Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Σοκ: Αυτοκτονία 26χρονου Αρκάδα στον Ισθμό της Κορίνθου!


Στη θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία του Ελαιοχωρίου Αρκαδίας από την αυτοκτονία ενός 26χρονου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.
 
Ο νεαρός από την Αρκαδία που έφθασε με το αυτοκίνητό του στον Ισθμό και το άφησε πάνω στη διώρυγα, πέφτοντας στο κενό.  
Άνδρες του Λιμεναρχείου Ισθμού ανέσυραν το πτώμα από τη θάλασσα και το μετέφεραν στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.  
Το Λιμεναρχείο Ισθμού που ενεργεί προανάκριση διέταξε νεκροψία- νεκροτομή που θα διενεργηθεί από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Ναυπλίου.

Η σορός του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου.



korakovouniradio

Η Κομισιόν προβλέπει συρρίκνωση 0,3% για το ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ το 2012

ΣΕ ήπια ύφεση βρίσκεται η ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διετία 2012-2013, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, με συνέπεια η ισοτιμία του ευρώ να πιεσθεί έως τα 1,2906 δολάρια, χαμηλό τρεισήμισι μηνών.
Κατά το δεύτερο 6μηνο του 2012 αναμένεται μια βραδεία ανάκαμψη που θα συνεχιστεί και το 2013, αλλά, όπως διευκρίνισε ο επίτροπος Όλι Ρεν, η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι υποτονική και άνιση μεταξύ των κρατών-μελών. Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην απασχόληση και την ανεργία, η οποία θα παραμείνει στο 11% στην ευρωζώνη το 2012 και 2013 και στο 10,3% στην ΕΕ. Μάλιστα, η ανεργία στους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών έχει φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για τη Μέρκελ στο κρατίδιο Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

 
«Πονοκέφαλο» στη Μέρκελ προκάλεσε γκάφα του Νόρμπερτ Ρέτγκεν
«Πονοκέφαλο» στη Μέρκελ προκάλεσε γκάφα του Νόρμπερτ Ρέτγκεν 
 
Ντίσελντορφ, Γερμανία
Κρίσιμη θεωρείται για τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επικράτηση των Σοσιαλδημοκρατών, με δεύτερους τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Επιστρέφει την εντολή ο Βενιζέλος

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, επιστρέφει στη μία μετά το μεσημέρι τη διερευνητική εντολή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το θέμα εναπόκειται στις επαφές του κ. Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στόχος, να εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια νέων εκλογών και διαλύει τη Βουλή.



Εως τη Δευτέρα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

 Την Κυριακή ή τη Δευτέρα η ύστατη προσπάθεια του κ. Παπούλια για να βρεθεί λύση πλην της προσφυγής στις κάλπες ξανά
 
Εως τη Δευτέρα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών
Φωτογραφία αρχείου. Ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα σε προήγουμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο
 


Την τελική έκβαση των διερευνητικών επαφών και την κατάθεση σε λίγη ώρα της εντολής από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στον Κάρολο Παπούλια αναμένει η Προεδρία της Δημοκρατίας, για να δρομολγήσει τις διαδικασίες για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Βενιζέλος:"Τα διαλύω όλα! Το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει - Ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι 30 χρονών"

Προβολή φωτογραφίας
Βενιζέλος:"Τα διαλύω όλα! Το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει - Ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι 30 χρονών"
- Ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών όλων των οργάνων!
- Θα συγκροτήσει ένα συμβούλιο το οποίο θα αποφασίζει για όλα
- Δεν μίλησε κανείς άλλος - "Θα φύγουν όλοι οι υπουργοί γιατί πάσχουν κάποιοι από κυβερνησιμότητα"
- Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ άρχισε στην ώρα της και τελείωσε λίγα λεπτά αργότεραΜε τις φράσεις: "Το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει και πρέπει να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή", και: "Ο νεος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι 30 χρονών", ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσε το στίγμα όλων όσων πρόκειται να ακολουθήσουν στο κόμμα του, ενώ πολλοί ειδικά για την δεύτερη φράση εκτιμούν ότι αυτό ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς του δελφίνους.
Ισως να ήταν η πιο σύντομη συνεδρίαση στην ιστορία του Πολιτικού Συμβουλίου. Όμως τα λόγια που βγήκαν από τα χείλη του Ευάγγελου Βενιζέλου έκαναν αίσθηση. Αλλωστε, ήταν και τα μοναδικά που ακούστηκαν, αφού δεν μίλησε κανείς άλλος.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών όλων των οργάνων, ανακοινώνοντας ότι όλα αρχίζουν από το μηδεν. "Τα όργανα του κόμματος δεν είναι αντιπροσωπευτικά και είναι σε αναντιστοιχία με την κοινωνία", είπε ο κ.Βενιζέλος. Πρόσθεσε επίσης: "Πρέπει να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με τον κυβερνητισμό. Θα διώξω όλους τους υπουργούς. Πάσχουν από κυβερνητισμό".
Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει σε συγκέντρωση όλων των υποψηφίων του κόμματος στο Caravel. Εκεί, θα δώσει ένα πρώτο ιδεολογικό στίγμα και θα ανακοινώσει την σύσταση ενός οργάνου που θα οδηγήσει στο συνέδριο.

news.yahoo.com

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Έλληνα θυμήσου ποιός είσαι !!! Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε την αξία της..."Ελλάδας!!!

undefined
Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....


1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οχι κυβέρνηση υπό τον έλεγχο της Τρόικας

 
Αντιπροσωπεία του σχήματος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οχι κυβέρνηση υπό τον έλεγχο της Τρόικας
Αντιπροσωπία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποτελούμενη από τους Άγγελο Χάγιο, Σπύρο Δρίτσα, Δημήτρη Σαραφιανό και Γιάννη Σηφακάκη συναντήθηκε σήμερα στις 8.30 μμ με αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των επαφών του τελευταίου αναφορικά με τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβένρησης.

Σε δύο δόσεις η δόση του Μαΐου Αποδεσμεύθτηκα τα 4,2 δισ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ένα «δεν είναι απαραίτητο πριν τον Ιούνιο»

Σε δύο δόσεις η δόση του Μαΐου


 
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε την Τετάρτη την αποδέσμευση της ήδη εγκεκριμένης δόσης του Μαΐου προς την Ελλάδα, ύψους 5,2 δισ. ευρώ. Εν τούτοις, στο (δεσμευμένο για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους) λογαριασμό θα μπουν την Πέμπτη τα 4,2 δισ. ευρώ, καθώς το EFSF έκρινε ότι «το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ δεν είναι απαραίτητο πριν από τον Ιούνιο».

Διαμελισμένα πτώματα 12 ανθρώπων βρέθηκαν στο Μεξικό


Δώδεκα αποκεφαλισμένες και διαμελισμένες σοροί βρέθηκαν σήμερα σε δύο εγκαταλελειμμένα οχήματα κοντά στην Γουαδαλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού.
Δώδεκα αποκεφαλισμένες και διαμελισμένες σοροί βρέθηκαν σήμερα σε δύο εγκαταλελειμμένα οχήματα κοντά στην Γουαδαλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού.
Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, τις δολοφονίες φέρεται να διέπραξαν μέλη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις ανάμεσα στις συμμορίες καθώς και μεταξύ συμμοριών και των υπηρεσιών ασφαλείας στο Μεξικό από τα τέλη του 2006.

naftemporiki

Τσίπρας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα»

«Μετά το τέλος των επαφών μου, διαπίστωσα ότι υπάρχει ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά ασθενής πολιτική στήριξη. Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα» δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά το πέρας των διερευνητικών του επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει την Πέμπτη τη διερευνητική εντολή και το κόμμα του θα συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Κώστας Καρράς


Ο Κώστας Καρράς (Αθήνα 21 Ιουνίου 1936 - Αθήνα 6 Μαΐου 2012) ήταν Έλληνας ηθοποιός και πολιτικός.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ήταν απόφοιτος της Royal Academy of Arts του Λονδίνου. Το 1963 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στην "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι. Τότε ξεκίνησε την επιτυχημένη του συνεργασία με την Έλλη Λαμπέτη και εμφανίστηκε μεταξύ άλλων και σε έργα όπως "Γυμνοί στο Πάρκο" του Νιλ Σάιμον (Neil Simon's "Barefoot in the Park") (στο ρόλο του Paul Parker) και στο "Λεωφορείον ο Πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς (στο ρόλο του Κοβάλσκι). Από τότε δημιούργησε δικά του θεατρικά σχήματα και σημείωσε προσωπική επιτυχία στο "Ημερολόγιο ενός τρελού" του Γκόγκολ και στο "Blithe Spirit" του Νόελ Κάουαρντ (ως Charles).
Σημαντική είναι η συνεισφορά του ως ηθοποιού στον ελληνικό κινηματογράφο, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1961. Η καλύτερή του ωστόσο κινηματογραφική εμφάνιση θεωρείται ο ρόλος του Μενέλαου στην "Ιφιγένεια" του Μιχάλη Κακογιάννη (1977). Στην ελληνική τηλεόραση πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σίριαλ.
Από το 2000 μέχρι το 2007 ήταν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Μπαρούτσου και είχε έναν γιο, τον Βασίλη.
Υπήρξε επίτιμος πρόεδρος στο "Χαμόγελο του παιδιού" από το 1994. Διοργάνωσε τον πρώτο διεθνή έρανο για τα θύματα του πολέμου της Βοσνίας. Επανειλημμένως έδωσε παραστάσεις για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Βραβεύθηκε από πολλές οργανώσεις και συλλόγους για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση (Λάιονς, Χαμόγελο του Παιδιού, Δήμοι και Κοινότητες). Από τον Ιούλιο του 2000 ήταν υπεύθυνος του κλάδου Πολιτιστικής κίνησης της Ν.Δ. πολιτιστικών σωματείων και οικονομικών του Πολιτισμού. Πέθανε από καρκίνο στις 6 Μαΐου 2012.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πέθανε η Μαρίκα Μητσοτάκη

Η Μαρίκα Μητσοτάκη άφησε την τελευταία της πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο Ευγενίδειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν από τις 17 Απριλίου.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη, το γένος Γιαννούκου, ήταν σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1930. Είναι μητέρα της πρώην Δημάρχου Αθηναίων και πρώην Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του βουλευτή της Β' Αθήνας Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει 13 εγγόνια.
Η Μαρίκα Μητσοτάκη ήταν γόνος της ευκατάστατης οικογένειας Γιαννούκου και σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1953. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του συζύγου της (1990-1993) απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη (δημοσιεύματα στον Τύπο, πολιτική αντιπαράθεση), καθώς θεωρούνταν ότι η επιρροή που ασκούσε στο σύζυγό της επεκτεινόταν, ως μη ώφειλε, και σε θέματα θεσμικά, όπως την επιλογή ή απομάκρυνση υπουργών. Χαρακτηριστική ήταν η σύγκρουσή της το 1991 με τον πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον και τότε Υπουργό Βιομηχανίας Σταύρο Δήμα.