίδιοι δηλώνουν να τους το απαγορέψουν.

EKTAKTO: Επιστρέφει η Ντόρα στην Νέα Δημοκρατία















Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, η Ντόρα Μπακογιάννη επιστρέφει στην Νέα Δημοκρατία ενόψει των εκλογών του Ιουνίου και μάλιστα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ίδια διαδρομή θα διανύσει σύντομα και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ενώ άγνωστες είναι οι προθέσεις του Στέφανου Μάνου.

Ορκίζεται στις 8:00 ο Παναγιώτης Πικραμένος


Ορκίζεται στις 8:00 ο Παναγιώτης Πικραμένος

Εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έλαβε σήμερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η ορκωμοσία θα γίνει στις 8 το βράδυ, ενώ η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης. Οι βουλευτές θα ορκιστούν, στη συνέχεια, ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στις 11:00 πμ.

Μετά την ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ο κ. Πικραμμένος θα έχει συνάντηση με τον κ. Λουκά Παπαδήμο (8:30 μ.μ).

«Είναι μια καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα κινηθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος» είπε ο κ. Πικραμμένος και πρόσθεσε αστειευόμενος: «Διάβασα στις εφημερίδες ότι λόγω ονόματος θα είμαι ο καταλληλότερος για τελευταίος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης».

«Θα σας πω και εγώ κάτι ευχάριστο. Θα δεχθώ με χαρά να μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη» ανταπέδωσε το χαριτολόγημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τη συζήτηση έκλεισε ο κ. Πικραμμένος, λέγοντας ότι θα ήθελε μετά από εκείνον «να υπάρξει μια περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα».

Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι είναι σημαντικό το βάρος που αναλαμβάνει και πως ελπίζει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του δείχνει.

«Δεν μου διαφεύγει ότι η πατρίδα διέρχεται δύσκολες στιγμές. Με τη δική σας καθοδήγηση κ. Πρόεδρε, πρέπει να διαφύγουμε τους κινδύνους και να προχωρήσουμε σε ομαλή μετάβαση σε μια πολιτική κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση θα μετέχουν ως υπουργός Αμυνας ο Φρ. Φράγκος Οικονομικών, ο Τ. Γιαννίτσης Εξωτερικών, ο Ι. Ζέπος Προστασίας του Πολίτη, ο Λ. Οικονόμου Εργασίας, ο Ανδρ. Ρουπακιώτης και Δικαιοσύνης ο Χρ. Γεραρής, ενώ θα αξιοποιηθεί και ο Γ. Σαββαΐδης.

Ολυμπιακός: Αποθεώθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στην Αυστραλία

Ύστερα από ένα πολύωρο, σχεδόν ημερήσιο ταξίδι η αποστολή του Ολυμπιακού αφίχθη στην Αυστραλία, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τη Μέλμπουρν Βίκτορι.
Ο Ράφικ Τζεμπούρ πρόσθεσε ότι «ήταν μια πολύ καλή ιδέα να κάνουμε αυτό το ταξίδι στην Αυστραλία
Οι πρωταθλητές Ελλάδας έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής στο αεροδρόμιο της αυστραλιανής μεγαλούπολης από εκατοντάδες ομογενείς, που συνέρρευσαν για να τους δουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους. «Θρύλος, θρησκεία και στην Αυστραλία», ήταν το σύνθημα που ακουγόταν, κάνοντας τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να σαστίσουν.
«Περιμένουμε όλους τους φίλους μας Έλληνες ομογενείς στο γήπεδο», δήλωσε ο Φετφατζίδης, ενώ ο Τζεμπούρ πρόσθεσε ότι «ήταν μια πολύ καλή ιδέα να κάνουμε αυτό το ταξίδι στην Αυστραλία. Θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους φίλους της ομάδας και να γίνουν ένα με μας».
Για τον επαγγελματία Μέλμπεργκ «είναι ευκαιρία να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για το Euro. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Νέες ευκαιρίες για μας, νέα χώρα για τους περισσότερους από εμάς. Θα χαρούμε το παιχνίδι».

Μήνυμα Μπαρόζο στους Έλληνες


Μήνυμα Μπαρόζο στους Έλληνες
Για ετοιμότητα της Κομισιόν να συνδράμει την Ελλάδα μίλησε σήμερα ο πρόεδρός της Ζοζέ Μπαρόζο, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι και η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πρόγραμμα. "Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της οικογένειάς μας, της ΕΕ και του ευρώ" δήλωσε, τόνισε όμως πως "η τελική απόφαση για την παραμονή στην Ευρωζώνη πρέπει να έρθει από την Ελλάδα".

Στα monitors των dealing rooms η δραχμή

Στις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης συναλλαγματικών ισοτιμιών έχει «επιστρέψει» η δραχμή, σε αρκετά dealing rooms του Λονδίνου, τα οποία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

 Στα monitors των dealing rooms η δραχμή  

newsbomb

Λογαριασμό 500.000 δολ. έχει ο Ομπάμα στην JP Morgan

Λογαριασμό 500.000 δολ. έχει ο Ομπάμα στην JP Morgan

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διαθέτει ένα λογαριασμό ο οποίος περιέχει τουλάχιστον 500.000 δολάρια στην τράπεζα JP Morgan Chase, όπως ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.

Ιδανικό προπονητή ψάχνει ο Ολυμπιακός

express
ΑΛΛΑΓΗ πλεύσης στο θέμα του προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε επιχειρείται από χθες στον Ολυμπιακό, μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τον Ντομίνγκος Πασιένσια, το οποίο παραδέχθηκαν δημόσια τόσο ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός όσο και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς, με δηλώσεις του στο NOVAΣΠΟΡ FM. «Είχαμε έρθει κοντά με τον Ντομίνγκος Πασιένσια, ωστόσο υπήρξαν κάποιες επιμέρους διαφωνίες. Από ό,τι φάνηκε και αντιλήφθηκε η διοίκηση, δεν ήταν και η καλύτερη λύση. Πάμε παρακάτω», ήταν το σχόλιο του Κώστα Καραπαπά, ενώ λίγο αργότερα ο Πασιένσια επιβεβαίωνε την είδηση με δήλωσή του στην «A' Bola»:

Δεν συμμετέχει η Χρυσή Αυγή στη σύσκεψη για την υπηρεσιακή Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντησή του την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Δεν συμμετέχει η Χρυσή Αυγή στη σύσκεψη για την υπηρεσιακή
Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντησή του την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ( Πηγή: ΑΠΕ)

Αρνείται να παραστεί στη σύσκεψη για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης ο Ν. Μιχαλολιάκος, με δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, λόγω του αποκλεισμού του από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη δημιουργία σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής είπε συγκεκριμένα για την απόρριψη της πρόσκλησης που του έγινε:

«Σχετικά με την πρόσκληση, την οποία έλαβα για σύσκεψη με σκοπό τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβερνήσεως δηλώνω ότι αρνούμαι να συναινέσω στον εμπαιγμό και την πολιτική ομηρία 440.000 Ελλήνων.

»Μόλις χθες, η προεδρία της δημοκρατίας αποφάσισε να με αποκλείσει από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια. Με τον τρόπο αυτό καταδίκασε σε πολιτική εξορία σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες που στήριξαν το κόμμα "Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή".

»Αποκλείστηκα από μία συνάντηση ουσίας, κατά την οποία θα ετίθετο προς συζήτηση η ολοκληρωμένη μας πρόταση για διέξοδο από την κρίση. Μου ζητήθηκε να παραστώ σε μία συνάντηση με σκοπό τον διορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού που θα φέρει εις πέρας ζητήματα μόνο διαδικαστικά.

»Σήμερα, που ελήφθη πλέον η τελική απόφαση και η χώρα σύρεται σε νέες εκλογές - εξαιτίας της αλαζονείας των κομματικών αρχηγών, που θέτουν τα μικροπολιτικά οφέλη υπεράνω του εθνικού συμφέροντος - αρνούμαι να νομιμοποιήσω τον εμπαιγμό, την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση των 440.992 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής
».

tovima

Σύσκεψη για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης

Σύσκεψη για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης
Συνεδριάζει εκ νέου στις 13.00 το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, προκειμένου να σχηματισθεί υπηρεσιακή εκλογική κυβέρνηση, μετά το χθεσινό «ναυάγιο» των διαβουλεύσεων για κυβέρνηση συνεργασίας που οδηγεί τη χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση.