Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο Άκης και το ακίνητο στο Βερολίνο 4,5 εκατ. ευρώ


Στο μικροσκόπιο του ανακριτή βρίσκεται ένας μωβ φάκελος από το γραφείο του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος αφορά σε οικόπεδο στο Βερολίνο αξίας… 4,6 εκ. ευρώ.
Και ενώ οι έρευνες συνεχίζουν και τα στοιχεία που προκύπτουν εναντίον του πρώην ισχυρού άνδρα είναι άκρως επιβαρυντικά, σχετικά έγγραφα αποδυναμώνουν την θέση του πρώην υπουργού ότι δεν είναι ιδιοκτήτης off shore εταιρειών ή ακόμη ότι δεν γνωρίζει κάποιες από αυτές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα μάλιστα "Τα Νέα" ένας μωβ φάκελος που βρίσκεται στα χέρια των αρχών περιέχει τέσσερις εκτυπώσεις από το Google earth, έναν χάρτη του Βερολίνου, δεκατρείς κατόψεις συγκεκριμένου οικήματος, αλλά και τον προϋπολογισμό της επένδυσης σε οικόπεδο που το ύψος της, είναι πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Άλλωστε, ο πρώην υπουργός φαίνεται πως είχε μια έφεση στις επενδύσεις σε ακίνητα.
Το εν λόγω οικόπεδο στο Βερολίνο στην οδό Michaaelkirchstrasse 16 που βρίσκεται μεταξύ ενός γηροκομείου και ενός ξενοδοχείου κίνησε το ενδιαφέρον του πρώην υπουργού.
Το ενδιαφέρον του ήταν τόσο μεγάλο που βρέθηκαν μέσα στο φάκελο δυο σελίδες γεμάτες πληροφορίες για την περιοχή.

Στα κατασχεθέντα έγγραφα πλην εκείνων που αφορούν αντίγραφα των εμβασμάτων προς την Bluebell από όπου φέρεται να διακινήθηκαν χρήματα για τα TOR M1, βρέθηκαν και έγγραφα που αφορούν ακόμη μία Λιβεριανή εταιρεία, την P&A Investment στο όνομα της οποίας προκύπτει ότι κόπηκαν από τον Λιβανέζο Al Jayad Fouad έξι ακόμη επιταγές αξίας 16.200.000 ελβετικών φράγκων.
Αντίστοιχα, στο γραφείο του πρώην υπουργού κατασχέθηκαν και έγγραφα που αφορούν την Torcaso, μεταξύ άλλων και τοπογραφικά διαγράμματα 31 ακινήτων με κατόψεις κτιρίων που αφορούσαν δραστηριότητες της εταιρείας. Δεκάδες είναι τα έγγραφα επίσης που κατασχέθηκαν και αφορούν ενημερώσεις από τράπεζες του εξωτερικού, όπως από τις Bank of Austria, Deutsche Bank, Credit Lyonnais, UBS και Arab Bank Limited.
Ο ανακριτής εξετάζει εξονυχιστικά το εύρημα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν πρόκειται για απλή καταγραφή μελλοντικής επένδυσης ή αν μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με την ουσία της υπόθεσης που ερευνά.
Και αυτό γιατί, ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι ξέπλενε μαύρο πολιτικό χρήμα μέσω υπεράκτιων εταιρειών, επενδύοντας μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα σε real estate.
News247
Της Μίκας Κοντορούση

Δεν υπάρχουν σχόλια: