Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Εως τη Δευτέρα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

 Την Κυριακή ή τη Δευτέρα η ύστατη προσπάθεια του κ. Παπούλια για να βρεθεί λύση πλην της προσφυγής στις κάλπες ξανά
 
Εως τη Δευτέρα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών
Φωτογραφία αρχείου. Ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα σε προήγουμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο
 


Την τελική έκβαση των διερευνητικών επαφών και την κατάθεση σε λίγη ώρα της εντολής από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στον Κάρολο Παπούλια αναμένει η Προεδρία της Δημοκρατίας, για να δρομολγήσει τις διαδικασίες για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αποτελεί την ύστατη προσπάθεια για τη συγκρότηση κυβέρνησης και το ραντεβού του κ. Παπούλια με τους αρχηγούς αναμένεται να γίνει είτε την Κυριακή είτε, το αργότερο, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δύο προβλήματα που πρέπει να διαχειριστεί η Προεδρία της Δημοκρατίας: το πόσο κοντά σε λύση μπορούν να βρεθούν ορισμένοι αρχηγοί κομμάτων, αλλά και η ενδεχόμενη παρουσία του αρχηγού των νεοναζιστών σε μια τέτοια συνάντηση.

Πηγή από την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει στην εφημερίδα ότι θα υπάρξει απόλυτη συνέπεια με τις συνταγματικές επιταγές.

Εάν διατηρηθεί το αδιέξοδο το πιθανότερο είναι ότι θα κληθούν όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί για να αποφασιστεί η νέα προσφυγή στις κάλπες και να επιλεγεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει στις εκλογές.

Πάντως, δεν αποκλείεται οι συναντήσεις με τον κ. Παπούλια να γίνουν κατ' ομάδες ή και κατ' ιδίαν. Εξάλλου, το Σύνταγμα δεν ορίζει δεσμευτικά τη μορφή των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: