Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Δε διώκεται ο Μπαγίς για το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων


Μιλώντας σε δημοσιογράφο είχε αρνηθεί την αρμένικη γενοκτονία

Οι εισαγγελικές αρχές της Ζυρίχης δεν θα κινήσουν ποινική διαδικασία σε βάρος του τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς επειδή είχε διπλωματική ασυλία όταν, σε ταξίδι του στην πόλη, αρνήθηκε την αρμενική γενοκτονία του 1915.Η εισαγγελία συμβουλεύτηκε για το θέμα το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να ασκήσει διώξεις γιατί ο Μπαγίς είχε ασυλία κατά τη διαμονή του στη χώρα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε πάντως επιβεβαιώθηκε ότι ο τούρκος υπουργός αρνήθηκε την αρμενική γενοκτονία μιλώντας σε ένα δημοσιογράφο, στο περιθώριο μιας συναυλίας στη Ζυρίχη. Οι δηλώσεις του βιντεοσκοπήθηκαν και μεταδόθηκαν από την τουρκική τηλεόραση, το Διαδίκτυο και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Στην Ελβετία δηλώσεις τέτοιου είδους διώκονται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ο Μπαγίς είχε συλληφθεί στη Ζυρίχη αφού, επιστρέφοντας από το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, παρακολούθησε τη συναυλία της τουρκάλας τραγουδίστριας Σεζέν Ακσού. Σύμφωνα με την αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Today's Zaman, ο υπουργός είπε: «Βρισκόμαστε στην Ελβετία και σας δηλώνω ότι τα γεγονότα του 1915 δεν ήταν γενοκτονία. Ας έρθουν να με συλλάβουν».
on-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: