Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Συμβουλές για την υγεία σας (1)...

-Μακρυά από τους κρυωμένους: Ο κυριότερος τρόπος για να αποφύγετε τις ιώσεις είναι να κρατήσετε σε απόσταση όσους ήδη έχουν κρυώσει. Αν αυτό είναι δύσκολο, τουλάχιστον φροντίστε να μην είστε κοντά τους όταν βήχουν ή όταν φταρνίζονται και αποφύγετε να τους φιλήσετε ή να δοκιμάσετε από το φαγητό τους ή να τους πιάσετε το χέρι.
-Φοράτε γυαλιά ηλίου: Τα απορροφητικά γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα κάθε φορά που τα μάτια σας εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία. Τα χρειάζεστε τουλάχιστον για 5 ώρες κάθε μέρα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
-Φτιάξτε το <<δέντρο>> της υγεία σας: Ο γιατρός σας θα εκτιμήσει καλύτερα το ατομικό σας ιστορικό αν τον ενημερώσετε και για το οικογενειακό σας ιστορικό. Οργανώστε λοιπόν το γενρολογικό σας δέντρο καταγράφοντας τα σοβαρά προβλήματα υγείας που παρουσίασαν οι συγγενείς σας, δίνοντας ιδαίτερη σημασία στην ηλικία που νόσησαν.
-Πάρτε μια ασπιρίνη: Αν είστε άνω των 40 και έχετε κάποιο προδιαθετικό παράγοντα για την ανάπτυξη καρδιοπάθειας, παίρνετε προληπτικά 80 ml εντεροδιαλυτής ασπιρίνης κατόπιν συμβουλής του γιατρού σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: