Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

"Όχι" εισαγγελέα στην αποφυλάκιση Σταμάτη


 Όχι  εισαγγελέα στην αποφυλάκιση Σταμάτη
Αρνητικά απάντησε ο εισαγγελέας στην αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από την ώρα που η κ. Σταμάτη είχε καταθέσει προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής της κράτησης, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε ζητήσει να απορριφθεί η προσφυγή της. Ο κ. Βούλγαρης μετά τη απολογία της κ. Σταμάτη είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της προφυλάκισής της.
Ο ανώτατος δικαστικός επιμένει ότι οι λόγοι που διατάχθηκε η προσωρινή της κράτηση συνεχίζουν να ισχύουν, ενώ τονίζει την βαρύτητα της πράξης που της αποδίδεται καθώς και ότι είναι ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.
Όσον αφορά το λόγο που είχε επικαλεστεί η Βίκυ Σταμάτη στην αίτηση αποφυλάκισης ότι είναι μητέρα ενός παιδιού, το οποίο ζει τώρα με την ηλικιωμένη γιαγιά του, ο εισαγγελέας σημειώνει ότι και άλλες μητέρες ανήλικων παιδιών βρίσκονται στις φυλακές αλλά και πολλά ζευγάρια.
Να σημειωθεί ότι η Βίκυ Σταμάτη στην αίτησή της ζητούσε να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτησή της με περιοριστικούς όρους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε να εμφανίζεται καθημερινά έως και τρεις φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της ή κατ' οίκον περιορισμό υπό αστυνομική φρούρηση.
Τον τελικό λόγο για το θέμα της αποφυλάκισης της συζύγου του πρώην υπουργού θα έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: