Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ν. Παπανδρέου: Το ΔΝΤ στέλνει οικονομολόγους κι εμείς δικηγόρους


Ν. Παπανδρέου: Το ΔΝΤ στέλνει οικονομολόγους κι εμείς δικηγόρους
Για έλλειψη ικανού οικονομικού επιτελείου, που θα διαπραγματευτεί με την τρόικα,
έκανε λόγο ο Νίκος Παπανδρέου.










«Ως τώρα η μάχη του μνημονίου, εν γένει, υποφέρει από μια στρατηγική ασυμμετρία: εκείνοι στέλνουν τους οικονομολόγους τους, εμείς απαντάμε με τους δικηγόρους μας», επισημαίνει ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού, σε άρθρο του στην «Οικονομική Επιθεώρηση».

Επιστολή Άκη μέσα από την φυλακή: «Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι»


Οργισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απόφαση προφυλάκισης της συζύγου του, απαντάει για όσα συμβάινουν με γραπτή επιστολή μέσα από τις φυλακές. «Μπροστά στις κάλπες που βρίσκονται πλέον οι Έλληνες πολίτες, απαιτούν αλήθεια, ειλικρίνεια, φως παντού και για όλους, αυτοκριτική και ανάληψη ευθύνης από τον καθένα για τη στάση και το έργο του μέχρι τώρα.....

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σύλληψη του Αιμίλιου Λιάτσου μετά από μήνυση της συζύγου του Πάνου Καμμένου






Συνελήφθη ο δημοσιογράφος και εκδότης εφημερίδας Αιμίλιος  Λιάτσος. Τον μήνυσε η σύζυγος του Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη


Στα γραφεία της εφημερίδας του, "Παρασκευή και 13" στο Κολωνάκι συνελήφθη ο Αιμίλιιος Λιάτσος.
Προηγήθηκε η μήνυση που υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής, η σύζυγος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη.
Η Ε. Τζούλη υπέβαλε τη μήνυση, μετά την παραβίαση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχε κερδίσει η ίδια κατά της εφημερίδας και που αφορά στην απαγόρευση της αναφοράς του ονόματός της.
Η "Παρασκευή και 13" είχε, σε ρεπορτάζ της, προ περίπου δύο εβδομάδων, εμπλέξει την κ. Τζούλη σε άλλη υπόθεση. 
Ο Αιμίλιος Λιάτσος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος.

 news247

Σημίτης-Στουρνάρας: "Τιμωρία" το Μνημόνιο για την Ελλάδα

Σημίτης-Στουρνάρας: "Τιμωρία" το Μνημόνιο για την Ελλάδα
"Δεν προκάλεσε η Ελλάδα την κρίση στην Ευρωζώνη", υποστηρίζουν σε άρθρο παρέμβαση τους στον Guardian ο πρώην πρωθυπουργός και ο καθηγητής αναφέροντας πως"η Ελλάδα ήταν η σπίθα, που απλώς αποκάλυψε τις δομικές αδυναμίες του ευρώ».
 

Κύκλωμα εικονικών τιμολογίων με 22 επιχειρήσεις




Συνολικά 22 επιχειρήσεις φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα εικονικών τιμολογίων, προκειμένου να μην αποδίδουν ΦΠΑ στο ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ. Μεταξύ των εταιρειών περιλαμβάνεται ο μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, η Carrefour - Μαρινόπουλος, η οποία και εξέδωσε ανακοίνωση χθες για το θέμα διαψεύδοντας κατηγορηματικά όσα της αποδίδονται, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο του cash & carry και τρεις μεγάλοι όμιλοι του κλάδου λιανικής πώλησης ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών συσκευών.

Σοκ - Ξυλοκόπησε και πέταξε στα σκουπίδια ανήλικη επειδή αρνιόταν να κάνουν σεξ

Φωτογραφία για Σοκ - Ξυλοκόπησε και πέταξε στα σκουπίδια ανήλικη επειδή αρνιόταν να κάνουν σεξ
Άσχημο τέλος είχε για μια ανήλικη στην Πάτρα το «παιχνίδι» που ξεκίνησε με έναν άγτνωστο σε αυτή νεαρό από το facebook. Και ήταν ασχημο γιατί το αποτέλεσμα ήταν...  να βρεθεί άγρια ξυλοκοπημένη μέσα σε ένα κάδο σκουπιδιών.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Λύση η μετανάστευση για επτά στους δέκα νέους,




Επηρεασμένοι από την κρίση δηλώνουν επτά στους δέκα νέους στη χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Focus Bari, με θέμα «Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των 20χρονων», με κύρια έμφαση στο φαινόμενο της επιθυμίας για μετανάστευση ως απόρροια της κρίσης.
Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο εργασίας εξαμήνου στο μάθημα Έρευνας Αγοράς της Ξ. Κούρτογλου στo Πάντειο Πανεπιστήμιο.
To 76% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η μετανάστευση αποτελεί ιδανική λύση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, ενώ 7 στους 10 δηλώνουν ότι είναι καλύτερα να φεύγουν οι νέοι από την Ελλάδα, αν μπορούν, και δεν πιστεύουν ότι μένοντας μπορούν να διαμορφώσουν μια καλύτερη κοινωνία. Προς το παρόν όμως φαίνεται να υπάρχει απόσταση μεταξύ πράξης και σκέψης: η πλειοψηφία (53%) δηλώνει ότι το εξωτερικό υπάρχει ως λύση στο πίσω μέρος του μυαλού, χωρίς να έχουν προβεί σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Ωστόσο ένα σημαντικό 17% είναι αποφασισμένο να φύγει στο εξωτερικό και έχει ήδη κάνει ενέργειες, γιατί δεν βρίσκει επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.
Το 16% των νέων θέλουν να προσαρμοστούν στις υπάρχουσες συνθήκες της χώρας, ενώ 14% δηλώνει ότι μένει συνειδητά στην Ελλάδα, ανήκοντας σε αυτούς που πιστεύουν ότι αυτή η γενιά μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 10- 17/01/2012 στην Αττική, με δείγμα 444 ατόμων μεταξύ, 18-24 ετών.

Η τραγωδία του Τσέρνομπιλ


Είκοσι έξι χρόνια συμπληρώνονται από το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ, το οποίο αποτέλεσε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρωπότητας στην παγκόσμια ιστορία.

Η τραγωδία του Τσέρνομπιλ
Ο πύρινος όλεθρος σημειώθηκε στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 τουΠυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσέρνομπιλ της Σοβιετικής Ένωσης, στην Ουκρανία.

Βροχή τα πρόστιμα μέσα σε δύο εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολη!


1.300 πρόστιμα μέσα σε δύο εβδομάδες επιβλήθηκαν σε οδηγούς της Αλεξανδρούπολης από το τμήμα τροχαίας κατά την περίοδο της γιορτής του Πάσχα.

Βροχή τα πρόστιμα μέσα σε δύο εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολη!
Τα πρόστιμα αφορούσαν κυρίως παράνομες σταθμεύσεις ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο επιβλήθηκαν 800 πρόστιμα δηλαδή 500 λιγότερα απ' ότι φέτος.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Έβρου, οι τροχονόμοι δεν είναι τα μαύρα πρόβατα καθώς ασκούνται όπως είπε χαρακτηριστικά πιέσεις από την ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Έκλεισαν το λιμάνι των Παξών οι κάτοικοι του νησιού


Το ανοιχτού τύπου (παντόφλα) επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Κέρκυρα» δεν κατάφερε να δέσει στο νέο λιμένα Γάιου στους Παξούς.Έκλεισαν το λιμάνι των Παξών οι κάτοικοι του νησιού

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη – Παξοί το οποίο διαρκεί περισσότερο από 3,5 ώρες, με συνέπεια η ταλαιπωρία των Παξινών και επισκεπτών του νησιού να έχει αγγίξει κόκκινο και να είναι η αφορμή της κινητοποίησης που σημειώθηκε το μεσημέρι της τρίτης (24/4). Στο πλοίο επέβαιναν με 13 επιβάτες.
Το λιμάνι είχαν αποκλείσει 400 περίπου κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν με απόφαση – συμμετοχή του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής, στον προβλήτα του νέου λιμένα Γάιου και με αίτημα την εκτέλεση τεσσάρων δρομολογίων εβδομαδιαίως με πλοία κλειστού τύπου από Ηγουμενίτσα προς Παξούς, προέβησαν στην παρεμπόδιση του κατάπλου του «Κέρκυρα».
paxoi3
Το πλοίο μετά από επανειλημμένες προσπάθειες πρόσδεσης χωρίς αποτέλεσμα, αναχώρησε για λιμένα Λευκίμμης, απ' όπου επέστρεψε τις απογευματινές ώρες τις ίδιας μέρας πραγματοποιώντας εκ νέου προσπάθεια πρόσδεσης με αρνητικά αποτελέσματα.
Τελικά, οι 13 επιβάτες μεταξύ των οποίων και μια έγκυος μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Λάκκας Παξών, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.
soimesa3
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι δύο από τους επιβάτες έπεσαν στην θάλασσα προκειμένου να φτάσουν στη στεριά!
paxoi6

Φωτογραφίες από το corfupress

Θα τίναζαν στον αέρα ολόκληρη συνοικία στο Ηράκλειο!


Των Θ.Περβολαράκη-Ευ.Καρεκλάκη

Πρωτοφανή και μαφιόζικα χτυπήματα και στην Κρήτη! Είχαν βάλει βόμβα στο αυτοκίνητο ενός στελέχους της φυλακής Αλικαρνασού αλλά από σύμπτωση αυτή δεν εξερράγη! Η μεγάλης ισχύος βόμβα σύμφωνα με ειδικούς της αστυνομίας εάν είχε εκραγεί θα προκαλούσε ανυπολόγιστη καταστροφή στα γύρω σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ θα υπήρχαν σίγουρα και ανθρώπινα θύματα.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Τον μαχαίρωσε για μια θέση στάθμευσης!

undefined 
 

Σε σοβαρή κατάσταση το θύμα

Η λογομαχία για μια θέση σε πάρκινγκ πολυκατοικίας στη Λάρνακα, ανάμεσα σε έναν 53χρονο Ελληνοκύπριο και έναν 43χρονο ομογενή της Αμερικής, βάφτηκε με αίμα.

Ο 53χρονος φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να χτύπησε στο λαιμό τον 43χρονο, ο οποίος συνοδευόταν από το γαμπρό του.

«Με ενίσχυση της ΝΔ γίνεται βάσιμη η ελπίδα ότι θα βγούμε από την κρίση»

Δημόσια στήριξη Καραμανλή σε Σαμαρά