Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τα αίσχη για την πατριδα μας.

Πριν λίγο είδα μια σελίδα στο facebook με τίτλο: "ΑΙΓΑΙΟ-ΚΥΠΡΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ".

Διάβασα μερικές δημοσιεύσεις για την Ελλάδα μας και έπαθα σοκ.

Μια από τις δημοσιεύσεις τους είναι: "Καλησπέρα.Δεν ξέρω αν έχει κυκλοφορήσει το νέο στην Ελλάδα.Εδώ στην Ιστανμπούλ εδώ και δύο εβδομάδες σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε χαρτί υγείας.Αφού κάνουμε την ανάγκη μας, σκουπίζουμε την κωλοχαράδρα μας με την Ελληνική σημαία που διανέμεται δωρεάν σ'όλα τα καταστήματα.Η λύση στην κρίση."

Αίσχος, που τολμούν να λένε τέτοια πράγματα για εμάς.

Τίποτα δεν ντρέπονται; Λίγος σεβασμός δε βλάπτει. Αν είναι δυνατόν να μας συμπεριφέρονται κατ' αυτό τον τρόπο.

ΩΣ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΡΕ; ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ;

Η συγκεκριμένη σελίδα είναι με ελληνικούς χαρακτήρες, ποιος/α ή ποιοι/ες την έχουν δημιουργήσει άραγε;

Ελπίζω, μόνο, να μην είναι από έλληνες διότι αν είναι θα "φάνε κράξιμο" και που θα είναι όλο δικό τους.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

We blame you!





Με αφορμή την ειρωνεία ενός Άγγλου που είπε στον κύριο Ιωαννίδη ότι κατηγορεί τους Έλληνες για την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζει η χώρα του και γένικα η Ευρώπη ο Αλκίνοος του απάντα μέσω της προσωπικής του σελίδας

We blame you, you know, μου είπε ένας Άγγλος στο Λονδίνο. Εννοούσε πως οι Έλληνες κάνουμε ζημιά στις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρώπης. Με την κυκλοφορία της συλλογής “Local Stranger” στο εξωτερικό, θα πέφτω συχνά πάνω σε τέτοιου είδους ατάκες ξένων δημοσιογράφων.

Γιορτή της Γυναίκας.

Οφείλουμε να γιορτάσουμε γιατί υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια γυναικών που «τιμωρούνται» για την ίδια τους τη φύση


Η πρώτη Ημέρα της Γυναίκας εορτάστηκε στις ΗΠΑ στις 28 Φεβρουαρίου του 1909. Καθιερώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κίνημα ως τιμή στις γυναίκες – απεργούς της... βιομηχανίας ενδυμάτων – οι οποίες αξίωσαν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και «ίση αμοιβή για ίση εργασία» με τους άνδρες. Στις ΗΠΑ για πρώτη φορά οι γυναίκες οργανώθηκαν σε συνδικάτα – καθώς τότε το κύριο συνδικάτο AFL (American Federation of Labor) δεν εκπροσωπούσε γυναίκες εργάτριες, ούτε μαύρους, παρά μόνο λευκούς άνδρες.

Ο διεθνής χαρακτήρας της Ημέρας της Γυναίκας καθιερώθηκε το 1910 στην πρώτη διεθνή διάσκεψη Γυναικών στα πλαίσια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην Κοπεγχάγη. Η πρόταση για μία Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας έγινε από την σημαντική Σοσιαλίστρια πολιτικό Κλάρα Ζέτκιν που πρότεινε η ημέρα αυτή να αφιερωθεί στις αμερικανίδες εργάτριες – για τους σημαντικούς τους αγώνες – και η πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα από τις περισσότερες από 100 γυναίκες – εκπροσώπους (από 17 χώρες) οι οποίες συμμετείχαν. Μεταξύ τους ήταν οι πρώτες γυναίκες – βουλευτές στο Κοινοβούλιο της Φινλανδίας.

Την επόμενη χρονιά η Ημέρα γιορτάστηκε στις 19 Μαρτίου με μεγάλες πορείες να πραγματοποιούνται στην Αυστρία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Αιτήματα ήταν να επεκταθεί το δικαίωμα ψήφου και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και στις γυναίκες , ίσα εργασιακά δικαιώματα, η καταπολέμηση των διακρίσεων κ.α.

Κατά τη διάρκεια και πριν τον Α παγκόσμιο πόλεμο το Γυναικείο Κίνημα συνδέθηκε με το Αντιπολεμικό Κίνημα. Οι γυναίκες της Ρωσίας συμμετείχαν σε μαζικές διαδηλώσεις γιορτάζοντας την Ημέρα την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου, ενώ σε όλη την Ευρώπη στις 8 Μαρτίου ή κοντά σε αυτή την ημερομηνία διοργανώθηκαν πορείες από γυναίκες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, την έκφραση αλληλεγγύης καθώς και εναντίον του πολέμου.

Το 1917 κατά την Επανάσταση των Μπολσεβίκων οι Ρωσίδες συμμετείχαν μαζικά σε απεργίες και διαδηλώσεις διεκδικώντας «Ψωμί και Ειρήνη». Αυτό έγινε την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου η οποία με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο «πέφτει» στις 8 Μαρτίου. Τέσσερις ημέρες αργότερα ο Τσάρος εκθρονίζεται και η προσωρινή κυβέρνηση παραχωρεί στις γυναίκες δικαίωμα ψήφου.

Με το πέρας των χρόνων, η επέτειος έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και άρχισε να εορτάζεται ως έκφραση συμπάθειας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων. Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του ’60 αναζωογόνησε τη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων. Υιοθετώντας αυτό το ψήφισμα τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν το ρόλο των γυναικών στο κίνημα υπέρ της Ειρήνης, στην ανάπτυξη ενώ παράλληλα καλούν για την άρση των διακρίσεων εναντίον τους και την ενθάρρυνση της ίσης και πλήρους συμμετοχής των γυναικών στην κοινωνία.

Για αρκετά χρόνια (κυρίως στη δεκαετία του ’80) η συγκεκριμένη μέρα λειτουργούσε στη χώρα μας ως αφορμή για τις απανταχού «γυναικοπαρέες» να διασκεδάσουν χωρίς την παρουσία φίλων και συζύγων. Στα πλαίσια των φημών ακούγονταν φήμες και πικάντικες ιστορίες για τον «διονυσιακού τύπου» εορτασμό. Φήμες ή αλήθεια, μικρή σημασία έχει…

Γράφοντας αυτές τις σειρές (μια, ας πούμε αντιφεμινίστρια γράφει) αναρωτιέμαι για την θέση της γυναίκας της κοινωνίας χτες, τώρα, αύριο. Εκ φύσεως αλλά και λόγω κοινωνικών συνθηκών ο ρόλος της γυναίκας είναι επιβαρυμένος. Μητέρα, κόρη, φίλη, ερωμένη, σύζυγος, επαγγελματίας. Οι ρόλοι είναι πολλοί, οι υποχρεώσεις ατελείωτες, τα στερεότυπα είτε τα αναγνωρίζουμε είτε όχι διαιωνίζονται. Μια γυναίκα κοινωνική και εμφανίσιμη εξ ορισμού «ψάχνεται», μια γυναίκα ανύπαντρη επίσης, μια σύζυγος που βγαίνει έξω με τις φίλες της πρέπει να απολογηθεί για το που είναι τα παιδιά της. Και άλλα πολλά, τόσο πολλά….. Αυτή είναι η φύση ή η κατάρα της γυναίκας, να ζει μέσα στις φήμες και τα κουτσομπολιά. Και τι παράξενο, η πλειοψηφία αυτών ξεκινούν πάντα από ομόφυλες….

Το κίνημα του φεμινισμού έφερε στο προσκήνιο αυτή τη γιορτή. Έδωσε λόγο στις γυναίκες του Δυτικού Κόσμου, επίσημο και ανεπίσημο. Αν καταχραστήκαμε όσα γρήγορα αποκτήσαμε; Ναι, το κάναμε. Πέσαμε με τα μούτρα στην ξαφνική ελευθερία. Βιαστήκαμε να γίνουμε άντρες…. Και συχνά γίναμε χειρότεροι…. Τώρα εμείς αναρωτιόμαστε που πήγανε οι άντρες, ενώ εκείνοι αναρωτιούνται που πήγαν οι γυναίκες…..

Όπως και να έχει, πλέον την συγκεκριμένη μέρα την θυμόμαστε λόγω των μηνυμάτων που στέλνουν οι φορείς, λόγω των αφιερωμάτων στα ΜΜΕ. Πως φτάσαμε εδώ; Από την διεκδίκηση στη λησμονιά; Είναι απλό. Έχουμε σοβαρά προβλήματα, αποκτήσαμε δικαιώματα και εξουσίες, έχουμε ελευθερία σε όλους τους τομείς… άρα γιατί να γιορτάσουμε σήμερα;

Τα στερεότυπα δεν σβήνονται με διορθωτικό. Υπάρχουν και αναπαράγονται ακόμη και από τις ίδιες γυναίκες που σήμερα θα γιορτάσουν. Υπάρχει πάντα η γνωστή ατάκα: « Α, αυτά είναι αντρικές δουλειές». Και αλήθεια είναι…. σε κάποιο βαθμό.

Οφείλουμε να γιορτάσουμε γιατί υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια γυναικών που «τιμωρούνται» για την ίδια τους τη φύση. Πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα, λογικά, αυτονόητα, όπως το δικαίωμα στην ψήφο, στην παιδεία, στην ελευθερία, στη σεξουαλικότητα τους, στην επιλογή πάνω στη μητρότητα, στα εργασιακά δικαιώματα και τόσα άλλα για κάποιες άλλες σε όχι και τόσο ξεχασμένα μέρη του πλανήτη θεωρούνται ουτοπία. Είναι η Ιθάκη τους, μόνο που το ταξίδι είναι δυσβάσταχτο.

Σήμερα δεν θα σας προτείνω να γιορτάσετε, να βγείτε έξω και να χαρείτε με τις φίλες σας. Θα σας προτείνω να πάρετε τις κόρες σας, τους γιους και τους συζύγους σας και να δείτε μια σκληρή αλλά αληθινή ταινία «Το Λουλούδι της Ερήμου». Θα καταλάβετε, θα μάθετε, θα εκτιμήσετε…

Ηλεκτρονική αποτοξίνωση...

Ένα ξενοδοχείο στην Αμερική, προτείνει την πλήρη αποσύνδεσή σας από κάθε ηλεκτρονικό μέσο. Αν θέλετε λοιπόν διακοπές χωρίς το κινητό στο χέρι και το λαπτοπ στο δωμάτιο, μπορείτε να πάτε στο <<Μάριοτ>> στο Πίτσμπουργκ, όπου απαγορεύονται όλα τα μέσα επικοινωνίας. Αυτή η πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει το ξενοδοχείο, επιτρέπει στους πελάτες να επωφεληθούν και να χαλαρώσουν χωρίς τους ήχους των κινητών και των μηνυμάτων. Το πρόγραμμα <<Ζεν και Τέχνη της αποτοξίνωσης>> έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να οι πελάτες να αποσυνδέονται από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και από κάθε κοινωνική διατύπωση. Απαγορεύονται επίσης τηλεόραση και ραδιόφωνο. Όποιος θέλει να διασκεδάσει την ανία του μπορεί να κάνει τζόκινγκ ή να μάθει καγιάκ.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Παραπέμπεται στον εισαγγελέα Εφετών ο Ι. Κούβελος


Παραπέμπεται στον εισαγγελέα Εφετών από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών και των συγγενικών τους προσώπων, ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος για «ανακριβή δήλωση».

Παραπέμπεται στον εισαγγελέα Εφετών ο Ι. Κούβελος

Ο κ. Κούβελος δεν συμπεριέλαβε στη σχετική δήλωση του 2011 (χρήση 2010, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου μέχρι την κατάθεση της δήλωσης, δηλαδή έως την 30ή Ιουνίου 2011), τον λογαριασμό του Λονδίνου, όπου και κατατέθηκε το 1 εκατομμύριο δολάρια που προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών του στις ΗΠΑ.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βεγγέλης Αργύρης κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι ο κ. Κούβελος είναι και στην «λίστα Βενιζέλου» με τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους οι οποίοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ.


ethnos

Μίνι ανασχηματισμός στην κυβέρνηση







Στις 15.30 η ορκομωσία των νέων υπουργών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.










Μίνι ανασχηματισμό κι όχι απλή αντικατάσταση επέφερε τελικά η παραίτηση προ δεκαημέρου του Χρήστου Παπουτσή από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Μετά από πολυήμερες αναζητήσεις και ζυμώσεις στο επιτελείο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή, τριπλή αλλαγή καθώς την θέση του κ. Παπουτσή κάλυψε ο μέχρι σήμερα υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος επέστρεψε για τρίτη φορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην θέση του ως υπουργός Ανάπτυξης μετακινήθηκε η μέχρι χθες το βράδυ υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την θέση της οποίας κατέλαβε ως εξωκοινοβουλευτικός, ο ακαδημαϊκός καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ακόμη, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση ορίζεται υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου, ενώ παραμένει στη θέση του ο νυν υφυπουργός Μανώλης Όθωνας.

Η μετακίνηση του κ. Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είχε «κλείσει» από την Δευτέρα το απόγευμα, όταν του το πρότεινε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί καθώς δεν είχε βρεθεί ο αντικαταστάτης του στον κρίσιμο τομέα της Ανάπτυξης, αφού, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η προσπάθεια του Μαξίμου να είναι στέλεχος από την ΝΔ δεν ευοδώθη λόγω αντιρρήσεων της ηγεσίας της.

Έτσι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το μεσημέρι της Τρίτης βολιδοσκοπήθηκε η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, λίγο μετά την δημοσιοποίηση του πολιτικού της κειμένου για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της χώρας. Αργά το απόγευμα συζήτησε την πρόταση με τον κ. Παπαδήμο και δεν την απέρριψε αλλά ζήτησε να «κλείσει» και ο αντικαταστάτης της στο υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Παπαδήμος και οι συνεργάτες του εξέτασαν διάφορες περιπτώσεις και λίγο μετά τις 23.00 έλαβαν τη θετική απάντηση του κ. Μπαμπινιώτη.

Μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα (23.30 μ.μ), ανακοινώθηκε η τριπλή αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα.

Η ορκομωσία θα γίνει σήμερα στις 15.30 στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.


kathimerini



Υπουργός Παιδείας ο Γ. Μπαμπινιώτης


Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο Προστασίας του Πολίτη και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου στο Ανάπτυξης μετά τον μίνι κυβερνητικό ανασχηματισμό

Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι, όπως αναμενόταν, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα είναι πλαισιωμένος από δύο υφυπουργούς: τον νυν υφυπουργό Μανώλη Όθωνα και τον μέχρι σήμερα γενικό γραμματέα, Λευτέρη Οικονόμου.

Η κυβερνητική ανακοίνωση επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Πρόκειται για την Άννα Διαμαντοπούλου.

Τη θέση της κυρίας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας καταλαμβάνει το πρόσωπο-έκπληξη του «μίνι ανασχηματισμού», ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προερχόμενος από τη ΝΔ, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, φέρονταν απρόθυμος να αναλάβει καθήκοντα υπουργού λίγες εβδομάδες πριν από την (θεωρητική μέχρι στιγμής) ημερομηνία των εκλογών.

«Δεν πάω για να παραστήσω τον υπουργό, ούτε να φτιάξω όνομα» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο κ. Μπαμπινιώτης, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε μαζί του την Τρίτη και, αφού συζήτησαν ορισμένα ζητήματα, αποδέχθηκε την πρόταση.

«Ζήτησε να βοηθήσουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες και να δημιουργήσουμε ένα θετικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία. Η άρνηση δηλώνει πράγματα που δεν θα ήθελα να συνδεθούν με το όνομά μου» τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης.

Είπε, επίσης, ότι πιστεύει σε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών, τύπου Μόντι. «Πιστεύω ναι, ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που δεν νομίζω ότι είναι εύκολο» ανέφερε.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει στις 15:30 της Τετάρτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

vimagazino

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Όρθιοι στην δουλειά...

Μια νέα μέθοδος εργασίας αναπτύσσεται σε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Google ή η Facebook: να δουλεύουν όρθιοι μπροστά στους υπολογιστές τους. Επειδή η καθιστική εργασία βλάπτει την υγεία, η μόδα των υπερυψωμένων γραφείων αναπτύσσεται γρήγορα. Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, οι γυναίκες που παραμένουν καθισμένες πάνω από 6 ώρες συνεχώς, έχουν κατά 37% μεγαλύτερο κίνδυνο να αποκτήσουν καρκίνο ενώ για τους άντρες το ποσοστό αυτό είναι18% παραπάνω. Στην Facebook πάνω από 200 υπευψωμένα γραφεία χρησιμοποιούνται πλέον από τους εργαζόμενους, που δηλώνουν ότι δεν κουράζονται πλέον να κάθονται όλη την μέρα.

Γλύκισμα...Η χαρά....

Υλικά:

1 κιλό απλή καρδιά
2 κιλά ήσυχη συνείδηση
1/2 κιλό χαρούμενο πρόσωπο
700 γρ αγάπη
2 φλυτζανάκια γέλιο
2 κουταλάκια εξοχή

Εκτέλεση:

ρίχνουμε στην κατσαρόλα του εσωτερικού μας κόσμου την ήσυχη συνείδηση και την απλή καρδιά και τα δουλεύουμε καλά μέχρι να ασπρίσουν και να την γεμίσουν ολόκληρη. Προσθέτουμε την αγάπη και το γλυκό παίρνει ένα ρόδινο χρώμα. Μετά ρίχνουμε το χαρούμενο πρόσωπο και το γέλιο. Προσέχουμε όμως πολύ στο δούλεμα, γιατί ένα κατσούφιασμα μπορεί να κόψει το γλυκό. Αν έχουμε και λίγη εξοχή, βάζουμε και 2 κουταλάκια για άρωμα. Τέλος ρίχνουμε το γλυκό στο ταψί της θέλησης και το ψήνουμε στον φούρνο της υπομονής. Το σερβίρουμε ραντισμένο με εμπιστοσύνη στον θεό.

Όσοι έφαγαν το γλυκό, ομολογούν ότι το κύριο χαρακτηριστικό της γεύσης είναι η ψυχική γαλήνη.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Σουηδοί...πρώην Ναζί...

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Σουηδία οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις διάσημων πολιτικών της με τους Ναζί. Πριν από λίγο καιρό η Βασίλισσα Σοφία αναγκάστηκε να διατάξει έρευνα για το ναζιστικό παρελθόν του Γερμανού πατέρα της, Βάλτερ Σόμερλαθ, έπειτα από αποκαλύψεις ότι ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος και είχε <<οικειοποιηθεί>> εργοστάσιο εβραϊκής ιδιοκτησίας στην Γερμανία.
Σειρά έχει ο πολυεκατομμυριούχος Ίνγκβαρ Κάμπραντ, ιδρυτή του ΙΚΕΑ. Έρευνα της δημοσιογράφου Ε. Ασμπρινγκ για την σουηδική τηλεόραση, αποκάλυψε ότι δεν ήταν απλός μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και ότι μετείχε ενεργά στον τομέα της στρατολόγησης. Επιπλέον, συνέχισε να διατηρεί δεσμούς τόσο με το ναζιστικό κόμμα, όσο και με σουηδικό φασιστικό κίνημα και μετά το τέλος του πολέμου, όταν δεν μπορούσε να προφασιστεί ότι δεν γνώριζε τις φρικαλεότητες του Χίτλερ.

Σαλάτα ..Ουράνιο Τόξο

Υλικά:

1 Μαρουλάκι ψιλοκομμένο, στο πράσινο της ελπίδας
1 Αγγουράκι ψιλοκομμένο, στο πράσινο της τρυφερότητας
2 Ντοματούλες σε κυβάκια, στο κόκκινο της χαράς
1/2 Φλυτζάνι βρασμένο καλαμπόκι, στο κίτρινο της ανατολής
1 Πιπεριά σε κυβάκια, στο πορτοκαλί της δύσης
1 Φενόκιο σε φετούλες, στο λευκό της χαλάρωσης
Δυόσμο ψιλοκομμένο, στο άρωμα της φρεσκάδας
1 Ραπανάκι στην κορυφή, για την όρεξη
Λάδι και ξύδι αγκαλίτσα
Αλατοπίπερο της ζωής

εκτέλεση:

Καλοπλένουμε τα υλικά που έχουμε επιλέξει με στοργή και φροντίδα. <<Μοιράζουμε>> σε κομματάκια την ελπίδα, την τρυφερότητα, την χαρά, την χαλάρωση και την φρεσκάδα... Τα ανακατεύουμε με την ανατολή και την δύση της κάθε μέρας. Αφού ανακατέψουμε, σκεπάζουμε το σύνολο με την αγκαλίτσα. Σερβίρουμε με όρεξη για ζωή.

Η συνταγή στο σύνολό της περιέχει:
Θερμίδες: 1.000 μονάδες <<καύσιμο>> για χαρούμενη καρδιά....