Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δια χειρός αγανακτισμένης φοιτήτριας

Οι αγωνιστές του ’21 και του ’40 και τι δεν έδωσαν για την πατρίδα για να διώξουν τους ξένους από την Ελλάδα…Έδωσαν το αίμα τους, τις οικογένειές τους, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Τους 700 φοιτητές που εντάχθηκαν στον ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ, τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τη Μπουμπουλίνα και τόσους άλλους…
Ενώ τη σημερινή εποχή οι πολιτικοί θυσιάζουν την Ελλάδα, για τον εαυτό τους, για τις μίζες, για τις θέσεις τους. Για να πετύχουν το σκοπό τους δίνουν στους ξένους γη και ύδωρ για να πάρουν την εξουσία.

Το μόνο κοινό που υπάρχει ανάμεσα στο 1821 και στο 2012 είναι η θυσία. Η θυσία της οικογένειας για διαφορετικό όμως σκοπό.
Το 1821 τη θυσιάζανε για την Πατρίδα και τώρα τη θυσιάζουνε για να μείνουν στην εξουσία.(Εδώ θυσιάζουν την Πατρίδα για την εξουσία στην οικογένεια θα «κολλούσαν»).

Ζητάνε συγγνώμη, πουλάνε «φούμαρα», κλέβουνε χωρίς να το καταλαβαίνουμε….Μόνο ο λαός παραμένει σταθερός.
Πάντα ακολουθούσε την εξουσία που τον κορόιδευε, τον έκλεβε, πάντα τον τραβάγανε από την μύτη και το δεχόταν, πάντα ευκολόπιστος, πάντα χωρίς μνήμη για το παρελθόν και την άθλια εξουσία και αυτός, εκεί, πίσω τους, ουρά τους.
Αλλά, τι λέω, αφού είχαν τον τρόπο τους οι Μαυρογιαλούροι, με διορισμούς, αναθέσεις έργων, κάθε είδους κοινωνική, φορολογική, προμήθειας εξυπηρέτηση.

Ο Ρήγας Φεραίος στο Θούριό του έγραψε: « Ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα στενά…» και σήμερα πρέπει να πούμε: Ως πότε παλικάρια θα μας κοροϊδεύουν και εμείς θα τους ξαναψηφίζουμε, ως πότε το θύμα θα είμαστε πάντα εμείς…

Τόσα και τόσα έκαναν, δεν θα πληρώσει κανένας;
Γίνονται εξεταστικές επιτροπές, γίνονται παραπομπές αποτέλεσμα κανένα. Βγαίνουν ονόματα στα κανάλια και μετά βγαίνουν λάδι όλοι τους.

Ποιόν, μωρέ, να εμπιστευτώ εγώ που είμαι το μέλλον αυτού του τόπου; Και όχι μόνο εγώ αλλά και εσείς… Ποιο κόμμα δεν πήρε τα δωράκια του, ποιο κόμμα πέρασε από το κοινοβούλιο ΚΑΘΑΡΟ, ποιος κυβέρνησε την Ελλάδα από την μεταπολίτευση και μετά, και έβαλε την «ψωροκώσταινα» πάνω από όλα...

Σήμερα που τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ (έχουν την τιμητική τους), πήραν τη θέση των προσκυνοχαρτιών του Ιμπραήμ, μήπως να θυμηθούμε τα λόγια του Κολοκοτρώνη που είναι βέβαια και επίκαιρα στη σημερινή κατάσταση, «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ».

Μεταφορικά να την πάρουμε τη φράση σε όσους συντέλεσαν στη νέα οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας, να τιμωρηθούν εκλογικά και νομικά μέχρι και με κατάσχεση της περιουσίας τους.

ΦΩΤΙΑ: Να κάψουμε την πολιτική τους καριέρα…
ΤΣΕΚΟΥΡΙ: Να τους κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με την εξουσία…

Τους ψηφίζαμε και φταίμε γι’ αυτό, για να υπηρετούν (λέμε τώρα) την Πατρίδα και αυτοί κάνανε υπηρέτρια την ίδια τους την Πατρίδα και ο λόγος; Για τα συμφέροντά τους.

ΚΡΙΜΑ & ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Η κοινωνία πλέον είναι κάπως έτσι:

Ο φτωχός δουλεύει.
Ο πλούσιους εκμεταλλεύεται.
Ο στρατιωτικός φυλάει και τους δύο.
Ο μπαγαπόντης ξεκουράζεται και για τους τρεις.
Ο μπεκρής πίνει και για τους τέσσερις.
Ο τραπεζίτης καταχράται και τους πέντε.
Ο δικηγόρος κοροϊδεύει και τους έξι.
Ο γιατρός σκοτώνει και τους επτά.
Ο νεκροθάφτης θάβει και τους οκτώ.
Ο φορολογούμενος πληρώνει και για τους εννέα.
Ο πολιτικός ζει στις πλάτες και των δέκα.

Με εκτίμηση

Ν.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: