Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ο ασφαλισμένος και ο σσυνταξιούχος συνεχίζουν να χάνουν...

Στο 8% με 10% του ΑΕΠ ανέρχονται , σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι συνολικέ απώλειες που θα μετρήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία απο τις συσσωρευμένες ζημιές ελέω <<δομημένων>> και <<κουρεμένων>>  τοποθετήσεών τους σε τίτλους του εεληνικού Δημοσίου.

Το σίγουρο είναι πως δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι υφίστανται και θα υποστούν ακόμη χειρότερα τις συνέπεις μίας εγληματικής πολιτικής που ασκείται τα τελευταία χρόνια από Ν.Δ. και ΠΑΣΟ. Επί Ν.Δ. άρχισε η επενδυτική <<αξιοποίηση>> των διαθέσιμων μέσω δοδημένων - τοξικών τοποθετήσεων με αδιαφανέστατες διαδικασίες, ενώ επί ΠΑΣΟΚ το έγκλημα συνεχίστηκε με την υπαγωγή στα μνημόνια 1 και 2 και με τις τελευταίες οδυνηρές περικοπές που επιτάσσει η τρόικα.
Ο πρώτος λογαριασμός τηα άφρονος δικκοματικής πολιτικής υπολογίζεται σε σχεδόν 20 δισ. , αλλά, παρά τις δραματικές συνέπειες, μηδενικές ευθύνες έχει επισύρει.


Απαξίωση
Ας γυρίσμουμε όμως μερικά χρόνια πίσω όταν στην ΝΔ επέλεγαν να επενδύσουν τα διαθέσιμα των Ταμείων σε κάθε λογής <<τοξικά>> χρηματοοικονομικά προϊόντα.
Για εκείνη την περίοδο ο <<λογαριασμός>>έχει υπολογιστεί στα 5,5-6 δις ευρώ. Με βάση τα τότε στοιχεία, η συνολική περιουσία τους από τα 30 δις το 2005 και 28,5 το 2006 έπεφτε σρα 23 ένα χρόνο μετά. Η αρχική αξία των δομημένων ομολόγων, όπου είχαν επενδυθεί 1,28 δις ευρώ από την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ ήταν 0,5 δις.
Ακολούθησαν και άλλες <<τοξικές>> τοποθετήσεις, αναγκαστικές ρευστοποιήσεις τίτλων και μετοχών προκειμένου να πληρωθούν συντάξεις, εισφορές και αποζημιώσεις.
Και ερχόμαστε....στα τωρινά, που οι συνέπειες θα είναι εφιαλτικές. Ένα κούρεμα του 70% θα πλήξει άμμεσα και έμεσα τα διαθέσιμα των ταμείων. Τα  ασφαλιστικά διαθέτουν ομόλογα αξίας 25 δις ευρώ. Αν η ονομαστική τους αξία μειωθεί κατά 70%, θα χάσουν 17,5 δις ευρώ!!!
Όταν ολοκληρωθεί το PSI και μας <<χαρίσουν>> όπως λένε οι κυβερνώντες 100 δις, που μοιάζει με το τυράκι.. Η φάκα είναι ότι τα νέα ομόλογα θα διατίθονται με βάση το αγγλικό δίκαιο και οι <<εταίροι>> μας με το 2ο μνημόνιο θα μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: