Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ανικανότητα και αλαζονεία καταλόγισε ο Σαμαράς στον ΣΥΡΙΖΑ


Ανικανότητα και αλαζονεία καταλόγισε ο Σαμαράς στον ΣΥΡΙΖΑ

Μίλησε για φόβο και ανικανότητα ανάληψης ευθυνών και αλαζονεία και τόνισε ότι με την καταγγελία του μνημονίου που προτείνουν στην ουσία "μας προτείνουν να πηδήξουμε στο κενό".


Σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το πρωί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Μεταξύ άλλων, μίλησε για φόβο και ανικανότητα ανάληψης ευθυνών και αλαζονεία και τόνισε ότι με την καταγγελία του μνημονίου που προτείνουν στην ουσία "μας προτείνουν να πηδήξουμε στο κενό". Παράλληλα έριξε βολές και κατά ΠΑΣΟΚ, ενώ άφησε αιχμές για τη μέχρι σήμερα στάση των εταίρων μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η παράταξή του ήταν η πρώτη που ξεκαθάρισε ότι "το μνημόνιο δεν έβγαινε" και που έχει την πιο αξιόπιστη πρόταση για έξοδο από την κρίση, μέσα από την παραμονή στην Ευρώπη. Για έξοδο από την κρίση χρειάζεται να αλλάξει πραγματικά η πολιτική του μνημονίου και η χώρα να αξιοποιήσει τον πλούτο της, υπογράμμισε.
Πολλές φορές στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι όλο και περισσότερο πλέον ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στρέφει το βλέμμα πάνω στη Νέα Δημοκρατία. Τόνισε ότι το κόμμα του είχε προειδοποιήσει για την ακυβερνησία και έκανε ό,τι μπορούσε για να την αποφύγει ο τόπος, μίλησε για "μέτωπο των φιλελεύθερων δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη" και δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη εκλογική μάχη.
"Δεν υπάρχει χαλάρωση, έχει αρχίσει ήδη η καινούργια μάχη, θα τη δώσουμε με πίστη, ενότητα, αγάπη για την πατρίδα, ένα μέτωπο αποφασισμένων Ελλήνων, και θα την κερδίσουμε... με ομοιογένεια στις θέσεις μας, ενιαία μηνύματα απέναντι στα ξύλονα μηνύματα του λαϊκισμού" δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Ο ίδιος έθεσε και πάλι το δίλημμα των νέων εκλογών, λέγοντας ότι η μάχη δεν αφορά κανένα κόμμα, αλλά αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη σε μια στιγμή που και η Ευρώπη αλλάζει , ή αν θα υποχρεωθεί να φύγει χάνοντας πολλά και ρισκάροντας να ζήσει τον "τρόμο την απομόνωσης".
Στρέφοντας τα βέλη του τόσο προς το ΠΑΣΟΚ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τους κατονομάσει, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: "Απέναντί μας είχαμε από τη μία εκείνους που μας έφεραν μέχρι εδω και που μόλις ηττήθηκαν και από την άλλη εκείνους που επιδιώκουν να βγούμε από το ευρώ και στις 10 μέρες από τις εκλογές έδειξαν ήδη το πραγματικό τους πρόσωπο, οδηγούν σε πολύ χειρότερα από αυτά που ζούμε ήδη".
Σηκώνοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για "ολοφάνερη αλαζονεία και απίστευτη σύγχυση". "Απέκτησαν δύναμη που δεν την περίμεναν και τρόμαξαν -είπε- είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να αναλάβουν τέτοιες ευθύνες".
Τόνισε ακόμη πως "δεν έχουν ένα πρόσωπο, άλλα πολλά πρόσωπα". "Είναι ομοσπονδία από συνιστώσες αριστερών ομάδων που ξεκινούν από την νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνει μέχρι την αναρχία, δεν έχει παρά να διαβάσει κανείς αυτές τις συνιστώσες" συμπλήρωσε. Είναι, είπε ακόμη, ο φόβος που τους έκανε να μην θέλουν τη συμμετοχή τους σε μια κυβέρνηση και αν δεν είναι ο φόβος, δεν μένει τίποτα άλλο παρά η αλλαζονεία που τους έσπρωξε σε νεες εκλογές, τους ενώνει μια αλαζονική διαμαρτυρία, αλλά τους διαλύει η ευθύνη.
Και συνέχισε κατά του ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι συνασπισμός από συνιστώσες της γκρίνιας, όχι κόμμα ευθύνης, εκτονώνουν τους εαυτούς τους με τη διαμαρτυρία αλλά είναι ανίκανοι να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, τρομάζουν τον κόσμο, παραλύουν την αγορά, κάθε οικονομική δραστηριόπτηα, διώχνουν καταθέσεις και παραλύουν ακόμη περισσότερο την οικονομία, η αγορά ανησυχεί μόνο που τους ακούει".
Ο Αντώνης Σαμαράς αναγνώρισε τις "μεγάλες απώλειες" που υπέστη η ΝΔ στις 6 Μαϊου, σημείωσε όμως ότι "σήμερα τίποτα δεν είναι όπως παλαιότερα". "Όλα ξεκινούν από την αρχή και μόνον η δική μας παράταξη μπορεί να συσπειρώσει όλους όσοι θέλουν να ατισταθούν στην καρταστροφή της εξόδου από την Ευρώπη, να δημιουργήσει μέτωπο αντίστασης στην απελπισία, τον φόβο και την καταστροφή".
"Έίμαστε η μόνη δύναμη που έδειξε και διορατικότητα όταν έπρεπε και αποφασιστικότητα όταν χρειάστηκε για το καλό του τόπου" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και πρόσθεσε: Έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να αλλάξουμε με ρεαλιστικότητα το μνημόνιο, εκείνοι απλώς βγάζουν την Ελλάδα από την Ευρώπη και τη στέλνουν πίσω δεκαετίες".
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε αρκετές φορές πως η έξοδος από την κρίση περνά μέσα από την παραμονή στην Ευρώπη, η οποία αλλάζει επίσης κατεύθυνση. "Έρχεται σε αυτά που λέγαμε από την αρχή όταν δεν μας άκουγε κανένας" τόνισε εστιάζοντας και πάλι στο θέμα της ανάπτυξης.
"Για να επωφεληθούμε πρέπει να παραμείνουμε στην Ευρώπη. Μας αδίκησαν τα τετλευταία χρόνια, αλλά πρέπει και να αλλάξουμε γιατί και το αναπτυξιακό μας μοντέλο χρεοκόπησε και το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας απέτυχε" δήλωσε αφήνοντας αιχμές και για τη στάση των εταίρων μας, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: "Η Ευρώπη μας απογοήτευσε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα και η οργή είναι δικαιολογημένη, αλλά το καλό είναι ότι η Ευρώπη σήμερα αλλάζει".
"Κάποιοι -ανέφερε- μας θέλουν να γυρίσουμε στο παρελθόν κι είναι έτοιμοι να ρισκάρουν την έξοδο από την Ευρώπη, εμείς αντίθετα θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα... Απαιτείται πολιτική σταθερότητα, παραμονή στο ευρώ και ισχυρές συμμαχίες για Ελλάδα".
Επιχειρηματολογώντας υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη είπε: "Δεν είναι μόνον η οικονομία. Όσο η Ελλάδα βρίσκεταιι στην Ευρώπη, είναι θωρακισμένη πολτικά και γεωπολιτικά. Αν απομονωθούμε θα βρεθούμε απόλυτα ευάλωτοι σε ένα περιβάλλον πολύ ασταθές, χωρίς ερείσματα και στηρίγματα και διαλυμένοι εσωτερικά. Αυτόν τον εφιάλτη θέλουν να μας φέρουν και αυτόν θέλουμε να αποτρέψουμε".
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του για συγκρότηση φιλοευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου, προς την κατεύθυνση του οποίου έχει ξεκινήσει ήδη επαφές, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: "Δημιουργούμε το μέτωπο των δυνάμεων που πιστεύουν στον Έλληνα και τις δυνάμεις του, στην Ελλάδα και τον πλούτο της, το μέτωπο των φιλελεύθερων δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, όχι στην Ευρώπη που τιμωρεί τα πιο αδύναμα μέλη της για να συναιτίσει τα υπόλοιπα επιβάλλοντας σε όλους στασιμότητα, φτώχεια, συρρίκνωση... αλλά σε μια Ευρώπη που κι εκείνη αλλάζει".
"Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στα τωρινά αδιέξοδα δεν μπορούν να προσφέρουν ελπίδα, αυτοί που απειλούν με ακόμη χειρότερη καταστροφή δεν μπορούν να δώσουν ελπίδα. Ελπίδα μπορεί να δώσει μόνον ένα στέρεο σχέδιο όπως το δικό μας και μια βαθεία πίστη στον Έλληνα όπως η πίστη αυτής της παράταξης" είπε λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: