Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

AÇTOSH: ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΕ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ, ΣΚΟΠΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ!

albania_megali-2-naiΟ «Στρατός για την Απελευθέρωση των Αλβανικών Κατεχόμενων Εδαφών» - AÇTOSH, που ιδρύθηκε στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, σε έκτακτο συνέδριο που πραγματοποίησε το γενικό επιτελείο του, έχει συντάξει ένα τελεσίγραφο που το διένειμε στα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα στο αλβανικό πρακτορείο ‘noa.al’, όπου επισημαίνει ότι η ομάδα είναι καλά οργανωμένη και καλά εξοπλισμένη.
Η οργάνωση αυτή -σύμφωνα με το δημοσίευμα- έστειλε τελεσίγραφο διάρκειας δύο εβδομάδων στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου για την αποκατάστασης της αρχής στην Μιτρόβιτσα, αλλιώς θα παρέμβει για να καταστρέψει τις παράλληλες σερβικές δομές.

Facebook: 15χρονος προσποιούνταν το κορίτσι και ζητούσε γυμνές φωτογραφίες συμμαθητών!


Facebook: 15χρονος προσποιούνταν το κορίτσι και ζητούσε γυμνές φωτογραφίες συμμαθητών! Συγκλονισμένη είναι η βρετανική κοινωνία μετά την αποκάλυψη ότι 15χρονος μαθητής ξεγελούσε νεαρότερα αγόρια μέσω Facebook, προσποιούμενος ότι είναι κορίτσι.
Πιο σοκαριστικό όμως είναι το γεγονός ότι το αγόρι βίασε δύο νεαρότερα αγόρια όσο βρισκόταν έξω με εγγύηση.

Kαληνύχτα σας Έλληνες!!!


Την δεκαετία του `70 τη θυμάμαι σαν χθες. Κυκλοφορούσαν παντού τα Fiat 127, τα Zastava, και οι μηχανές Floretta. Οι σπορτίφ τύποι είχαν Autobianchi Abarth (με 70 άλογα παρακαλώ), και οι σώφρονες Austin Morris Allegro! Το σάντουιτς με γύρο κόστιζε 3 δραχμές, με σουτζουκάκι 2, και το λεωφορείο μία δραχμή (με πάσο 50 λεπτά). Αν έδινες εικοσάρικο, ο εισπράκτορας ή ο σουβλατζής σε μάλωνε, διότι δεν είχε. να στο χαλάσει.
Τόσο καλά....

Ποια θα είναι τα ΝΑ σύνορα της Τουρκίας; Του Σάββα Καλεντερίδη



Τις προηγούμενες ημέρες (4-5 Απριλίου) ο πρόεδρος του αυτόνομου Κουρδιστάν, Μεσούντ Μπαρζανί, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζων Μπάιντεν, ο οποίος γνωρίζει αρκετά καλά τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής και το Κουρδικό. Το ενδιαφέρον είναι ότι...
στη συνάντηση παρεβρέθη και ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα, παρότι αυτό δεν ήταν προγραμματισμένο, ενώ στο επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης αναφέρθηκε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Αντιπρέοδρος Μπάιντεν, στη συνάντηση με τον Μεσούντ Μπαρζανί επιβεβαίωσαν τις ιστορικές σχέσεις και τους στενούς δεσμούς των ΗΠΑ με την περιφερειακή διοίκηση του Βορείου Ιράκ και τον κουρδικό λαό, στα πλαίσια της στρατηγικής συμμαχίας με το ομοσπονδιακό, δημοκρατικό ενιαίο Ιράκ. Επίσης, στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι ο Ομπάμα και ο Μπάιντεν, υποστηρίζουν τη συνέχιση της πολιτικής του Μπαρζανί στη χώρα του, στα πλαίσια του συντάγματος του Ιράκ.

Εντοπίστηκε η απάτη στο facebook με το «μωρό» και το «φίδι»


Όπως έχει γίνει γνωστό κυκλοφορεί εδώ και μερικές ώρες ένας νέος ιός στο Facebook με ένα μωρό και ένα φίδι που μολύνει τα Facebook profiles ανυποψίαστων χρηστών του κοινωνικού δικτύου..

Ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Αμαρουσίου. Μέλη της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν τον Πέτρο Ευθυμίου. Τι κατήγγειλε ο βουλευτής

Ένα περιστατικό που προκαλεί έντονη ανησυχία στα επιτελεία των κομμάτων, σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μαρούσι. Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να τον λιντσάρουν, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του.
Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή, ο ίδιος βρισκόταν σε καφετέρια στην πλατεία του Αμαρουσίου, όπου συζητούσε με ψηφοφόρους.
Στην περιοχή βρίσκονταν και 50 μέλη της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν φυλλάδια. Όταν τον είδαν άρχισαν να βρίζουν και να φωνάζουν συνθήματα όπως "αλήτες προδότες πολιτικοί" και "κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες".
Όπως είπε ο βουλευτής, τον προπηλάκισαν και τον απείλησαν, ενώ άρχισαν να πετάνε και αντικείμενα, προς τον ίδιο και όσους βρίσκονταν εκεί χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί.
Την καταγγελία επιβεβαίωσε και η ΕΛΑΣ, ενώ ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Γεννηματά: "Να αντισταθούμε όλοι μαζί"
Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προστατέψουν τη δημοκρατία.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν "θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο" και επιβράβευση όσων πιστεύουν στη βία.
Ολόκληρη η δήλωση Γεννηματά
"Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ επέλεξαν την 21η Απριλίου προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου.
Η θρασύτητα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.
Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί"!
news247

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Αρνήθηκαν τη δημόσια δαπάνη της κηδείας του Μητροπάνου

νώ τα υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών προσφέρθηκαν να γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη, η οικογένεια Μητροπάνου αρνήθηκε


Πλήθος κόσμου αναμένεται να συρρεύσει σήμερα το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο για την κηδεία του Δημήτρη Μητροπάνου.
Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι εκφράστηκε η επιθυμία να παραστούν στην τελετή και εκπρόσωποι των κομμάτων όμως η οικογένεια του εκλιπόντος ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους πως δεν μπορεί να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για όσα ενδεχομένως συμβούν εναντίον τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών προσφέρθηκαν να γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη , η οικογένεια Μητροπάνου αρνήθηκε λέγοντας ότι ουδέποτε επιβάρυνε τα δημόσια ταμεία έστω και με ένα ευρώ.

inews

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δια χειρός αγανακτισμένης φοιτήτριας

Οι αγωνιστές του ’21 και του ’40 και τι δεν έδωσαν για την πατρίδα για να διώξουν τους ξένους από την Ελλάδα…Έδωσαν το αίμα τους, τις οικογένειές τους, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Τους 700 φοιτητές που εντάχθηκαν στον ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ, τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τη Μπουμπουλίνα και τόσους άλλους…
Ενώ τη σημερινή εποχή οι πολιτικοί θυσιάζουν την Ελλάδα, για τον εαυτό τους, για τις μίζες, για τις θέσεις τους. Για να πετύχουν το σκοπό τους δίνουν στους ξένους γη και ύδωρ για να πάρουν την εξουσία.

Το μόνο κοινό που υπάρχει ανάμεσα στο 1821 και στο 2012 είναι η θυσία. Η θυσία της οικογένειας για διαφορετικό όμως σκοπό.
Το 1821 τη θυσιάζανε για την Πατρίδα και τώρα τη θυσιάζουνε για να μείνουν στην εξουσία.(Εδώ θυσιάζουν την Πατρίδα για την εξουσία στην οικογένεια θα «κολλούσαν»).

Ζητάνε συγγνώμη, πουλάνε «φούμαρα», κλέβουνε χωρίς να το καταλαβαίνουμε….Μόνο ο λαός παραμένει σταθερός.
Πάντα ακολουθούσε την εξουσία που τον κορόιδευε, τον έκλεβε, πάντα τον τραβάγανε από την μύτη και το δεχόταν, πάντα ευκολόπιστος, πάντα χωρίς μνήμη για το παρελθόν και την άθλια εξουσία και αυτός, εκεί, πίσω τους, ουρά τους.
Αλλά, τι λέω, αφού είχαν τον τρόπο τους οι Μαυρογιαλούροι, με διορισμούς, αναθέσεις έργων, κάθε είδους κοινωνική, φορολογική, προμήθειας εξυπηρέτηση.

Ο Ρήγας Φεραίος στο Θούριό του έγραψε: « Ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα στενά…» και σήμερα πρέπει να πούμε: Ως πότε παλικάρια θα μας κοροϊδεύουν και εμείς θα τους ξαναψηφίζουμε, ως πότε το θύμα θα είμαστε πάντα εμείς…

Τόσα και τόσα έκαναν, δεν θα πληρώσει κανένας;
Γίνονται εξεταστικές επιτροπές, γίνονται παραπομπές αποτέλεσμα κανένα. Βγαίνουν ονόματα στα κανάλια και μετά βγαίνουν λάδι όλοι τους.

Ποιόν, μωρέ, να εμπιστευτώ εγώ που είμαι το μέλλον αυτού του τόπου; Και όχι μόνο εγώ αλλά και εσείς… Ποιο κόμμα δεν πήρε τα δωράκια του, ποιο κόμμα πέρασε από το κοινοβούλιο ΚΑΘΑΡΟ, ποιος κυβέρνησε την Ελλάδα από την μεταπολίτευση και μετά, και έβαλε την «ψωροκώσταινα» πάνω από όλα...

Σήμερα που τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ (έχουν την τιμητική τους), πήραν τη θέση των προσκυνοχαρτιών του Ιμπραήμ, μήπως να θυμηθούμε τα λόγια του Κολοκοτρώνη που είναι βέβαια και επίκαιρα στη σημερινή κατάσταση, «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ».

Μεταφορικά να την πάρουμε τη φράση σε όσους συντέλεσαν στη νέα οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας, να τιμωρηθούν εκλογικά και νομικά μέχρι και με κατάσχεση της περιουσίας τους.

ΦΩΤΙΑ: Να κάψουμε την πολιτική τους καριέρα…
ΤΣΕΚΟΥΡΙ: Να τους κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με την εξουσία…

Τους ψηφίζαμε και φταίμε γι’ αυτό, για να υπηρετούν (λέμε τώρα) την Πατρίδα και αυτοί κάνανε υπηρέτρια την ίδια τους την Πατρίδα και ο λόγος; Για τα συμφέροντά τους.

ΚΡΙΜΑ & ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Η κοινωνία πλέον είναι κάπως έτσι:

Ο φτωχός δουλεύει.
Ο πλούσιους εκμεταλλεύεται.
Ο στρατιωτικός φυλάει και τους δύο.
Ο μπαγαπόντης ξεκουράζεται και για τους τρεις.
Ο μπεκρής πίνει και για τους τέσσερις.
Ο τραπεζίτης καταχράται και τους πέντε.
Ο δικηγόρος κοροϊδεύει και τους έξι.
Ο γιατρός σκοτώνει και τους επτά.
Ο νεκροθάφτης θάβει και τους οκτώ.
Ο φορολογούμενος πληρώνει και για τους εννέα.
Ο πολιτικός ζει στις πλάτες και των δέκα.

Με εκτίμηση

Ν.Π.

Ο ασφαλισμένος και ο σσυνταξιούχος συνεχίζουν να χάνουν...

Στο 8% με 10% του ΑΕΠ ανέρχονται , σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι συνολικέ απώλειες που θα μετρήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία απο τις συσσωρευμένες ζημιές ελέω <<δομημένων>> και <<κουρεμένων>>  τοποθετήσεών τους σε τίτλους του εεληνικού Δημοσίου.

Το σίγουρο είναι πως δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι υφίστανται και θα υποστούν ακόμη χειρότερα τις συνέπεις μίας εγληματικής πολιτικής που ασκείται τα τελευταία χρόνια από Ν.Δ. και ΠΑΣΟ. Επί Ν.Δ. άρχισε η επενδυτική <<αξιοποίηση>> των διαθέσιμων μέσω δοδημένων - τοξικών τοποθετήσεων με αδιαφανέστατες διαδικασίες, ενώ επί ΠΑΣΟΚ το έγκλημα συνεχίστηκε με την υπαγωγή στα μνημόνια 1 και 2 και με τις τελευταίες οδυνηρές περικοπές που επιτάσσει η τρόικα.
Ο πρώτος λογαριασμός τηα άφρονος δικκοματικής πολιτικής υπολογίζεται σε σχεδόν 20 δισ. , αλλά, παρά τις δραματικές συνέπειες, μηδενικές ευθύνες έχει επισύρει.


Απαξίωση
Ας γυρίσμουμε όμως μερικά χρόνια πίσω όταν στην ΝΔ επέλεγαν να επενδύσουν τα διαθέσιμα των Ταμείων σε κάθε λογής <<τοξικά>> χρηματοοικονομικά προϊόντα.
Για εκείνη την περίοδο ο <<λογαριασμός>>έχει υπολογιστεί στα 5,5-6 δις ευρώ. Με βάση τα τότε στοιχεία, η συνολική περιουσία τους από τα 30 δις το 2005 και 28,5 το 2006 έπεφτε σρα 23 ένα χρόνο μετά. Η αρχική αξία των δομημένων ομολόγων, όπου είχαν επενδυθεί 1,28 δις ευρώ από την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ ήταν 0,5 δις.
Ακολούθησαν και άλλες <<τοξικές>> τοποθετήσεις, αναγκαστικές ρευστοποιήσεις τίτλων και μετοχών προκειμένου να πληρωθούν συντάξεις, εισφορές και αποζημιώσεις.
Και ερχόμαστε....στα τωρινά, που οι συνέπειες θα είναι εφιαλτικές. Ένα κούρεμα του 70% θα πλήξει άμμεσα και έμεσα τα διαθέσιμα των ταμείων. Τα  ασφαλιστικά διαθέτουν ομόλογα αξίας 25 δις ευρώ. Αν η ονομαστική τους αξία μειωθεί κατά 70%, θα χάσουν 17,5 δις ευρώ!!!
Όταν ολοκληρωθεί το PSI και μας <<χαρίσουν>> όπως λένε οι κυβερνώντες 100 δις, που μοιάζει με το τυράκι.. Η φάκα είναι ότι τα νέα ομόλογα θα διατίθονται με βάση το αγγλικό δίκαιο και οι <<εταίροι>> μας με το 2ο μνημόνιο θα μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα.....

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΤΟ...ΚΡΥΦΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ!


undefined
Κείμενο του Καλλίμαχου, αφιερωμένο στους υποστηρικτές του πρώην (;) βουλευτή της Νδ:
Δεν είναι μυστικό ότι το σύστημα στηρίζει τον Καμμένο ως υποκατάστατο του φθαρμένου Καρατζαφέρη, που έπαιξε τον "λειτουργικό ρόλο" του και τείνει προς απόσυρση, ώστε να υφαρπάξει και να διαχειριστεί μερίδα της αντιμνημονιακής πατριωτικής ψήφου. Πολλοί συμπολίτες μας είτε από αφέλεια είτε από άγνοια για τα έργα και τις ημέρες του ανδρός ετοιμάζονται να ενισχύσουν το νεοϊδρυθέν κόμμα του  στις επερχόμενες εκλογές, μη δυνάμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελεί ένα ακόμα δεκανίκι όσων προσπαθούν να μαντρώσουν και τελικά να κατευνάσουν την γνήσια λαϊκή αγανάκτηση.


Ας δούμε όμως μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το "βιογραφικό" του:
 
1996: Ο Εισαγγελέας αιτείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του νεαρού -τότε- βουλευτή Πάνου Καμμένου με την κατηγορία της απιστίας κατά του δημοσίου για την εποχή που διετέλεσε αντιπρόεδρος της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΕ. Η Βουλή φροντίζει να τον καλύψει επιμελώς απορρίπτωντας το αίτημα και ο εκλεκτός αυτός κύριος ουδέποτε παρεπέμφθη στην δικαιοσύνη. Χρόνια μετά θα ταχθεί εντελώς υποκριτικά υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, τα αγαθά της οποίας φρόντισε πρώτα να απολαύσει. Σημειώνεται δε ότι η Ελίντα υπήρξε η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών (Ιζόλα-Εσκιμό). Σε αυτήν διορίστηκε επί Μητσοτάκη ο κ. Καμμένος, και ω του θαύματος, η εταιρεία επτώχευσε. Στη θέση της ήρθαν οι ξένες πολυεθνικές μεταξύ των οποίων και η Siemens! Χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος ζητά να αναλάβει την τύχη μιας ολόκληρης χώρας.
2002: Επικρίνεται για την συγγραφή του πρώτου του βιβλίου "Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη", όπου υποστήριξε την συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, κάτι που απεδείχθη ψευδές μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης το 2002.
2007: Διορίζεται Υφυπουργός Ναυτιλίας της κυβέρνησης Καραμανλή. Σεμνά και ταπεινά κλείνει 500 ώρες πτήσης-περιοδείας πάνω από τα ελληνικά νησιά σε ελικόπτερο αξίας 500.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα άνηκε σε κυπριακή offshore εταιρεία.
2009: Τον Ιούλιο του συγκεκριμένου έτους το όνομα του Πάνου Καμμένου συνδέθηκε με το σκάνδαλο του «συνδικάτου του εγκλήματος», όπως ονομάστηκε από τον Τύπο, με «εγκέφαλο» τον Παναγιώτη Βλαστό που μεταξύ πολλών άλλων εγκληματικών ενεργειών ήταν υπεύθυνος και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι Πάνος Καμμένος και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανήκαν στους βουλευτές που αναφέρθηκαν απ'τους κακοποιούς ως καλοί και έμπιστοι φίλοι που τους διευκόλυναν, σε συνομιλίες που υπέκλεψαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ). Ο διοικητής της ΕΥΠ (και μετέπειτα βουλευτής του ΛΑΟΣ) Ιωάννης Κοραντής δήλωσε ότι αρνήθηκε να επεξεργαστεί τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες επειδή αποτελούσαν απόδειξη εμπλοκής συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων της Νέας Δημοκρατίας. Η απόφαση του αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε στην αποπομπή του από την ηγεσία της ΕΥΠ με εντολή του τότε Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.
2011: Τον Απρίλιο του 2011 είχε στηρίξει ανοιχτά το στέλεχος της ΝΔ και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης που οδήγησε στην καταδίκη του και τελικώς στην αργία του, καθώς μείωνε παρανόμως και κατ'επανάληψη πρόστιμα σε υπόθεση νοθείας και λαθρεμπορίου καυσίμων. Στη συνάντησή του με τον Ψωμιάδη ο Καμμένος έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και «πολιτικές διώξεις» .
2012: Δημιουργεί ένα ψευδεπίγραφο πατριωτικό κόμμα εν μέσω δημαγωγικών φανφάρων που θα ζήλευε και ο Καρατζαφέρης, στο οποίο ενσωματώνει κυριολεκτικά κάθε καρυδιάς καρύδι. Απευθύνει προσκλητήριο στον ελληνοτουρκιστή Μίκη Θοδωράκη, τον κατηγορηθέντα για εσχάτη προδοσία Μανώλη Γλέζο (για προτάση δημιουργίας "ανεξάρτητης Μακεδονίας"), τον εθνομηδενιστή ΣΥΡΙΖΑ, τον θεατρικό θίασο των Οικολόγων Πράσινων, την ΔΗΜΑΡ του Φεράρι Επαναστάτη Ψαριανού και σε όλα τα άνθη του αγρού. Από το τυχoδιωκτικό και πολιτικάντικο αυτό μείγμα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι συνάδελφοί του, τα αποπαίδια της ΝΔ (γνωστοί
χαραμοφάηδες τόσων ετών και συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράχτηκε κατά συρροή στον τόπο). Στο φλέγον θέμα της λαθρομετανάστευσης όπως είναι αναμενόμενο σιωπά πονηρά και προκλητικά, μην τυχόν και δυσαρεστηθούν οι "υψηλοί προσκεκλημένοι" και αποκτήσει κάποια "επιβλαβή" ταμπέλα. Μέσα στον υπερβάλλοντα ...ζήλο του τοποθετεί ως υποψήφιο στο Ρέθυμνο τον προβοκάτορα δημοσιογράφο Κασίμη, ο οποίος αρθρογραφεί υπέρ της ανεξαρτησίας της Κρήτης!
Μέλος της ΝΔ επί 19 συναπτά έτη. Μέλος της διεφθαρμένης γαλάζιας κυβέρνησης, που σεμνά και ταπεινά συνέβαλε στην κατασπατάληση και καταλήστευση του χρήματος του Ελληνικού Λαού, στην διόγκωση των χρεών και στην όξυνση των εθνικών προβλημάτων. Τι διαφορετικό μπορεί να ελπίζει ο Έλληνας ψηφοφόρος από ένα ανακυκλωμένο και δήθεν αποστασιοποιημένο γρανάζι του συστήματος; Είναι πολύ απλό: Τίποτα!
 

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά την προσωρινή κράτησή του στη ΓΑΔΑ. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος δεν φορούσε χειροπέδες κατά τη μεταφορά του, θα κρατηθεί σε κελί στην 6η πτέρυγα των φυλακών, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο και έχει μόνο μονόκλινα και δίκλινα κελιά.
Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, και των δύο εισαγγελικών λειτουργών, ο κ. Τσοχατζόπουλος κρίθηκε τη Δευτέρα, μετά την πολύωρη απολογία του, προφυλακιστέος σχετικά με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών συστημάτων TORΜ1 και το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε χθες ο πρώην υπουργός αρνείται τις κατηγορίες, ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέσταση.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να αρνήθηκε επίσης ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων offshore εταιρειών όπως θεωρούν οι Εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση.
Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως υπουργός Αμυνας. Για την προμήθεια των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ
Από τους συνηγόρους του κατατέθηκε προηγουμένως αίτημα για χορήγηση νέας προθεσμίας, λόγω της ογκωδέστατης δικογραφίας, το οποίο όμως απερρίφθη.
Προφιλακιστέα και η λογίστρια
Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της και η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
Ενώπιον του ανακριτή απολογείται τώρα ο ξάδερφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας και εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθεί και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προφυλακιστεί ο Αστέριος Οικονομίδης, βασικός μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που ανακαίνισε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πούλησε ακίνητο στο Κολωνάκι στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Ντ. Μπακογιάννη: Να σταματήσει h διαδικασία ανάθεσης των υποβρυχίων
«Η διαδικασία ανάθεσης των υποβρυχίων δεν ήταν καθαρή. Πρέπει να υπάρξει άμεση στάση. Να σταματήσει», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Υποστήριξε επίσης ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία και υπογράμμισε πως η χθεσινή αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου της θύμισε τη δεκαετία του '80.


naftemporiki

Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί μία μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου. Ο Δημήτρης Μητροπάνος πέθανε σε ηλικία 64 ετών από ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία διαδρομή στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Τα τελευταία χρόνια είχε δώσει μάχη για να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Δείτε βίντεο με τα πιο γνωστά τραγούδια του


Ο Μητροπάνος γεννήθηκε στην Αγία Mονή Τρικάλων στις 2 Απριλίου του 1948. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.

Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, επισκέφθηκε την εταιρεία Κολούμπια. Εκεί γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα στον οποίο δούλεψε στα «Ξημερώματα». Όταν αναφερόταν στον Γ. Ζαμπέτα έλεγε πως ήταν «ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα».

Το 1966 συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το 1967 ηχογράφησε τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι «Θεσσαλονίκη».

Το 1972, χρονιά-σταθμός στην καλλιτεχνική του πορεία, συνεργάστηκε με τον Δήμο Μούτση και τον Μάνο Ελευθερίου στον «Άγιο Φεβρουάριο».

Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Μάριος Τόκας, Τάκης Μουσαφίρης, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιάννης Σπανός ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.

Η συμμετοχή του σε δίσκους των Λάκη Παπαδόπουλου και Νίκου Πορτοκάλογλου ανέδειξαν εκείνη την εποχή την ευρεία γκάμα της ερμηνείας του και προανήγγειλαν μια στροφή στον τρόπο ερμηνείας του, που οδήγησε σε μια σειρά από δίσκους που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την έννοια του καλού σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού.

Η συνεργασία του με τον Θάνο Μικρούτσικο στο δίσκο «Στου Αιώνα την Παράγκα», σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου και Γιώργου Κακουλίδη, ήταν η στροφή του ερμηνευτή σε ακόμα πιο «έντεχνες» διαδρομές, διατηρώντας και πάλι την ταυτότητα του λαϊκού.



tanea

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Απειλεί λιγνίτη

Σε γόρδιο δεσμό για τη ΔΕΗ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξελισσόνται οι αντιδράσεις για τις νέες εξορύξεις του λιγνίτη στην περιοχή της Πτολαιμαίδας, μετά την αίτηση ακύρωσης των εργασιών που κατέθεσε στο συμβούλιο της επικρατείας η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πριν λίγες μέρες. Η προσφυγή αυτή απειλεί να τινάξει στον αέρα την ενεργειακή στρατηγική του κράτους, αφού το κοίτασμα αυτό πρωταγωνιστεί στον σχεδιασμό για επάρκεια ενέργειας της Ελλάδος κατά τις επόμενες τρεις δεκαετίες. Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δηλώνουν ότι θα είναι καταστροφικές για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.


Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης είναι η λίμνη Βεγορίτιδα. Προβλέπεται να μετατραπεί σε αποδέκτη όλων των  υγρών απβλήτων που θα βγαίνουν από την εξορυκτική διαδικασία. Ο βασικός υδάτινος τροφοδότης της λίμνης θα εκτραπεί λίγα μέτρα από την πηγή του, όπου και θα περνά μέσα από τον χώρο των εξορύξεων, η έκταση των οποίων θα πλησιάζει τα 150 χιλιάδες στρέμματα.Όλα τα όμβρια ύδατα θα οδηγούνται απευθείας στη λίμνη.

Δεν είναι δυνατόν η Βεγορίτιδα να γίνει αποδέκτης των λυμάτων. Εκτός αυτού υπάρχουν προφανή σφάλματα στην Μ.Π. , όπως η εγκύτητα των κοντινών οικισμών, αλλά και η παράλειψη της κάλυψης των ταινιοδρόμων που θα μεταφέρουν την τέφρα του λιγνίτη.

Τις αμφιβολίες του για την περιβαλλοντική οθότητα τωνπρογραμματισμένων εξορύξεων εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΤΕΕ δυτικής Μακεδονίας, Κος Δημήτριος Μαυροτίδης. Η ΔΕΗ έχει δείξει ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής και κανείς δεν ξε΄ρει ποια θα είναι η μοίρα της Δυτικής Μακεδονίαες όταν περάσουμε στην μεταλιγνιτική περίοδο.