Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τα πιο διάσημα πειράματα σκέψης




Οι μπάλες του Γαλιλαίου
Σε αντίθεση με τα όσα έχουμε διδαχτεί στο σχολείο, το πιθανότερο είναι ότι ο Γαλιλαίος δεν πετούσε μπάλες από τον πύργο της Πίζας. Εφάρμοσε το πείραμα της βαρύτητας στο εργαστήριο του νου του.
Οι σύγχρονοί του στον 16ο αιώνα πίστευαν ότι τα πιο βαριά αντικείμενα πέφτουν γρηγορότερα απ' ότι τα πιο ελαφριά. Έτσι ο Γαλιλαίος φαντάστηκε μία βαριά μπάλα που ήταν δεμένη μέσω ενός σκοινιού με μία ελαφριά μπάλα. Θα μπορούσε η ελαφριά μπάλα να δημιουργήσει μία έλξη στη βαριά και να καθυστερήσει την πτώση της; Όχι, συμπέρανε. Θα χτυπούσαν το έδαφος ταυτόχρονα.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

68 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Επιστολή 68 μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και διακεκριμένων επιστημόνων με την οποία ζητούν να γίνει άμεση καταγγελία του Μνημονίου και στάση πληρωμών.
68 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Με μια σημαντική ως προς το περιεχόμενό της επιστολή 68 μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και διακεκριμένοι επιστήμονες ζητούν να γίνει άμεση καταγγελία του Μνημονίου και στάση πληρωμών. Η επιστολή τους έχει επί λέξει ως εξής:

Προς την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριο Κάρολο Παπούλια

Κοινοποίηση προς:

- Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου
- Τον Αρχηγό της Αξιωμ/ικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της ΝΔ, Κύριο Αντώνιο Σαμαρά
- Τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Κυρία Αλέκα Παππαρήγα
- Τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Κύριο Γεώργιο Καρατζαφέρη,
- Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Κύριο Αλέξη Τσίπρα,
- Τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
- Τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Με περισσή αγωνία για την τύχη της πατρίδας μας, αλλά και με αίσθημα εθνικής ευθύνης, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες, με τον κατάλληλο χειρισμό και εφαρμογή θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

Η αδυναμία του Μνημονίου να επιτύχει τους στόχους του είναι πλέον δεδομένη. Συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με την οικονομική ύφεση και την περαιτέρω αύξηση του δημοσίου χρέους που προκαλεί, θα οδηγήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ίδε Αποκρατικοποιήσεις και Αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας στο προταθέν Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο), μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού λόγω περαιτέρω αύξησης του ποσοστού ανεργίας, ενώ οι Ελληνικές πόλεις θα καταστούν αβίωτες εξ αιτίας της αναπότρεπτης κοινωνικής έκρηξης. Αν καταλήξουμε σε αναδιαπραγμάτευση/αναδιάρθρωση του χρέους μας υπό παρόμοιες συνθήκες, θα πρόκειται για ελεγχόμενη πτώχευση υπό δυσμενέστατους όρους, υπαγορευμένους από άλλους. Για να προληφθούν αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις, η Κυβέρνηση πρέπει χωρίς καθυστέρηση να πάρει την πρωτοβουλία και με αποφασιστικότητα να χαράξει ένα νέο δρόμο για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, Κύριε Πρόεδρε, προτείνουμε:

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SABAH ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ...

Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα SABAH , από τον Engin Ardic, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου...

Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µία σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεµαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο, από την συγκεκριμένη διεύθυνση της Τουρκικής εφημερίδας Sabah   το οποίο έχει ως εξής : 

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Και το κρασί έχει ΕΧΘΡΟΥΣ!

ΕΧΘΡΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ
Προσέξτε! Υπάρχουν εδέσματα που σε συνδυασμό με το κρασί προκαλούν ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα. Απλώς δεν ταιριάζουν και μάλιστα για την ακρίβεια δημιουργούν μια δυσάρεστη γευστική σύγκρουση στο στόμα. Αλλά ακόμη και στις χειρότερες των περιπτώσεων, υπάρχουν πάντα τρόποι να αμβλύνουμε το αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας κάποια κολπάκια.

Σπαράγγια. Έχουν πολύ μεγάλη γευστική ένταση και δύσκολα ένα κρασί θα μπορούσε να σταθεί δίπλα τους. Αν όμως τα σερβίρετε με βούτυρο, τότε ένα Chardonnay και μάλιστα από την Αυστραλία θα μπορούσε να ανταπεξέλθει.

• Αυγά. Γενικά τα αυγά δημιουργούν μία επίστρωση στο εσωτερικό του στόματος, μπλοκάροντας το κρασί. Αν τα αυγά έχουν μαγειρευτεί και με άλλα υλικά, τότε αυτά θα σας κατευθύνουν για την επιλογή του κρασιού. Και εδώ ένα «βουτυράτο» Chardonnay θα ήταν μια λύση, ενώ δεν είναι λίγοι που φανατικά υποστηρίζουν τη σαμπάνια.

• Σπανάκι. Το σπανάκι έχει την ιδιαιτερότητα όταν ενωθεί με το κρασί και ειδικά με τα ερυθρά, να δημιουργεί μια δυσάρεστη μεταλλική αίσθηση. Αν όμως του προσθέσετε κρέμα γάλακτος, αυτή θα μαλακώσει τη γευστική του ένταση, ενώ αν προστεθεί λεμόνι, μπορεί κάλλιστα να ταιριάξει με ένα ξηρό και με αρκετή οξύτητα λευκό κρασί, όπως ένα Μοσχοφίλερο.

• Σαρδέλες. Επειδή πρόκειται για πολύ λιπαρά ψάρια, η λιπαρή αυτή υφή τους εξουδετερώνει κάθε κρασί και η έντονη γεύση τους δημιουργεί επίσης μια μεταλλική αίσθηση. Όλα; Τα ξένα σίγουρα, γιατί εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε τη Ρετσίνα! Εκεί που άλλα βγαίνουν knock out, η ρετσίνα θριαμβεύει. Αλλιώς προτιμήστε ένα άλλο λευκό, ξηρό κρασί, επίσης με αρκετή οξύτητα και πειθαρχήστε την ατίθαση γεύση της σαρδέλας προσθέτοντας κάποιο μυρωδικό, όπως μαϊντανός.

• Σοκολάτα. Death by chocolate! Είναι πολύ γλυκιά και προκαλεί «ασφυξία» στους γευστικούς κάλυκες. Και εδώ όμως η Ελλάδα έχει την τέλεια λύση: Μαυροδάφνη, η οποία διαθέτει τα ίδια αρώματα. Από τα ξένα προτιμήστε ένα Muscat.

• Αγκινάρες. Τέλος, ένα δύσκολο ταίρι για κρασί είναι οι αγκινάρες. Και εδώ η χρήση λεμονιού, όπως στη συνταγή «αγκινάρες αλά πολίτα», δίνει και πάλι τη λύση. Αναζητήστε ένα λευκό, ξηρό, με αρκετή οξύτητα κρασί. Ένα Sauvignon blanc θα έδενε θαυμάσια.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

Πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Real Taste στις

yummhttp://www.yumm.gr/article/19650

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο Λαζόπουλος στην ταινία των "Muppets Show"

Με αφορμή την καινούργια κινηματογραφική ταινία των «Muppets Show» που βγαίνει στους κινηματογράφους στις 2 Φεβρουαρίου η εταιρεία παραγωγής επέλεξε μια σημαντική προσωπικότητα από την κάθε χώρα για να συμμετάσχει στα Muppets.
Από την Ελλάδα επελέγη ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος σχολίασε την επικαιρότητα με τον δικό του τρόπο κάτι το οποίο θα κάνει πλέον και στο δικό του «τσαντίρι». Σύμφωνα με πληροφορίες το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» θα ξεκινήσει μέσα με τέλη Φεβρουαρίου. Δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή "Ελένη"

evia-logos

Γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι… ανακατεμένα; Ποιος το αποφάσισε και για ποιο λόγο;


Κοιτάξοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών,
θα διαπιστώσετε ότι τα «Q, W, E, R, Τ και Υ» είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι...
μπερδεμένα μεταξύ τους!
Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα;


Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή! Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.

Από την αρχή, όμως, της λειτουργίας τους οι γραφομηχανές παρουσίασαν πολλά προβλήματα, επειδή μπλόκαραν συνέχεια τα γράμματα και «κολλούσαν», εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας των γραμματέων. Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν να μειώσουν την ταχύτητά τους οι δακτυλογράφοι, έτσι ώστε να μην «κολλάνε» τα πλήκτρα. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι το πρόβλημα παρουσίαζαν κυρίως τα πρώτα γράμματα της Αλφαβήτα. Ο Latham σκέφτηκε τότε ότι μία ήταν η λύση: Έπρεπε να… μπερδέψει τις γραμματείς, ανακατεύοντας τα γράμματα στο πληκτολόγιο!

Αυτό ήταν! Η σκέψη του ήταν… μεγαλειώδης και η επιτυχία της αποτυπώθηκε πολύ γρήγορα και στην πράξη, αποδεικνύοντας ότι τελικά το… μπέρδεμα είχε αποτέλεσμα. Η ταχύτητα των γραμματέων μειώθηκε αισθητά, αφού για να σχηματίσουν πλέον μια λέξη έπρεπε να «διανύσουν» μεγαλύτερη… απόσταση με τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο, αλλά και να… ψάξουν λίγο παραπάνω τα γράμματα! Και -ω! του θαύματος- τα «κολλήματα» στα γράμματα εξαφανίστηκαν! Η επιτυχία του πληκτρολογίου «QUERTY» συνεχίζεται μέχρι σήμερα…

tsekouratoi

PSI και ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ... ΜΑΘΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Αγαπητέ συμπολίτη σου παρουσιάζουν σαν δώρο ότι θα σου χαρίσουν 80-100-120δις δεν ξέρω και εγώ πόσα. Αλλά σου λένε ότι θα πρέπει να κυρώσεις την περίφημη «ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ» με πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής.

Γιατί τα 2/3 όμως; Γιατί δεν αρκεί η υπογραφή του υπουργού οικονομικών όπως την 1η φορά;
Γιατί αγαπητέ συμπολίτη νομικά η 1η σύμβαση και τα μνημόνια που την ακολούθησαν είναι στον αέρα. Για αυτό θέλουν να περάσει η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με την παλιά με 180+ βουλευτές και διεθνές δίκαιο ώστε να είναι απόλυτα διασφαλισμένοι οι δανειστές.

Τι σημαίνει για την ζωή σου; Θα πρέπει να κάνεις δυσβάσταχτες θυσίες;
Αγαπητέ συμπολίτη στο σημείο που φτάσαμε και μετά από δεκαετίες κλεψιάς και φαυλότητας με πρώτους υπεύθυνους τους πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων οι θυσίες είναι το μόνο σίγουρο. Δεν υπάρχουν οι μαγικές λύσεις που ακούς από δεξιά και αριστερά παπαγαλάκια.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΑΛΛΟ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΘΥΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΗΣΜΑ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Τι περιέχει η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ που θα με οδηγησει στην εξαθλίωση;
Αγαπητέ συμπολίτη η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ θα περιέχει εκ νέου για κύρωση τον ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ο οποίος πέρα από τις ήδη γνωστές φορολογίες και χαράτσια εμπεριέχει και το κεφάλαιο-Α με το οποίο (ενδεικτικά):
  • Εκχωρείται στους δανειστές όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του δημοσίου και των ΟΤΑ (μετρητά, παραλίες, δημαρχεία, δημόσιες επιχειρήσεις, εκτάσεις, έσοδα από μνημεία κ.α.)
  • Το Ελληνικό δημόσιο παραιτείται από κάθε είδους δικαίωμα και έσοδα από τα παραπάνω ενώ θα καλύπτει όλα τα έξοδα λειτουργίας τους.
  • Απαλλάσονται από την υποχρέωση οι δανειστές να πληρώνουν φόρους, εισφορές, τέλη και γενικά ευρώ τσακιστό για την χρήση τους
  • Ανατρέπονται οι χρήσεις γης (δάση, παραλίες) υπέρ των δανειστών και το Ελληνικό δημόσιο υποχρεούται με δικά του έξοδα να κατασκευάσει συνοδευτικές υποδομές (δρόμους, ηλεκτρικό δίκτυο κλπ)

Με την Δανειακη Συμβαση μπαινουν Υποθηκη ΟΧΙ ΜΟΝΟ η Δημοσια Περιουσια αλλα και η ΙΔΙΩΤΙΚΗ. - Θα μας παρουν τα σπιτια. Και δεν ειναι σχημα λογου.
Οταν ο μισος πλήθυσμος της χωρας θαναι ανεργος η με πενιχρα εισοδηματα ενω θα ρχονται τα χαρατσια...αυτα δεν θα μπορουν να αποπληρωθουν, θα βεβαιωνονται στην εφορια. θα τοκιζονται με 1% τον μηνα και σε λιγα χρονια θα χρωστατε στην Εφορια (αρα στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ) το μισο σας σπιτι.
Ηδη  μας ειπανε οτι η εφορια θα δεχεται και σπιτια...για εξοφληση. Επισης γι αυτο ΘΕΛΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ στον πειθαναγκασμο και εισπραξη...(...των σπιτιων..).

Ντοκιμαντέρ για την κρίση στην Ελλάδα, διεκδικεί βραβείο στη Γαλλία


Δεκατέσσερις ανήσυχοι φωτορεπόρτερ και οπερατέρ αποφάσισαν μέσα από την δική τους οπτική ματιά και με
τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών να παρουσιάσουν την κρίση που ταλανίζει τη σύγχρονη Ελλάδα σε ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ.


Το "The Prism GR2011" είναι δημιούργημα της παραγωγού, σκηνοθέτη και δημοσιογράφου Νίνας - Μαρίας Πασχαλίδου και του κινηματογραφιστή Νίκου Κατσαούνη που, όταν και οι δύο επέστρεψαν στην Ελλάδα, αποφάσισαν να συνεργαστούν με δημιουργούς και να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική.

"Πρόκειται για 27 multimedia ιστορίες που αντικατοπτρίζουν τις ιστορίες ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές πραγματικότητες, όπως αυτές βιώνονται κατά την περίοδο της κρίσης. Φιλοδοξία μας είναι οι ιστορίες να μας βοηθήσουν να προβληματιστούμε γύρω από το ποιοι είμαστε", αναφέρουν οι εμπνευστές της ομάδας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η ομάδα διαγωνίζεται στο FIPA στη Γαλλία, στην κατηγορία Web Creations και την ταινία "Krisis" στην κατηγορία Creative Documentaries.

tsekouratoi

Τα 5 πιο παράξενα έθιμα της Ελλάδας

Διαβάστε παρακάτω τα 5 πιο παράξενα έθιμα της Ελλάδας





1. Τσιμπούσι πάνω στα μνήματα...
Συνήθως τα γλέντια τα έχουμε συνηθίσει με ανθρώπους ζωντανούς, χορούς, φαγοπότια και πολύ μουσική. Στο Ηράκλειο της Κρήτης όμως οι απίστευτοι σε όλα τους Κρητικοί έχουν βαλθεί να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ξέρουμε... Έτσι από την Μεγάλη Παρασκευή ξεκινάνε τις προετοιμασίες για να δειπνήσουν την Δευτέρα του Πάσχα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή!!! Ναι καλά διαβάζετε. Την Δευτέρα του Πάσχα με φαί και κρασί, ενώ έχει προηγηθεί καθαρισμός και καλλωπισμός του χώρου, συγγενείς και φίλοι των αποβιώσαντων, πηγαίνουνε στο κοιμητήριο της περιοχής και γευματίζουν με παραδοσιακά γλυκά και φαγητά ανταλλάσοντας ευχές. Με αυτό τον τρόπο όπως λένε οι συγγενείς τιμούν την μνήμη τους, τους μακαρίζουνε και κυρίως διαδίδουν το αναστάσιμο μήνυμα των ημερών...


2. Το... τάϊσμα της βρύσης
Συνήθως ταΐζουμε τα μικρά παιδιά, τα ζώα, τους εαυτούς μας... Αλλά να ταΐζουμε και τις βρύσες αυτό είναι από τα άγραφα... Κι όμως. Σε πολλά μέρη της Ηπειρωτικής Ελλάδας το έθιμο αυτό είναι πραγματικότητα. Έτσι σε πολλά χωριά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή το ξημέρωμα των Χριστουγέννων, οι νεαρές γυναίκες, αφού έχουν αδειάσει όλες τις στάμνες που είναι γεμάτες με νερό στο σπίτι, πηγαίνουν να ξαναγεμίσουν από την κοντινότερη βρύση που υπάρχει στο χωριό. Στο δρόμο παραμένουν αμίλητες και αυτός είναι ο λόγος που το νερό λέγεται αμίλητο ή άκραντο. Το... παράξενο της υπόθεσης όμως είναι πως οι νέες έχουν μαζί τους στον δρόμο προς της βρύση διάφορα φαγώσιμα, όπως βούτυρο, σιτάρι, τυρί, μέλι και άλλα. Ο δάσκαλος β. Μπούσιος αναφέρει πως φτάνοντας στην βρύση προσπαθούνε να την.. καλοπιάσουνε λέγοντας της... «"Όπως τρέχει το νερό σ' βρυσούλα μ', έτσ' να τρέχ' και το βιο μ.» Λέγεται πως η κοπέλα που φτάνει πρώτη στην βρύση θα έχει μεγάλη τύχη για την υπόλοιπη χρονιά.


3. Γεια σας, ήρθαμε να σας κάψουμε....
Επόμενος προορισμός η Ήπειρος. Πάλι. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα έθιμο παράξενο αλλά και επικίνδυνο συνάμα. Βασισμένο σε μια παλιά παράδοση που λέει πως όταν γεννήθηκε ο Χριστός πήγαν βοσκοί να προσκυνήσουν και επειδή ήτανε νύχτα σκοτεινή, πήρε ο καθένας από ένα κλαδί στο χέρι, του έβαλε φωτιά και γέμισε το σκοτεινό βουνό χαρούμενες φωτιές, τριξίματα και κρότους. Έτσι στα χωριά της Άρτας όποιος πάει στον γείτονα να ευχηθεί τα χρόνια πολλά ή ακόμα και τα παιδιά που πάνε για να φιλήσουν το χέρι της μάνας τους και του πατέρα τους, κρατάνε στα χέρια τους ένα κλαρί πουρνάρι η ξύλο αναμμένο που τρίζει, ενώ γεμίζουν τα δρομάκια του χωριού με φωτιές και κρότους.


4. Ξίδι με αράχνη...(μπλιαχ)
Στην πανέμορφη Κορώνη κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας κάνουν αυστηρή νηστεία και δεν τρώνε ούτε μαγειρεύουν ούτε πίνουν τίποτα. Κάποιοι από τους χωρικούς επειδή δεν αντέχουν, κάνουν το εξής: Βάζουν σε ένα ποτηράκι λίγο ξύδι για να πιουν. Επειδή το ξύδι όμως ως γνωστόν δεν πίνεται... ξεροσφύρι το συνδυάζουν με λίγη αραχνίτσα. Ναι, καλά διαβάζετε. Επειδή η παράδοση λέει πως έτσι πότισαν τον Χριστό οι ντόπιοι πίνουν ξύδι με αράχνη... Έχετε σκεφτεί καλύτερο μεζέ???

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα υπέγραψε την αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA για την πνευματική ιδιοκτησία


Χιλιάδες Πολωνοί κατέβηκαν την Πέμπτη στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι κατά της ACTA
Χιλιάδες Πολωνοί κατέβηκαν την Πέμπτη στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι κατά της ACTA

Eκπρόσωποι 22 χωρών-μελών της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τελικά την αμφιλεγόμενη διεθνή συνθήκη ACTA, η οποία καλύπτει τη διαδικτυακή πειρατεία και πολλά ακόμα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η είδηση προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις, όπως ογκώδεις διαδηλώσεις στην Πολωνία και απειλές από τους «χακτιβιστές» Anonymous, λόγω των καταγγελιών ότι η συνθήκη είναι προϊόν μη δημοκρατικών διαδικασιών και περιστέλλει τις διαδικτυακές ελευθερίες.

Επιπλέον, ο Γάλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Καντέρ Αρίφ, ο οποίος είχε αναλάβει να παρακολουθεί τα πρακτικά της συνθήκης, παραιτήθηκε από αυτή τη θέση διαμαρτυρόμενος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να περιορίσει το δημόσιο διάλογο για το θέμα και ότι δεξιές ομάδες προσπαθούν να επιβάλλουν την ACTA χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες. «Δεν θα λάβω μέρος σε αυτή την παρωδία» δήλωσε ο ευρωβουλευτής.