Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ορκίζεται στις 8:00 ο Παναγιώτης Πικραμένος


Ορκίζεται στις 8:00 ο Παναγιώτης Πικραμένος

Εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έλαβε σήμερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η ορκωμοσία θα γίνει στις 8 το βράδυ, ενώ η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης. Οι βουλευτές θα ορκιστούν, στη συνέχεια, ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στις 11:00 πμ.

Μετά την ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ο κ. Πικραμμένος θα έχει συνάντηση με τον κ. Λουκά Παπαδήμο (8:30 μ.μ).

«Είναι μια καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα κινηθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος» είπε ο κ. Πικραμμένος και πρόσθεσε αστειευόμενος: «Διάβασα στις εφημερίδες ότι λόγω ονόματος θα είμαι ο καταλληλότερος για τελευταίος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης».

«Θα σας πω και εγώ κάτι ευχάριστο. Θα δεχθώ με χαρά να μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη» ανταπέδωσε το χαριτολόγημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τη συζήτηση έκλεισε ο κ. Πικραμμένος, λέγοντας ότι θα ήθελε μετά από εκείνον «να υπάρξει μια περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα».

Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι είναι σημαντικό το βάρος που αναλαμβάνει και πως ελπίζει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του δείχνει.

«Δεν μου διαφεύγει ότι η πατρίδα διέρχεται δύσκολες στιγμές. Με τη δική σας καθοδήγηση κ. Πρόεδρε, πρέπει να διαφύγουμε τους κινδύνους και να προχωρήσουμε σε ομαλή μετάβαση σε μια πολιτική κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση θα μετέχουν ως υπουργός Αμυνας ο Φρ. Φράγκος Οικονομικών, ο Τ. Γιαννίτσης Εξωτερικών, ο Ι. Ζέπος Προστασίας του Πολίτη, ο Λ. Οικονόμου Εργασίας, ο Ανδρ. Ρουπακιώτης και Δικαιοσύνης ο Χρ. Γεραρής, ενώ θα αξιοποιηθεί και ο Γ. Σαββαΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: