Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αστυνομική παρέμβαση στο ALTER


thumb
Αστυνομική επιχείρηση για να εκδιώξουν τους εργαζόμενους του ALTER που έχουν καταλάβει το σταθμό βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Οι εντολές που έχει το αστυνομικό τμήμα Περιστερίου είναι να συλληφθούν οι εργαζόμενοι που θα βρίσκονται εντός του κτιρίου.
Η επιχείρηση γίνεται καθώς ο Γιώργος Κουρής κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για παράνομη βία, για κατάληψη και παρεμπόδιση λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού.
Ωστόσο ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος αποχώρησε από το ALTER, ύστερα από διαβεβαίωση του διευθυντή του σταθμού Β. Κοσμόπουλου ότι δεν υπάρχουν φθορές στο κτίριο, ενώ αναμένεται σε λίγη ώρα να μεταβεί και ο ίδιος στο τμήμα για κατάθεση.
Οι εργαζόμενοι που καταφθάνουν στις εγκαταστάσεις του σταθμού συνεχώς πληθαίνουν και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπάρχουν περίπου 150 άτομα συγκεντρωμένα έξω από το κανάλι.
ποντίκι 

Εuropol: 112 συλλήψεις σε 22 χώρες για παιδική πορνογραφία στο ίντερνετ

Εκατόν δώδεκα άτομα συνελήφθησαν σε 22 χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης κατά της παιδικής πορνογραφίας στο Ιντερνετ, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol.

"Μέχρι στιγμής ταυτοποιήσαμε 269 υπόπτους και συλλάβαμε 112 άτομα", δήλωσε ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουένιράιτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη, έδρα της οργάνωσης.

Η αστυνομική επιχείρηση, με την επωνυμία "Επιχείρηση Ικαρος", είχε ως στόχο άτομα που ανταλλάσσουν ακραίου περιεχομένου μαγνητοσκοπημένο υλικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Europol.

"Συνεχίζονται οι έρευνες και αναμένονται νέες συλλήψεις", τονίζεται στην ανακοίνωση.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αστυνομικής επιχείρησης υπό τον συντονισμό της Europol είχαν συλληφθεί, τον περασμένο Μάρτιο, 200 άτομα στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης κατά διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Ιντερνετ, το οποίο συγκροτήθηκε επί βάσης 70.000 μελών.

imerisia

Ρεκόρ στη δημοπρασία των κοσμημάτων της Ελίζαμπεθ Τέιλορ



Το ποσό ρεκόρ των 116 εκατομμυρίων  δολαρίων απέφερε η δημοπρασία των κοσμημάτων της ηθοποιού Ελίζαμπεθ Τέιλορ στη Νέα Υόρκη.

H πώληση των 80 κοσμημάτων είχε αρχικά εκτιμηθεί στα 20 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που ξεπεράστηκε κατά πολύ καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ για την πώληση μιας μόνο συλλογής.

Ένα μενταγιόν στολισμένο με ένα μαργαριτάρι του 16ου αιώνα πουλήθηκε για 11,8 εκατομμύρια δολάρια. 

Το διάσημο δακτυλίδι των 33,19 καρατίων που είχε χαρίσει ο Ρίτσαρντ Μπάρτον στην ηθοποιό πουλήθηκε για 8,8 εκατομμύρια δολάρια. Το μαργαριτάρι γνωστό με το όνομα La Peregrina απεικονίζεται και σε πολλά έργα τέχνης για αιώνες ενώ είχε ζωγραφιστεί τον 17ο αιώνα και από τον ισπανό ζωγράφο Βελάσκεθ.

Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο οποίος είχε παντρευτεί την Τέιλορ δύο φορές, είχε αγοράσει το μαργαριτάρι το 1969 σε μια δημοπρασία για 37.000 δολάρια. Το μαργαριτάρι ανήκε στη Μέρι Τουντόρ και αργότερα στη βασίλισσα της Ισπανίας.

H ηθοποιός ανέθεσε στον Καρτιέ να σχεδιάσει ένα μενταγιόν με ρουμπίνια και διαμάντια, το οποίο είχε εκτιμηθεί ότι θα πουλιόταν από δύο έως τρία εκατομμύρια δολάρια.

Το κοινό στη δημοπρασία ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν η προσφορά ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Στην πρώτη παρτίδα δημοπρατήθηκε και ένα χρυσό με πολύτιμους λίθους βραχιόλι, αξίας 35.000 δολαρίων, το οποίο πουλήθηκε για 270.000 δολάρια. Λίγο αργότερα, ένα χρυσό και ελεφάντινο μενταγιόν επέφερε παραπάνω από 100 φορές από αυτό που είχε εκτιμηθεί, αφού πωλήθηκε για 314.500 δολάρια.

Ένας αγοραστής επίσης πλήρωσε 600.000 δολάρια για ένα δακτυλίδι στολισμένο με διαμάντια και ζαφείρια, το οποίο είχε χαρίσει στημ ηθοποιό, ο στενός της φίλος Μάικλ Τζάκσον.

Άλλα χαρακτηριστικά κομμάτια, που πουλήθηκαν, ήταν το  διαμάντι Taj Mahal,  δώρο απο τον Μπάρτον για τα 40άγενέθλια της Τέιλορ, το οποίο πουλήθηκε για 8,8 εκατομμύρια δολάρια.

Το ρεκόρ επίσης έσπασε και η πώληση του δακτυλιδιού με ρουμπίνια και διαμάντια που αγόρασε ο Μπάρτον από το Van Cleef & Arpels, και της το έκανε χριστουγεννιάτικο δώρο το 1968. Μια τιάρα, δώρο από τον τρίτο της σύζυγο Μάικ Τοντς το 1957, πουλήθηκε για 4,2 εκατομμύρια δολάρια, έξι φορές πιο ψηλά από την αρχική του εκτίμηση. 

Σήμερα, συνεχίζεται η δημοπρασία με τα ρούχα υψηλής ραπτικής της ηθοποιού, στα οποία περιλαμβάνονται και τα δύο φορέματα που φορούσε στους γάμους της με τον Μπάρτον.

Μέρος των εσόδων θα πάει στο ίδρυμα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ για το Aids, το οποίο ίδρυσε το 1991.

Η Τέιλορ πέθανε τον Μάρτιο στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 79 χρονών.
 

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Λύθηκε ο αιώνιος γρίφος: η κότα έκανε τελικά το αβγό...

Πρόκειται για ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει τα πιο λαμπρά επιστημονικά μυαλά
από την αυγή του πολιτισμού ως σήμερα: η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; Τώρα ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Σέφιλντ και του Γουόρικ πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση στον προαιώνιο γρίφο.

Όπως αναφέρουν, η κότα είναι αυτή που κάνει το αβγό: και τούτο διότι προκειμένου να σχηματιστεί το κέλυφος του αβγού, είναι απαραίτητη μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται μόνο στις ωοθήκες της ......κότας.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ύπαρξη αυτής της πρωτεΐνης, που ονομάζεται ovocledidin-17 (ΟC-17), δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το αβγό μπορεί να υπάρξει μόνο αν προηγουμένως βρεθεί εντός της κότας, άρα η κότα είναι εκείνη που προϋπάρχει. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη δρα ως καταλύτης ο οποίος επιταχύνει την ανάπτυξη του κελύφους, χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί το κλωσόπουλο.

Προκειμένου να δοθεί η απάντηση στο «καυτό» ερώτημα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν έναν πολύ ισχυρό υπολογιστή ώστε να «ζουμάρουν» στον σχηματισμό του αβγού. Ο υπολογιστής, ο οποίος ονομάζεται ΗΕCΤoR και βρίσκεται στο Εδιμβούργο, αποκάλυψε ότι η ΟC-17 είναι απολύτως απαραίτητη για να ξεκινήσει η κρυστάλλωση, το πρώτο στάδιο δημιουργίας του κελύφους.

Όπως ανέφερε ο δρ Κόλιν Φρίμαν από το Τμήμα Μηχανικής Υλικών του Πανεπιστημίου Σέφιλντ που συμμετείχε στη μελέτη, « επί μακρόν επικρατούσε η άποψη ότι το το αβγό προηγήθηκε, ωστόσο έχουμε πλέον τις επιστημονικές αποδείξεις στα χέρια μας που δείχνουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι χωρίς την κότα αβγό δεν θα υπήρχε».


Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι εκατομμύρια χρόνια πριν την εμφάνιση της κότας, οι δεινόσαυροι γεννούσαν αυγά। Οι κότες δεν είναι παρά εξελικτικοί απόγονοι των δεινοσαύρων, άρα σε κάποια φάση, κάποιο αυγό έφερε την πρώτη κότα στον κόσμο. Με βάση αυτή τη λογική είναι φανερό ότι το αυγό προϋπήρχε της κότας.


tsekouratoi