Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ακμή.....

Συμπτώματα: Το δέρμα σας παρουσιάζει αυξημένη παραγωγή σμείγματος και εμφανίζει μαύρα στίγματα ή μπιμπίκια, τα οποία μπορούν να εξελιχθούν σε σπυριά με φλεγμονή. Η ακμή δεν αποτλεί πρόβλημα μόνο της εφηβικής ηλικίας αλλά και των μεγαλύτερων ηλικιών.
Τι μπορείτε να κάνετε: Ενεργό ρόλο στην πρόληψη της ακμής μποτεί να παίξει η επαρκής λήψη φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση. Τα φρούτα και τα λαχανικά, εκτός από τις Βιταμίνες Α και C, είναι και σημαντικές πηγές φυτικών ινών. Έτσι, βοηθολυν στο να ανακουφίσετε κάποιο πρόβλημα δυσκοιλιότητας που ίσως υπάρχει.
Αντιμετώπιση ή ανακούφιση συμπτωμάτων: Βάζετε μια κομμένη σκελίδα σκόρδου κατευθείαν επάνω στα σπυράκια, μέχρι 2 φορές την ημέρα.
Φυσικά αντισηπτικά: Τα φυτά καλέντουλα και εχινάκεια είναι ιδιαίτερα ευεργετικά κατά της ακμής. Έχουν ισχυρή στυπτική και καταπραϋντική δράση στις φλεγμονές του δέρματος και βοηθούν στην αναγέννηση του κατεστραμένου ιστού.
Τι άλλο πρέπει να κάνετε: Να χρησιμοποιείτε ειδικά δερματολογικά καλλυντικά, που απαλύνουν τον ερεθισμό του δέρματος. Μπορείτε να πιείτε και μαγιά της μπύρας που αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στην ακμή.
Τι να αποφύγετε: Τις σάλτσες, τα ζωϊκά λίπη και τα καρυκεύματα που έχουν ερεθιστική επίδραση στην ακμή. Το σπάσιμο ή το άγγιγμα των μπιμπικιών της ακμής..

Δεν υπάρχουν σχόλια: