Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πρωταπριλιά


Συγκομιδή... σπαγγέτι στην Ιταλία (BBC, 1957)
Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα ψέματα. Πρόκειται για μία παιγνιώδη συνήθεια των ανθρώπων, με παγκόσμια διάσταση. Το έθιμο έλκει την καταγωγή του από τη Δύση και ρίζες του ανιχνεύονται στους αρχαίους Κέλτες, οι οποίοι συνήθισαν την Πρωταπριλιά που καλυτέρευε ο καιρός να βγαίνουν για ψάρεμα. Τις περισσότερες φορές γύριζαν με άδεια χέρια, αλλά οι ψεύτικες ιστορίες τους για μεγάλα ψάρια έδιναν κι έπαιρναν.

ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ…

Γράφει ο Πάνος
”Μια Ελληνίδα πολίτης, η Χριστίνα Σαλέμη, κάτοικος Χαλκίδας, εμφανίστηκε στον εισαγγελέα του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου της Χάγης και κατέθεσε καταγγελία κατα του Προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρώην...
πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, του νυν πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, για γενοκτονια κατα του Ελληνικού λαού. Η καταγγελία είναι νομικά τεκμηριωμένη.”

on-news

«Εύρηκα»: Το ανατριχιαστικό σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδας.



Η γαλλική εφημερίδα “La Tribune” αποκάλυψε το ανατριχιαστικό σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα:

Το υπό την επωνυμία σχέδιο «Εύρηκα» που καταρτίστηκε από την εταιρεία συμβούλων Roland Berger, η οποία παρέχει υπηρεσίες και στη γερμανική κυβέρνηση, προβλέπει: 

Συγκέντρωση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου (τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες κλπ.) που εκτιμώνται στα 125 δις ευρώ, σε μία εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο.

Ακόμη και τώρα βολεύουν τους δικούς τους!

Σοκ προκάλεσε το προεδρικό διάταγμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας την Τετάρτη σχετικά με την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων και των υπηρεσιακών μονάδων. Σε αδρές γραμμές πρόκειται για μια εκ βάθρων και δυσμενής αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα, που θα ανοίξει τον δρόμο για την απόλυση των 150.000 δημόσιων υπαλλήλων όπως...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Είναι υπόθεση ...Ομπράντοβιτς


Σίγουρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού πιστώνονται το μεγαλύτερο κομμάτι της νέας μεγάλης επιτυχίας του συλλόγου. Η τεράστια νίκη του «τριφυλλιού» μέσα στο «Nokia Arena» έχει... αρκετά ονοματεπώνυμα…

Όταν ο Χαριτάτος συνάντησε τον Θωφάνους

Μια απ της ενδιαφέρουσες ειδήσεις την εντοπίσαμε στο gossip-tv.gr οπού μας πληροφορούν για μια συνέντευξη του κυρίου Γιώργου Θεοφανούς στο πολύ κάλο δημοσιογράφο και παρουσιαστή Σπύρο Χαριτάτο όπου ο γνωστός στιχουργός μίλησε για πολλά,για την αγάπη που δείχνουν οι Κύπριοι στους Έλληνες καλλιτέχνες μίλησε για  της "διαμαρτυρίες" κατά του Νταλάρα  επίσης είπε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ είναι πνευματικός του και δεν μπορεί να τον κρίνει για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλίκ στο link

Το Αμάρτημα της μητρός μου του Αλέξανδρου ρήγα

Μας έλειψε, μας έλειψε μας έλειψε, ο φοβερός σεναριογράφος Αλέξανδρος Ρήγας απ την τηλεόραση και με χαρά αγκαλιάσαμε την νέα του δουλεία για λογαριασμό του Αντ1 που ακούει στον τίτλο το Αμάρτημα της μητρός μου.  Η σειρά πραγματεύεται  την ιστορία αγάπης δύο ζευγαριών  του Στεφάνου Μεγαπάνου (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) και της τίμιας κομμώτριας Κάτιας Τσιριγώτη (Ρένιας Λουιζίδου) καθώς και των βλασταριών τους Απόστολο (Ορέστη Τζιόβας) και της Έλενας (Βίκυ Κάβουρα). Η σειρά συγκέντρωσε στης τηλεθεάσεις  το 20,5% στο σύνολο και 17,7% στο κοινό 15-44 βεβαία οι βασιλιάδες δεν "εκθρονίστηκαν" εχώντας συγκεντρώσει το 31,1% του συνόλου και το 33,2% του νεανικού κοινού.

Βεβαία μην ξεχνάμε ότι την τετάρτη είχαμε και τον αγώνα  Μίλαν - Μπαρτσελόνα που έφτασε το 23,5%

Όποτε είμαστε σίγουροι ότι η σειρά θα ανεβάσει τα ποσοστά της την ερχόμενη εβδομάδα  ,να ευχηθούμε στους συντελέστες καλά γυρίσματα ,η σειρά να πάει κάλα και να εχεί ο κόσμος δουλεία (τεχνικοί ,ηθοποιοί ).

Χαρίλαος Τρικούπης (1832 – 1896)

Κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του 19ου αιώνα και από τους σημαντικότερους πολιτικούς της νεώτερης Ελλάδας. Διετέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός και συνέδεσε το όνομά του με την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας.
Γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 11 Ιουλίου 1832 και ήταν γιος του πολιτικού και ιστορικού Σπυρίδωνα Τρικούπη και της Αικατερίνης Μαυροκορδάτου, αδελφής του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου. Διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα στο Ναύπλιο και στη συνέχεια φοίτησε στο Γυμνάσιο της Αθήνας. Μετά την τριετή φοίτησή του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετέβη στο Παρίσι, όπου συμπλήρωσε τις σπουδές του και αναγορεύθηκε διδάκτωρ Νομικής.
Από το 1853 έως το 1864 ο Τρικούπης υπηρέτησε στο Διπλωματικό Σώμα. Αρχικά στην Πρεσβεία του Λονδίνου, στην οποία επικεφαλής ήταν ο πατέρας του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γηραιά Αλβιόνα έλαβε πολύτιμα μαθήματα για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της Μεγάλης Βρετανίας, τα οποία του φάνηκαν ιδιαιτέρως χρήσιμα, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική. Το 1863 ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, που διαπραγματεύτηκε τη συνθήκη προσάρτησης των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα, η οποία υπογράφηκε στις 16 Μαρτίου 1864.
Το βάπτισμα στην πολιτική το πήρε το 1862, όταν εξελέγη πληρεξούσιος της ελληνικής παροικίας του Μάντσεστερ στη Συντακτική Συνέλευση. Το 1865 εξελέγη βουλευτής Μεσολογγίου υπό τη σκέπη του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου, ο οποίος όταν κλήθηκε να σχηματίσει κυβέρνηση στις 18 Δεκεμβρίου, του εμπιστεύθηκε το κρίσιμο Υπουργείο Εξωτερικών, σε μια δύσκολη περίοδο, καθώς είχε ξεσπάσει η Κρητική Επανάσταση. Ο Τρικούπης ήταν μόλις 33 ετών.

Τέλος για το Ρώτα την Αγάπη Καλώς ήρθες Κάτι ψήνεται

Τελικά σιγά σίγα η μόδα που μας κατέπνιξε τα τελευταία χρόνια με της σειρές απ την γείτονα χώρα έχει αρχίσει να χάνει την αρχική της αίγλη δεν εξηγείται διαφορετικά η μετακίνηση του καινούριου σήριαλ του Alpha απ της 20:00  στης 09:50 το πρωί και η επιστροφή του κάτι ψήνεται στην βραδινή ζώνη του καναλιού , μπορεί η καθημερινή εκπομπή να είναι επαναλήψεις αλλά είναι Ελληνικό προϊόν ας ελπίσουμε  σιγά σίγα όλα τα κανάλια να φέρουν Ελληνικές σειρές και εκπομπές 

H 10χρονη που φωτογράφισε έναν παιδόφιλο με την κονσόλα παιχνιδιών της!

Ο 46χρονος John Fisher συνελήφθη και καταδικάστηκε χάρη στη γρήγορη και έξυπνη αντίδραση μιας 10χρονης.
Ο Fisher είχε αγγίξει με σεξουαλικό τρόπο την μικρή παλιότερα το 2010, όταν εκείνη ήταν 9 ετών αλλά τότε κανείς δεν την πίστεψε...
Όταν ο παιδεραστής την ξαναπλησίασε το 2011 επιχειρώνοντας και πάλι να την αγγίξει, η μικρή τον φωτογράφισε με την κονσόλα παιχνιδιών Nintendo DS της προσφέροντας μια φωτογραφία που δεν σήκωνε αμφιβολίες για την άρρωστη πράξη του άνδρα, παρόλο που ο ίδιος αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Το δικαστήριο του Ipswich τον καταδίκασε για τις ακατανόμαστες πράξεις χάρη στο γενναίο κορίτσι...
mediagate

"Μποϋκοτάζ σε όσες επιχειρήσεις απασχολούν αλλοδαπούς"

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις ,από την πιο μεγάλη μέχρι και την πιο μικρή ,να απασχολούν Λαθρομετανάστες την ώρα που χιλιάδες Έλληνες δεν έχουν εργασία και με δυσκολία επιβιώνουν. Με τα τελευταία στοιχειά η....

ανεργία έχει φτάσει σχεδόν στο 25% ,δηλαδή 1 στους 4 Έλληνες είναι άνεργος. Η κρίση και η παράνομη εργασία έχει μεγάλο αντίκτυπο στους Έλληνες. Κάθε ένας Αλλοδαπός εργάτης σημαίνει ένας Έλληνας άνεργος.

Νέες διευκρινίσεις για το «χαράτσι» στα Ακίνητα

Νέες διευκρινίσεις για το «χαράτσι» στα Ακίνητα

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που απαλλάσσονται από το ειδικό τέλος ακινήτων αλλά έχουν λάβει τον λογαριασμό από τη ΔΕΗ ή από τους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος (με το ποσό του τέλους) θα πρέπει να καταβάλουν το τέλος και στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση από την εφορία στην οποία υπάγονται για την επιστροφή του ποσού.

Αυτό διευκρινίζεται, μεταξύ άλλων, σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων. Η σχετική αίτηση όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτοτυπία του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και δήλωση του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2011 ή 2012 του ιδιοκτήτη.

Σχετικά με την επιβολή του μειωμένου συντελεστή (0,5) για τον υπολογισμό του τέλους σε πολύτεκνους διευκρινίζεται ότι ισχύει για όσους έχουν από 4 παιδιά και πάνω και ότι το μειωμένο τέλος δεν ισχύει αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή άνω των 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Για την απαλλαγή των ανέργων από το ειδικό τέλος ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι το οικογενειακό εισόδημα του ανέργου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ ποσό που προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο και η αξία της ακίνητης περιουσίας του με βάση τα στοιχεία του 2008 να μην είναι μεγαλύτερη από 150.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Η απαλλαγή και στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε τιμή ζώνης με τιμή μεγαλύτερη των 3.000 ευρώ το τμ.

Σε ό,τι αφορά τους ιδιοκτήτες που δεν καταβάλλουν το τέλος ακινήτων διευκρινίζεται ότι μετά την παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης η ΔΕΗ ή οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές ρεύματος αποστέλλουν τα στοιχεία των οφειλετών στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και αυτή με τη σειρά της στις ΔΟΥ οι οποίες θα προχωρούν στην εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

imerisia

Το παρασκήνιο για το έγκλημα - σοκ στα ΕΛΤΑ

Επιστήθια φίλη της αδικοχαμένης γυναίκας κάνει λόγο για έναν εκρηκτικό δεσμό. Την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει, της έκαψε το αυτοκίνητο, τη χτύπησε στέλνοντάς τη στο νοσοκομείο. Χθες ο άνδρας με τον οποίο η Μαρία συνδεόταν, την πυροβόλησε εν ψυχρώ
«Εδώ και δύο χρόνια, η Μαρία δεχόταν συνεχώς απειλές. Εκείνος δεν ήθελε να δεχτεί τον χωρισμό τους και έβρισκε διαρκώς τρόπους για να της δώσει να καταλάβει πως δεν γεννήθηκε ο άνθρωπος που θα τον παρατήσει. Η ζωή της είχε γίνει κόλαση και φροντίζαμε να μην την αφήνουμε μόνη» Η Ειρήνη, επιστήθια φίλη της αδικοχαμένης ταχυδρομικής υπαλλήλου Μαρίας Κ. που έπεσε χθες νεκρή από τα πυρά του 35χρονου συναδέλφου της Κώστα Μ. μέσα στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πειραιά, περιγράφει τη μοιραία σχέση της 42χρονης με τον συνάδελφό της.

«Εμειναν περίπου έναν χρόνο μαζί, αλλά μετά εκείνη ήθελε να τον χωρίσει επειδή διέκρινε τον βίαιο χαρακτήρα του. Εκείνος δεν το δεχόταν. Την είχε απειλήσει πολλές φορές ότι θα τη σκοτώσει, της έκαψε το αυτοκίνητο, την είχε χτυπήσει τόσο πολύ που την έστειλε στο νοσοκομείο. Είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του, αλλά δεν είχε εκδικαστεί ακόμη. Είχε αναφέρει στην αστυνομία τις απειλές, ενώ είχε υποβάλει και μήνυση, καθώς φοβόταν για τη σωματική της ακεραιότητα», λέει η Ειρήνη Πριν από έναν μήνα, οι γείτονες της γυναίκας στον Πειραιά ξύπνησαν από τον κρότο μιας έκρηξης. Κάποιος είχε τοποθετήσει γκαζάκια στην είσοδο του σπιτιού της... Τα σημάδια από την έκρηξη ήταν ορατά μέχρι και χθες.

Το θύμα κατάγεται από τη Σαντορίνη, αλλά μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Ηταν παντρεμένη και είχε δύο παιδιά, 20 και 24 ετών. Πριν από αρκετό καιρό, λένε οι γείτονες που γνώριζαν τη Μαρία, πήγε με τον άντρα της και τα παιδιά της στην Αμερική, με προοπτική εγκατάστασης, αλλά τελικά η γυναίκα γύρισε πίσω μαζί με τα παιδιά της.

Μετάθεση
Ο δράστης φέρεται να είναι παντρεμένος, έχει επίσης δύο παιδιά, αλλά βρίσκεται σε διάσταση. Και οι δύο εργάζονταν στο Κέντρο Διανομής των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι.

Τον τελευταίο καιρό, η μεταξύ τους ένταση ήταν έκδηλη και στο ταχυδρομείο. «Οι σχέσεις τους ήταν κάκιστες και το πάθος είχε γίνει μίσος», αναφέρουν υπάλληλοι, προσθέτοντας πως η γυναίκα μετατέθηκε από το Κερατσίνι στον Πειραιά -όπου εργαζόταν και παλαιότερα, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες- για να σταματήσουν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις.

«Ζήτησε τη μετάθεση για να απαλλαγεί από αυτόν», συμπληρώνει η φίλη του θύματος.

Χθες ήταν η πρώτη ημέρα της Μαρίας Κ. στο κατάστημα του Πειραιά, μετά από αναρρωτική άδεια. «Εδειχνε ανήσυχη, μίλαγε συνέχεια στο τηλέφωνο και κάπνιζε στο καπνιστήριο», αναφέρει υπάλληλος, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας.

«Αυτός ήταν από την αρχή πολύ ψύχραιμος, έδειχνε πως ήξερε τι έκανε και το είχε μελετήσει. Της φώναζε: «Κατέστρεψες την οικογένειά μου, έβαλες να με σκοτώσουν δήθεν για ληστεία». Εκείνη δεν πρόλαβε να βγάλει κιχ. Της έριξε 2-3 φορές, μετά μας έδιωξε και της έριξε κι άλλες». Οπως αναφέρουν επιχειρηματίες της γειτονιάς, ο θύτης κυκλοφορούσε για ώρα έξω από το ταχυδρομείο.

Αστυνομία
«Τη γάζωσε με το πιστόλι»

Σε έγκλημα πάθους παραπέμπουν οι αστυνομικές αρχές για τη στυγερή, εν ψυχρώ δολοφονία χθες το πρωί στα ΕΛΤΑ του Πειραιά.

Ηταν λίγο μετά τις δέκα το πρωί όταν ο ταχυδρόμος Κ. Μ. μπήκε στο ταχυδρομείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φίλωνος και Τσαμαδού στον Πειραιά και μπροστά στα έντρομα μάτια υπαλλήλων και πελατών πυροβόλησε πάνω από δυο φορές τη 42χρονη συνάδελφό του Μ. Κ. «Τη γάζωσε», αναφέρουν πληροφορίες από την Αστυνομία, με ένα πιστόλι.

Ο δράστης φέρεται να είχε άδεια κατοχής όπλων σκοποβολής. Επίσης φαίνεται πως είχε περάσει πρόσφατα από πειθαρχική υπηρεσία των ΕΛΤΑ, επειδή είχε μαλώσει και είχε δείρει -σύμφωνα με πληροφορίες- συνάδελφό του.

«Εγινε αυτό που δεν έπρεπε να είχε γίνει», ψιθύριζαν χθες συγκλονισμένοι οι υπάλληλοι έξω από τα ΕΛΤΑ του Πειραιά. Ο δολοφόνος περιγράφεται ως «δυνατό και φουσκωμένο παιδί», ενώ κάποιοι λένε πως ασχολούνταν με το body building.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

newsnow

Κάλεσμα Ευρωβουλής προς Τουρκία για την Κύπρο

Η ολομέλεια της Ευρωβουλής υιοθέτησε χθες ψήφισμα για την Τουρκία, στο οποίο η περαιτέρω πρόοδος της ενταξιακής πορείας της Άγκυρας συνδέεται αφενός με τις μεταρρυθμίσεις και αφετέρου με την τήρηση των υποχρεώσεων, που έχει αναλάβει ως υποψήφια χώρα.

Το ψήφισμα εκφράζει τη λύπη της Ευρωβουλής για τις δηλώσεις της Άγκυρας ότι θα παγώσει τις σχέσεις με την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, αν δεν έχει εξευρεθεί μέχρι τότε λύση για το Κυπριακό.

Η Ευρωβουλή στηρίζει ανεπιφύλακτα τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση της Κύπρου και καλεί την Τουρκία να αρχίσει την απόσυρση των στρατευμάτων της από την Κύπρο.

Παράλληλα, το ψήφισμα ζητά από την Τουρκία να μεταβιβάσει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη και παράλληλα καλεί την Κυπριακή Δημοκρατία να ανοίξει το λιμάνι της Αμμοχώστου, υπό την εποπτεία της Ε.Ε για απευθείας εμπόριο, με νόμιμο και αποδεκτό τρόπο.

sigmalive

Μπαμπινιώτης: Τα πανεπιστήμια έχουν λάβει το 25% της χρηματοδότησή τους


Νέα «καρφιά» κατά Διαμαντοπούλου

Τα πανεπιστήμια έως τις 6 Μαρτίου είχαν ήδη λάβει το 25% της ετήσιας χρηματοδότησής τους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5.

Το επιχείρημα της σύνδεσης της χρηματοδότησης με την εκλογή συμβουλίων έχει καταπέσει, σημείωσε και τόνισε ότι με τις απειλές δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος, αντίθετα μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαμπινιώτης σημείωσε ότι ο διάλογος που έχει αρχίσει με τους πρυτάνεις θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της ηρεμίας στα πανεπιστήμια και ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα οδηγήσει στην πραγματική εφαρμογή του νόμου.

Ερωτηθείς εάν η αποσύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων από την υποχρέωση εκλογής συμβουλίων αποτελεί δικαίωση για τις μειοψηφίες που πολέμησαν την εφαρμογή του νόμου, ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε ότι έως τις 6 Μαρτίου έχει καταβληθεί το 25% της χρηματοδότησης.

Δεν θα έπρεπε να έχει δοθεί τίποτα· από τη στιγμή που έχει δοθεί το 25% έχει καταπέσει αυτό το επιχείρημα, σημείωσε. Τόνισε, δε, ότι έως τον Ιούνιο είναι αδύνατον να υπάρχουν τα συμβούλια, με όσα έχουν συμβεί έως τώρα. Για να εφαρμοστεί ο νόμος πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με αυτήν την κατάσταση.

Ο Γ.Μπαμπινιώτης υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και πως ο ίδιος τον εφαρμόζει με την τακτική που ακολουθεί. «Εγώ ανέλαβα αυτήν την κατάσταση και προσπαθώ να κάνω ένα διάλογο και να αποκαταστήσω την ηρεμία» σημείωσε.

Απαντώντας στις επικρίσεις είπε: «Μου ζήτησαν να βοηθήσω. Ήρθα να βοηθήσω. Ας με βοηθήσουν για να βοηθήσω».


tanea

Λ. Παπαδήμος σε ιταλική εφημερίδα: φως στο τούνελ μετά από εννιά μήνες

Λ. Παπαδήμος σε ιταλική εφημερίδα: φως στο τούνελ μετά από εννιά μήνες

Ο Πρωθυπουργός δεν αποκλείει 3ο πακέτο στήριξης και παραμονή στην εξουσία




«Το φως στο τούνελ δεν θα γίνει ορατό πριν από έξι ή εννιά μήνες« δηλώνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

O κ. Παπαδήμος δηλώνει αισιόδοξος ως προς την παραμονή στο ευρώ χωρίς όμως να αποκλείει την πιθανότητα και τρίτου δανειακού προγράμματος μετά το 2015. «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταστεί αχρείαστο ένα τρίτο πρόγραμμα. Όμως είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνθήκες και προσδοκίες των αγορών το 2015. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα χρειαστεί (τότε) κάποια οικονομική βοήθεια αλλά θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να την αποφύγουμε» σημειώνει.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα να τεθεί εκ νέου επικεφαλής μιας κυβέρνησης μετά τις επικείμενες εκλογές απαντά σιβυλλικά ότι το τι θα συμβεί στο μέλλον «θα εξεταστεί υπό το φως των εξελίξεων μετά τις εκλογές».

Ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι «πολλοί πολίτες υποφέρουν από τη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση της ανεργίας». Ωστόσο απαριθμώντας τα θετικά σημεία του προγράμματος λιτότητας σημειώνει ότι χάρις στα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια «η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει στο τέλος του 2013 το 100% της ανταγωνιστικότητάς της που έχασε κατά την προηγούμενη δεκαετία μετά την είσοδο στην ευρωζώνη».

Προσθέτει δε ότι μέχρι σήμερα «έχει ανακτηθεί το 50% της ανταγωνιστικότητας με βάση την αντίστοιχη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας». Ο ίδιος τονίζει ότι οι καθυστερήσεις και η αναποτελεσματικότητα του προηγούμενου διαστήματος συνέβαλαν στην επιδείνωση της ύφεσης ενώ αξιολογεί θετικά «την τεχνική βοήθεια που παρέχεται από τους ευρωπαίους εταίρους» στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Όταν ερωτάται από τη δημοσιογράφο της Il Sole για το αν ασκεί κριτική στην τρόικα ως προς την εφαρμογή της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής διευκρινίζει ότι «δεν ασκώ κριτική σε κανέναν ξεχωριστά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Λουκάς Παπαδήμος εκτιμά ότι η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα «στο κοντινό μέλλον» ενώ προσθέτει ότι το ίδιο διάστημα «θα πρέπει να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και η στήριξη στο πρόγραμμα». Σχετικά με την απώλεια εθνικής κυριαρχίας επιμένει ότι πρόκειται απλώς για «μερική απώλεια της οικονομικής κυριαρχίας η οποία διαχωρίζεται από τη δημοκρατική κυριαρχία».
ο
tovima

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ενδιαφέρον από Ισραήλ και ΗΠΑ για γεωτρήσεις στο Αιγαίο

Ενδιαφέρον από Ισραήλ και ΗΠΑ για γεωτρήσεις στο Αιγαίο

Συνέδριο του «Economist» με θέμα τις εξελίξεις στην ενέργεια σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ διεξήχθη χθες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν οι αρμόδιοι υπουργοί της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου, με κύριο θέμα την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αλλά και τη μεταφορά των ποσοτήτων στην Ευρώπη.


Του Χρήστου Κολωνα

Ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα καθώς και τη βεβαιότητα για την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου δήλωσε η ισραηλινή εταιρεία Dellek Drilling, που μαζί με την αμερικανική Noble Energy πραγματοποιούν έρευνες στα κυπριακά «οικόπεδα».

Αυτό προέκυψε από τη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ισραηλινής εταιρείας Γκιντεόν Τάντμορ στο συνέδριο του «Economist» με θέμα τις ενεργειακές εξελίξεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Dellek και διευθύνων σύμβουλος της Avner Oil Exploration είπε χαρακτηριστικά ότι «το κοίτασμα της Λεβαντίνης επεκτείνεται και στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε: «Η Dellek θα είναι εδώ στις έρευνες για φυσικό αέριο», αναφερόμενος προφανώς στις περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης.

Στην ίδια εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν οι αρμόδιοι υπουργοί των χωρών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου, με κύριο θέμα την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αλλά και τη μεταφορά των ποσοτήτων στην Ευρώπη.

Γ. Παπακωνσταντίνου
Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι «σε λίγα χρόνια με βάση τα κοιτάσματα της Κύπρου, του Ισραήλ, και ελπίζουμε και με τα δικά μας, θα μιλάμε για τον τρίτο διάδρομο ενέργειας προς την Ευρώπη, μετά από αυτόν του ρωσικού κι εκείνον του αζερικού αερίου».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στο τέλος του χρόνου ίσως και στην αρχή του 2013 θα αρχίσουν να δουλεύουν τα πρώτα γεωτρύπανα στα «οικόπεδα» των Ιωαννίνων, του Πατραϊκού Κόλπου και του Κατάκολου. Στις 2 Ιουλίου λήγει ο σχετικός διαγωνισμός για τα τρία «οικόπεδα» και αμέσως μετά θα προκηρυχθεί νέος για την παραχώρηση 10 με 15 χερσαίων περιοχών προς έρευνες. Μέσα στον Απρίλιο θα έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος ή οι ανάδοχοι για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης, και σε τρεις με έξι μήνες θα υπάρχουν τα αποτελέσματα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων Ούζι Λαντάου εκτίμησε ότι «η λεκάνη της Μεσογείου περιλαμβάνει περισσότερα από 3,5 τρισ. κ.μ. αερίου και το 40% αφορά το Ισραήλ.

Η παρουσία τριών υπουργών στο συνέδριο υπογραμμίζει τη βούληση για συνεχιζόμενη συνεργασία». Μάλιστα, ο κ. Λαντάου υπογράμμισε την αναγκαιότητα της μεταφοράς των ποσοτήτων αερίου των κοιτασμάτων του Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Κύπρου είτε με την κατασκευή αγωγού είτε με σταθμούς υγροποιημένου αερίου (LNG).

Ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης τόνισε πως «η Ελλάδα και η Κύπρος ως μέλη της Ε.Ε. μπορούν να εγγυηθούν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της». Ο Κύπριος υπουργός τόνισε ακόμη τις συζητήσεις που υπάρχουν με το Ισραήλ για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων, ενώ έκανε λόγο για θετικές ενδείξεις από το δεύτερο γύρο παραχωρήσεων «οικοπέδων» της χώρας του, με καταληκτική ημερομηνία την 11η Μαΐου του 2012.

Στην ίδια εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης υποστήριξε πως ο αγωγός Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας είναι τεχνικά εφικτός και φθηνότερος σε σχέση με την κατασκευή σταθμών LNG. Επισήμανε πως μπορεί να συνδεθεί με το υπάρχον δίκτυο φυσικού αερίου της χώρας μας αλλά και με τον αγωγός Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας.

Ρ. Μόρνινγκσταρ
Συστάσεις στις κυβερνήσεις των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου ώστε να μην αφήσουν αναξιοποίητα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου καθώς υπάρχουν οφέλη για όλους, έκανε ο Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, πρέσβης και ειδικός απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ενεργειακά στην Ευρώπη και την Ασία.

Ο κ. Μόρνινγκσταρ, μιλώντας στο συνέδριο του «Economist», συνέστησε στις κυβερνήσεις των χωρών να «κρατήσουν χαμηλούς τόνους». Κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να «κοιτάξουν το συμφέρον τους, να κάνουν συζητήσεις και να βρουν λογικές λύσεις στα προβλήματα ώστε να επωφεληθούν όλοι. Διαφορετικά, όπως είπε, ο «'χρυσός' που βρίσκεται στην περιοχή θα παραμείνει ανεκμετάλλευτος».

Τα έσοδα από το αέριο να μοιραστούν και στις δύο κυπριακές κοινότητες
Ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μόρνινγκσταρ επανέλαβε πως «η Κύπρος έχει κάθε δικαίωμα να κάνει έρευνες εντός της ΑΟΖ της, όπως και οι αμερικανικές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην περιοχή».

Πρόσθεσε, δε, ότι «τα έσοδα από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου θα πρέπει να μοιραστούν και στις δύο κοινότητες».

Τοποθετήθηκε και στο θέμα των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου, με έμφαση σε αυτούς που θα φέρουν το αζέρικο αέριο: «Η κυβέρνηση Ομπάμα υποστηρίζει κάθε αγωγό που θα μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη, αρκεί να περνά από τα κράτη των Βαλκανίων και να έχει τη δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητας για τη διέλευση μελλοντικών επιπλέον ποσοτήτων».


imerisia

Άγριο έγκλημα στην Αϊόβα

Φρίκη: 13χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τη μητέρα του!



Ένα απίστευτο φρικιαστικό έγκλημα συγκλονίζει την Αϊόβα των ΗΠΑ! Ένας 13χρονος πήρε το κυνηγετικό όπλο που βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και πυροβόλησε πολλές φορές τη μητέρα του στο στήθος της.

Ο ανήλικος δράστης τηλεφώνησε αμέσως στις Αρχές, όπου και ανέφερε «ήρεμος», σύμφωνα με μαρτυρίες, το περιστατικό.

Η 37χρονη Gretchen Crooks, υπέκυψε στα τραύματά της και ο γιος της αναμένεται να δικαστεί από το δικαστήριο ανηλίκων. Η αστυνομία βρήκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας μέσα στο σπίτι, το απόγευμα του Σαββάτου.

«Πρόκειται για μία μεγάλη τραγωδία», δηλώνει για το περιστατικό ο σερίφης Curt Younker στην εφημερίδα «Ηuffington Post».

Λόγω της ηλικίας του δράστη, όπως γνωστοποίησαν οι Αρχές το όνομά του δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα.






protothema

Έγκλημα πάθους στα ΕΛΤΑ Πειραιά

Υπάλληλος των ΕΛΤΑ μπήκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο κατάστημα του Πειραιά, όπου εργαζόταν, πυροβόλησε και σκότωσε μία συνάδελφό του, μητέρα δύο παιδιών και προσπάθησε στη συνέχεια να διαφύγει. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον εντόπισαν λίγο αργότερα και τον συνέλαβαν.


Το περιστατικό έγινε στις 10.03 σήμερα το πρωί στο κατάστημα των ΕΛΤΑ, στη συμβολή των οδών Φίλωνος και Τσαμαδού στον Πειραιά.

Ο δράστης πυροβόλησε την συνάδελφό του, ενώ το ταχυδρομείο ήταν γεμάτο κόσμο.

Ο 35χρονος άνδρας συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της άμεσης δράσης, την ώρα που έβγαινε από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ενώ όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην υπόθεση ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Οι δύο υπάλληλοι των ΕΛΤΑ υπηρετούσαν μαζί στο κατάστημα Κερατσινίου και η 40χρονη γυναίκα είχε ζητήσει την μετάθεσή της στον Πειραιά επειδή ο δράστης την παρενοχλούσε.

Σήμερα ήταν η πρώτη της μέρα στο νέο κατάστημα των ΕΛΤΑ.


tanea

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σκληρές αλήθειες....

Του Βασίλη Μαχιά 05/07/2011 -E-net.gr - Ελευθεροτυπία

Εγκατέλειψα την Ελλάδα προ εφταετίας. Τις καλές εποχές δηλαδή. Ολυμπιακοί, ευρωπαϊκό, Eurovision και καφάσια οι άδειες σαμπάνιες στη Μύκονο. «Που πας;», με ρωτούσαν απορημένοι οι φίλοι μου. «Πουθενά δεν θα βρεις καλύτερα!». Τώρα πια η στάση τους έχει αλλάξει. «Μη τυχόν και γυρίσεις! Καλά είσαι εκεί. Δεν παλεύεται εδώ η κατάσταση.». Όχι, ουδεμία αίσθηση διορατικότητας είχα για τα δεινά που έμελε να ακολουθήσουν. Προφήτης δεν είμαι, πόσο δε μάλλον σοφός. Πολύ απλά δεν είχα «δόντι», κομματικό μέσο, γνωριμίες ή οικογενειακή επιχείρηση. Αλλά ούτε και τη διάθεση να ανταγωνιστώ αυτούς που τα είχαν. Με λίγα λόγια, καμία τύχη. Είχα ανάγκη από ένα σύστημα που να προστατεύει τον πολίτη από την ανομία. Ένα σύστημα που να αποδέχεται ως αλήθεια το αυτονόητο, να επιβραβεύει το άριστο και να απορρίπτει τον παραλογισμό. Τα κουβαδάκια μου, δηλαδή, και σε άλλη παραλία! Θα μου πείτε τώρα, δικαίως, «τι δουλειά έχεις εσύ να εκφέρεις άποψη για τα τεκταινόμενα; Τι σε κόφτει; Αφού είσαι αμέτοχος, δεν σε αγγίζουν ούτε το μεσοπρόθεσμο, ούτε οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων.»  Οι πιο παθιασμένοι θα βιαστούν να με κρίνουν. «Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες. Δεν κάθεσαι στα αυγά σου εκεί στο Λονδίνο και άσε μας εμάς να κάνουμε ό,τι νομίζουμε.»   Σωστό, εν μέρει. Αλλά επειδή ακριβώς είμαι αμέτοχος διαθέτω και το εξής πλεονέκτημα. Βλέπω τα πράγματα αποστασιοποιημένος από πάθη και συγκινησιακές φορτίσεις. Με ψυχρή λογική. Κι έτσι λογικά και ψυχρά επιθυμώ να εκφράσω την ακόλουθη απορία προς άπαντες αγανακτισμένους. Μα, αλήθεια, πραγματικά δεν γνωρίζετε ποιοι τα φάγανε τα λεφτά; Δεν έχετε την παραμικρή ιδέα ποιοι είναι οι κλέφτες, οι ψεύτες κι οι λωποδύτες; Θέλετε να τους ξετρυπώσετε, το γνωρίζω, μα πολύ φοβάμαι πως ψάχνετε σε λάθος κρυψώνες. Ας σας δώσω εγώ λοιπόν μερικά παραδείγματα (συγχωρέστε μου τις γενικεύσεις, προφανώς και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις):
Κλέφτες είναι οι χρυσοί ολυμπιονίκες μας που αφού μας χάρισαν την ψευδαίσθηση εθνικής ανάτασης τσεπώνοντας ταυτόχρονα τα πλουσιοπάροχα πριμ της πολιτείας, αποδείχτηκαν στην πλειοψηφία τους ντοπέ. Τσάμπα τα κροκοδείλια δάκρυα που έχυσαν μπροστά στις κάμερες. Ο Έλλην φορολογούμενος πλήρωσε!
Κλέφτες, όπως αποδεικνύεται, είναι οι πρόεδροι των ομάδων σας τους οποίους αποθεώνετε τις Κυριακές μεσημέρια διότι «στήνουν» παιχνίδια, ξεπλένουν βρώμικο χρήμα και ζημιώνουν τόσο το κράτος (ΟΠΑΠ) όσο και όσους δοκιμάζουν την τύχη τους παίζοντας στοίχημα.
Κλέφτες επίσης οι ιδιοκτήτες καμπόσων νυχτερινών μαγαζιών όπου χρόνια ολόκληρα αφήνατε μηνιάτικα και δώρα (πάλε ποτέ) για μια ζεμπεκιά, για το καλό το πρώτο τραπέζι, για φιστίκια, αλκοόλ και γαρούφαλλα. Αποδεδειγμένες οικονομικές ατασθαλίες, εκτεταμένη φοροδιαφυγή, παραβίαση αδειών λειτουργίας κλπ.
Κλέφτες  αρκετοί από τους εθνικούς τροβαδούρους μας που ξέχασαν ή αμέλησαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους. Με πρώτο και καλύτερο βέβαια τον τραγουδιστή-αηδόνι, σύζυγο νυν βουλευτού και πρώην υπουργού. Μα, με ψίχουλα θα ασχολούμεθα τώρα κύριε δικαστά;
Κλέφτης ο ταξιτζής που με χρεώνει διπλά και τριπλά για μία κούρσα αεροδρόμιο-Κολωνό κάθε φορά που επισκέπτομαι την Αθήνα. Λόγω κάποιας περίεργης σύμπτωσης μάλιστα το «καπέλο» αποδεικνύεται πάντα υψηλότερο τις φορές που παραδέχομαι πως ζω μόνιμα έξω. Αθάνατη Ελληνική φιλοξενία! Για απόδειξη δε ούτε ερώτημα
Κλέφτες οι μοναχοί που επιδίδονται σε business εκατομμυρίων με ξιπασμένους πολιτικούς καλώντας σας  ταυτόχρονα σε προσευχή και νηστεία. Κατά τα άλλα, τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του θεού τω θεώ.
Κλέφτες και οι παπάδες που τσεπώνουν αδήλωτα τρακοσάρια «για την εκκλησία» από γάμους και βαφτίσια. Και ο δίσκος φυσικά να γυρίζει.
Κλέφτης ο καφετζής στην Πλάκα της Κρήτης που αρνείται πεισματικά να χτυπήσει στην ταμιακή του το φραπεδάκι που παραγγέλνω για την παραλία.
Κλέφτης και ο εφημεριδοπώλης στο διπλανό χωριό της Ελούντας για τον ίδιο λόγο.
Κλέφτες οι εφοριακοί που κάνουν τα στραβά μάτια στους φοροφυγάδες.
Κλέφτες οι αστυνομικοί που χρηματίζονται για να παρέχουν προστασία σε άλλους  κλέφτες.
Κλέφτες όσοι παίρνουνε άδεια από την σημαία γιατί πληρώνονται χωρίς να παράγουν.
Κλέφτες όσοι ζητάνε διευκολύνσεις και ρουσφέτια για «το παιδί που ζορίζεται στο στρατόπεδο» και «την θυγατέρα με τα τέσσερα μάστερ που θέλει να δουλέψει στην τοπική ΔΕΚΟ».
Κλέφτες οι δημόσιοι υπάλληλοι που την κοπανάνε από το γραφείο στις 12:30. Κλέφτες και οι συνάδελφοί τους που τους χτυπάνε την κάρτα. Αλλά είπαμε: μεταξύ κατεργάρηδων αλληλεγγύη..
Κλέφτες οι υπάλληλοι δήμων και νομαρχιών που εκδίδουν μεν τιμολόγια αλλά πλαστά.
Κλέφτες οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων γιατί πολύ απλά αυθαιρέτησαν.
Κλέφτες και οι μηχανικοί που παραβαίνουν τους όρους δόμησης για να βγάλουν παραπάνω τετραγωνικά ως υπερυψωμένα υπόγεια και ημιυπαίθριους.
Κλέφτες οι επίορκοι δικαστές και οι φίλοι τους δικηγόροι που εμπλέκονται σε κυκλώματα.
Κλέφτες οι συνδικαλιστές που παραλύουν το κράτος, μας κόβουν το ρεύμα και ζημιώνουν όσους επιθυμούν να δουλέψουν.
Κλέφτες οι εκπαιδευτικοί που λαμβάνουνε μαύρα από ιδιαίτερα.
Κλέφτες οι δημοσιογράφοι που κουβαλούν μετρητό αγνώστου προελεύσεως σε πλαστικές σακούλες απορριμμάτων.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ

pagkalos-dosilogos
Το πολιτικό τέλος του απόγονου δοσίλογων συγγενών του , κάνει πολύ θόρυβο και ο ίδιος το γνωρίζει.
Ο εγγονός του δικτάτορα που συνεργάστηκε με τους γερμανοτσολιάδες(αναμφισβήτητα ιστορικά ντοκουμέντα), ο τότε υπουργός Εξωτερικών που πούλησε την Ελλάδα και τον Οτσαλάν στους Τούρκους, ο μειοδότης της πατρίδος που παρέδοσε την ελληνική σημαία των Ιμίων στους Οθωμανούς, με έλλειψη μπέσας και λεβεντιάς, ξαναχτύπησε.
Εαν υπήρχε ρόλος σε παλιό ελληνικό σήριαλ ή ταινία, θα έπαιζε επάξια το ρόλο του προδότη. Κρίμα γιατί δεν έγινε ηθοποιός. Χάσαμε εξαιρετικούς διαλόγους σε πλάνα ρουφιάνων.
Να πας στο καλό φίλε. Η Ελλάδα δεν σε είχε ποτέ ανάγκη.
 
 

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Κινδυνεύουν τα παιδιά από την μόλυνση του περιβάλλοντος


Τα παιδιά, τα οποία εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα χημικών ουσιών που ρυπαίνουν το περιβάλλον, γίνονται πιο κοντά από τους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές μελέτησαν επί τρία χρόνια περίπου 500 αγόρια ηλικίας οκτώ και εννέα ετών σε μια περιοχή της Ρωσίας, η οποία θεωρείται άκρως μολυσμένη λόγω της παρουσίας ενός χημικού εργοστασίου.

Όπως διαπιστώθηκε, όσα παιδιά είχαν στο αίμα τους τα υψηλότερα επίπεδα χημικών ουσιών όπως η PCB ήταν κατά μέσο όρο σχεδόν τρία εκατοστά πιο κοντά σε σχέση με τα αγόρια από την ίδια περιοχή, τα οποία είχαν τα λιγότερα PCB στο αίμα τους. Τα παιδιά με πολλά PCB στον οργανισμό τους ψήλωναν με πιο αργό ετήσιο ρυθμό σε σχέση με τους συνομηλίκους τους.

Επίσης η ύπαρξη της συγκεκριμένης ουσίας επηρέαζε και το βάρος των παιδιών, τα οποία είχαν κατά μέσο όρο δύο μονάδες χαμηλότερο δείκτη σωματικής μάζας (αναλογία βάρους/ύψους) σε σχέση με τα παιδιά που παρουσίαζαν λιγότερη συγκέντρωση της ουσίας στο αίμα τους.

Οι ουσίες PCB χρησιμοποιούνταν κάποτε ευρέως στις ηλεκτρικές συσκευές, στον φθορίζοντα φωτισμό, στις μονώσεις, στα εντομοκτόνα κ.α. Αν και απαγορεύθηκαν από τη δεκαετία του ΄70 λόγω των διαγνωσμένων κινδύνων για τη δημόσια υγεία, παραμένουν απειλή, καθώς δεν έχουν εξαφανιστεί ακόμα από το περιβάλλον και συνεχίζουν να συσσωρεύονται στο λίπος των ψαριών, των ζώων και των πουλιών.

Οι ως τώρα έρευνες έχουν συνδέσει τα PCB με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο, διαβήτη και άλλες ασθένειες.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος


zougla

Καταγγελία για δηλητηρίαση πτηνών στην Πιερία

undefined


Nεκρά εντοπίστηκαν δέκα πτηνά, πιθανώς δηλητηριασμένα, στην περιοχή της ακτής Καλλιθέας Πιερίας μπροστά ακριβώς από το Mediterranean Village.

Στην παραλία αυτή, για τους μη γνωρίζοντες, συρρέουν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, ενώ βρίσκεται σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από την καταπατημένη από τον Δήμο Κορινού/Κατερίνης περιοχή NATURA, στην οποία ξεκίνησε η κατασκευή οικισμού!

undefined

Η πιθανώς μολυσμένη περιοχή είναι μόλις 500 μέτρα, μπροστά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα. Οι παραλίες σε απόσταση έστω και 50 μέτρα από το σημείο είναι πεντακάθαρες, χωρίς ίχνος μόλυνσης.

Αναγνώστης της zougla.gr απέστειλε φωτογραφίες, τις οποίες έχει ήδη παραδώσει σε κτηνίατρο/ νομαρχία, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των Αρχών.


zougla