Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Όταν οι διακοπές γίνονται εφιάλτης…


Σε ταξίδι χωρίς επιστροφή μετατράπηκε το όνειρο ενός 24χρονου Βρετανού και της συντρόφου του.

Όταν οι διακοπές γίνονται εφιάλτης…
Το ζευγάρι τέσσερα χρόνια σχεδίαζε να κάνει ένα ταξίδι που θα διαρκούσε δέκα μήνες. Οι γονείς του Brandley Coker, μόλις έμαθαν πως ο γιός τους με τη σύντροφό του θα πραγματοποιούσαν το όνειρό τους ανησύχησαν, ωστόσο δεν μπορούσαν όπως οι ίδιοι δηλώνουν να τους το απαγορέψουν.

Όσο το νεαρό ζευγάρι βρισκόταν στην Άπω Ανατολή, οι γονείς του Bradley είχαν ένα έντονο αίσθημα ανησυχίας. Ωστόσο, μόλις ενημερώθηκαν ότι έφτασαν στη Νέα Ζηλανδία, ανακουφίστηκαν. Και τότε άρχισε ο εφιάλτης…
Μια μέρα χτύπησε η πόρτα του σπιτιού τους και τα μαντάτα ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσαν να ακούσουν. Ο Bradley είχε σκοτωθεί. Ο νεαρός άνδρας θέλησε να πραγματοποιήσει πτώση με αλεξίπτωτο, όμως το αεροπλάνο που τους μετέφερε είχε συντριβεί. Ο πατέρας του άτυχου νέου, στις δηλώσεις του τονίζει πως «Είναι σαν να σκάει μία χειροβομβίδα στο σπίτι σου, διαλύοντας τα πάντα».
Όσο αναζητούσαν πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος, τόσο ο πόνος τους γινόταν μεγαλύτερος. Το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η εταιρία SkyDive NZ, πραγματοποιούσε τους στοιχειώδης ελέγχους. Σύμφωνα με έκθεση που είχε αποσταλεί στην εταιρία λίγες εβδομάδες πριν το τραγικό δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους άλλοι τρεις τουρίστες αλλά και όλα τα μέλη του πληρώματος, ήταν θέμα χρόνου το υπέρβαρο και με απώλεια ισορροπίας αεροπλάνο να πέσει.
bradleycoker2
Ένα άλλο στοιχείο που προκάλεσε σοκ στην οικογένεια, ήταν πως οι εκπαιδευτές κάπνιζαν χόρτο λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση. Το ένα πλήγμα μετά το άλλο για τους γονείς του Brandley.
Ο πατέρας του εξακολουθεί να πιστεύει πως αν υπήρχε ένας στοιχειώδης έλεγχος, ο γιος του θα βρισκόταν ακόμα στη ζωή: «Ο θάνατος του Bradley και των άλλων επιβαινόντων ήταν αναίτιος και θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Μέχρι σήμερα δεν έχουν ασκηθεί διώξεις για την υπόθεση και όπως φαίνεται ούτε και πρόκειται. Επαφίεται στην κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας αλλά παρότι έχω γράψει στον πρωθυπουργό John Key δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: