Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Στον εισαγγελέα οι 18 συλληφθέντες της ΓΕΝΟΠ

Η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωσή της επισήμαινε ότι η κατάληψη έγινε επειδή υπήρχε κίνδυνος να χαθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος, από τα οποία πιθανώς θα προκύψει και νομικό σκάνδαλο.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 18 συλληφθέντες για την κατάληψη του κτηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος.
Η κινητοποίηση διαλύθηκε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ αργά το βράδυ της Κυριακής. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Νωρίτερα, ο κ. Φωτόπουλος είχε κάνει γνωστό πως η ΓΕΝΟΠ προχώρησε στην κατάληψη, προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Όπως σημείωνε, επρόκειτο για στοιχεία που «συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό, στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα».
Η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωσή της επισήμαινε ότι η κατάληψη έγινε επειδή υπήρχε κίνδυνος να χαθούν τα στοιχεία αυτά, από τα οποία πιθανώς θα προκύψει και νομικό σκάνδαλο. Συμπλήρωνε ότι με την ενέργειά της «στέλνει μήνυμα στο σάπιο πολιτικό σύστημα που επί χρόνια έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ».
«Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με τις συλλήψεις των 18 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα συνέχισε την αυταρχική και αντιδημοκρατική κατηφόρα της και τις πρακτικές αστυνομικού κράτους, αγνοώντας ακόμα και τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που θεωρούσαν ότι δεν διαπράττεται κανένα αδίκημα» τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Στρατούλης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και κάλεσε τους πολίτες να απαντήσουν «στην κυβερνητική προσπάθεια τρομοκράτησής του», συμμετέχοντας στα σημερινά και αυριανά συλλαλητήρια.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: