Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Κολύμβηση....

Τι και πως....
Οι αθλητές αγωνίζονται εναντίον του χρονομέτρου, αλλά και των αντιπάλων τους. Για να φτάσει ένας κολυμβητής να συμμετάσχει σε μεγάλους αγώνες, θα πρέπει να έχει προπονηθεί για πολλά χρόνια και στα 4 είδη της κολύμβησης. Αυτά είναι το ελεύθερο, το πρόσθιο, το ύπτιο και η πεταλούσα, που μπορούν να συνδυαστούν σε ένα αγώνα, που ονομάζεται μεικτή κολύμβηση. Οι αθλητές πρέπει να κολυμπούν σε συγκεκριμένη απόσταση ο ένας από τον άλλον.Οι αγώνες γίνονται σε πισίνα μήκους 50 μέτρων, πλάτους 21 μέτρων και 8 διαφορετικών διαδρομών. Τα αγωνίσματα σε κάθε στυλ κολύμβησης χωρίζονται ως εξής:Στο ελεύθερο 100μ, 200μ, 400μ, 800μ (μόνο για γυναίκες), 1.500μ (μόνο για άνδρες), στο ύπτιο, στο πρόσθιο και την πεταλούδα 100μ και 200μ. Στην μεικτή ατομική οι αθλητές κολυμπούν και τα 4 στυλ επί 50 μ το καθένα. Στην μεικτή ομαδική, κάθε ομάδα αποτελείται από 4 καλυμβητές εξειδικευμένους σε κάθε στυλ.
Ποιός κερδίζει...
Όποιος φτάσει πρώτος στον τερματισμό. Όποιος αθλητής κάνει δεύτερη λάθος εκκίνηση ακυρώνεται μετά το τέλος της κούρσας του. Κατά τη διάρκεια της κούρσας, οι αθλητές πρέπι να βρίσκονται στην δική τους διαδρομή.
Ξέρετε ότι...
οι κολυμβητές ξυρίζουν όλο τους το σώμα. Αυτό γίνεται γιατί στο συγκεκριμένο άθλημα ακόμα και τα εκατοστά του δευτερολέπτου είναι πολύτιμα. Έτσι νιώθουν καλύτερα το νερό στο σώμα τους, ελέγχουν τις κινήσεις τους μέσα στην πισίνα και κολυμπούν με μεγαλύτερη άνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: