Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά την προσωρινή κράτησή του στη ΓΑΔΑ. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος δεν φορούσε χειροπέδες κατά τη μεταφορά του, θα κρατηθεί σε κελί στην 6η πτέρυγα των φυλακών, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο και έχει μόνο μονόκλινα και δίκλινα κελιά.
Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, και των δύο εισαγγελικών λειτουργών, ο κ. Τσοχατζόπουλος κρίθηκε τη Δευτέρα, μετά την πολύωρη απολογία του, προφυλακιστέος σχετικά με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών συστημάτων TORΜ1 και το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε χθες ο πρώην υπουργός αρνείται τις κατηγορίες, ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέσταση.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να αρνήθηκε επίσης ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων offshore εταιρειών όπως θεωρούν οι Εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση.
Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως υπουργός Αμυνας. Για την προμήθεια των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ
Από τους συνηγόρους του κατατέθηκε προηγουμένως αίτημα για χορήγηση νέας προθεσμίας, λόγω της ογκωδέστατης δικογραφίας, το οποίο όμως απερρίφθη.
Προφιλακιστέα και η λογίστρια
Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της και η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
Ενώπιον του ανακριτή απολογείται τώρα ο ξάδερφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας και εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθεί και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προφυλακιστεί ο Αστέριος Οικονομίδης, βασικός μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που ανακαίνισε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πούλησε ακίνητο στο Κολωνάκι στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Ντ. Μπακογιάννη: Να σταματήσει h διαδικασία ανάθεσης των υποβρυχίων
«Η διαδικασία ανάθεσης των υποβρυχίων δεν ήταν καθαρή. Πρέπει να υπάρξει άμεση στάση. Να σταματήσει», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Υποστήριξε επίσης ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία και υπογράμμισε πως η χθεσινή αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου της θύμισε τη δεκαετία του '80.


naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: