Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ιδανικό προπονητή ψάχνει ο Ολυμπιακός

express
ΑΛΛΑΓΗ πλεύσης στο θέμα του προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε επιχειρείται από χθες στον Ολυμπιακό, μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τον Ντομίνγκος Πασιένσια, το οποίο παραδέχθηκαν δημόσια τόσο ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός όσο και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς, με δηλώσεις του στο NOVAΣΠΟΡ FM. «Είχαμε έρθει κοντά με τον Ντομίνγκος Πασιένσια, ωστόσο υπήρξαν κάποιες επιμέρους διαφωνίες. Από ό,τι φάνηκε και αντιλήφθηκε η διοίκηση, δεν ήταν και η καλύτερη λύση. Πάμε παρακάτω», ήταν το σχόλιο του Κώστα Καραπαπά, ενώ λίγο αργότερα ο Πασιένσια επιβεβαίωνε την είδηση με δήλωσή του στην «A' Bola»:

 «Δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό». Η συγκεκριμένη εξέλιξη υποχρεώνει τους ανθρώπους της ομάδας να στραφούν στις άλλες επιλογές για προπονητή, με προτεραιότητα την ισπανική αγορά. Ήδη κάποια ονόματα «κυκλοφόρησαν», με πρώτο και καλύτερο αυτό του Μίτσελ, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Σεβίλλη, ενώ ψηλά στη λίστα βρίσκονται και περιπτώσεις του Χουάν Μαρτίνεθ της Λεβάντε, του Μίροσλαβ Τζούκιτς της Βαγιαδολίδ και του Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ της Ράγιο Βαγιεκάνο. Αναφερόμενος στο... σίριαλ του αντι-Βαλβέρδε, ο Κώστας Καραπαπάς επισήμανε πως κανείς μέσα στην ομάδα «δεν συμμερίζεται τη βιασύνη των ΜΜΕ», επανέλαβε πως το χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης είναι «για τις αρχές Ιουνίου», τόνισε πως ο Ολυμπιακός κάνει «έρευνα υψηλού επιπέδου» και πρόσθεσε: «Όταν λέει ο κ. Μαρινάκης ότι δίνει τα “κλειδιά” στον προπονητή, το εννοεί. Αυτό έγινε στη διετία του Βαλβέρδε, ο οποίος ήταν το απόλυτο αφεντικό. Θέλει πολύ ψάξιμο και να περάσουν οι υποψήφιοι από πολλά φίλτρα μέχρι να αποφασίσουμε για τον ιδανικό που θα αναλάβει την ομάδα». Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ επιβεβαίωσε την πληροφορία πως η αναζήτηση προπονητή έχει επικεντρωθεί στην ιβηρική χερσόνησο, αφού, όπως εξήγησε, «καλό είναι να βαδίζουμε στα ίδια χνάρια».

Σχετικά με τις ανανεώσεις συμβολαίων των Μοντέστο και Πάντελιτς, απάντησε ότι «υπάρχει μια προφορική συμφωνία», ενώ για τους Ιμπαγάσα και Μέλμπεργκ υπογράμμισε πως «είναι προς το θετικό, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε γιατί πάντα υπάρχουν και συζητήσεις της τελευταίας στιγμής».
Στο μεταξύ, η αποστολή του Ολυμπιακού ξεκίνησε χθες το ταξίδι της για την Αυστραλία, όπου το Σάββατο θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τη Μέλμπουρν Βίκτορι. Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» Ρόι Κάρολ δήλωσε πριν από την αναχώρηση πως «είναι καλό που θα δώσουμε χαρά στους ομογενείς. Είναι ένα παιχνίδι που θα το χαρούμε», ενώ σχολίασε τις πληροφορίες που θέλουν περίπου 30.000 οπαδούς του Ολυμπιακού να έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για να παρακολουθήσουν το φιλικό: «Αυτό δείχνει πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός και είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα». Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε στην αποστολή τους Κάρολ, Μέγιερι, Δασκαλάκη, Μοντέστο, Μανιάτη, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Φέισα, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φετφατζίδη, Φουστέρ, Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλο, Ορμπάιθ, Τοροσίδη, Μακούν, Ντιόγκο, Ποτουρίδη και Αμπντούν. Στην Ελλάδα έμειναν οι Μόνχε, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Πάντελιτς και Καζίμ Ρίτσαρντς.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: